MINI Countryman D

Classic Trim

Stílusos különlegességek.

Éld át a versenyzés örömét az utakon a csábító könnyűfém keréktárcsákkal, a versenyihletésű sportülésekkel és a kifinomult anyagokkal.

KÜLÖNLEGESSÉGEK.

Íme, egy kis ízelítő a részletekből, amelyekkel álomautód összeállítása során találkozhatsz.

MINI Countryman D MINI Experience Modes
MINI Countryman D Driving Assistant
MINI Countryman D Kormánykerékfűtés
MINI Countryman D Ülésfűtés a vezető és az első utas számára
MINI Countryman D Riasztóberendezés
MINI Countryman D MINI Experience Modes

MINI Experience Modes

Merülj el a hang és a fény magával ragadó összjátékában! Válassz az akár nyolcféle MINI Experience mód közül és változtasd meg az utastér érzékeidre gyakorolt összhatását! Minden mód saját kreatív dizájnt, színt, dinamikus hátteret és hangpalettát tartalmaz. Egyetlen kapcsolómozdulattal hangulatodnak megfelelően személyre szabhatod környezetedet. A Core, a Gokart és a Green módok az alapfelszereltség részei, négy opcionális mód pedig – a Personal, a Timeless, a Vivid és a Balance – további lehetőséget jelent az utastér látványának, hangzásának és érzetének megváltoztatására. A MINI Interakciós Egység hátoldalán található, opcionálisan rendelhető projektor pedig az egész műszerfalat színekkel és mintázatokkal árasztja el, a kiválasztott Experience módnak megfelelően. Az opcionális Head-up kijelző szintén alkalmazkodik a kiválasztott módhoz.

MINI Countryman D Driving Assistant

Driving Assistant

Mintha hátul is lenne szemed. A kamera- és radaralapú Driving Assistant 20 km/órás sebesség fölött figyelmeztet a „vakfoltban” tartózkodó járművekre, valamint szükség esetén aktívan segíti visszakormányozni MINI-det a saját sávjába. Emellett segít észlelni a mögötted lévő keresztirányú forgalmat, amikor tolatsz MINI-ddel. A ráfutásos baleseteket is segít megelőzni, például a MINI-d vészvillogójának felvillantásával figyelmeztetve a követő autókat. Végül, de nem utolsó sorban az ajtó kinyitásakor is figyelmeztet, amennyiben a hátulról jövő forgalommal való ütközés veszélyét érzékeli (pl. egy kerékpárost). Fontos, hogy a rendszer csak segítséget nyújt, előre meghatározott határértékeken belül. A végső felelősség a vezetőké, hogy vezetési stílusukat a forgalmi körülményekhez igazítsák! Részletekért tekintsd meg országspecifikus ajánlatunkat!.

MINI Countryman D Kormánykerékfűtés

Kormánykerékfűtés

Kézenfekvő kényelem. A kormánykerékfűtés igen rövid idő alatt kényelmes hőmérsékletűre melegíti fel a kormánykerék karimáját. A téli hónapokban így kellemesen melegíti kezeidet vezetés közben, még kényelmesebbé téve a városi vagy felfedező utakat.

MINI Countryman D Ülésfűtés a vezető és az első utas számára

Ülésfűtés a vezető és az első utas számára

Meleg és kényelmes, ahogy szereted. Az opcionálisan rendelhető ülésfűtés gyorsan kellemes hőmérsékletűre melegíti MINI-d első üléseit. A hőfokot három fokozatban állíthatod, így akkor is élvezheted a meleg üléseket, ha odakinn hideg van. A teljes kényelem érdekében az ülőlapot és a háttámla teljes, testeddel érintkező felületét felmelegíti. Emellett a fűtés elosztását a központi kijelzőn teljesen igényeidhez igazíthatod.

MINI Countryman D Riasztóberendezés

Riasztóberendezés

Extra védelem lopás ellen és megnyugtató biztonság, ha bárki a MINI-dbe való bejutást vagy az autó elmozdítását fontolgatná. A riasztóberendezés a nemkívánatos helyváltoztatásra vagy vibrációra figyelmeztető hangjelzéssel és a vészvillogók bekapcsolásával reagál. A rendszer bekapcsolt állapotát egy, a belső visszapillantó tükrön látható fény jelzi.

A TÖKÉLETES MINI-D VALAMENNYI FELSZERELTSÉGE ÉS JELLEMZŐJE.

Rendelkezésre álló csomagok

Szeretnéd tesztelni a MINI Countrymant?

MINI Countryman - próbaút teaser MINI Countryman - próbaút teaser

Gy. I. K.

A "MINI SUV", azaz a kisméretű kompakt crossover szegmensbe tartozik –  ez a SUV modellek legkisebb kategóriája, amely terepen történő használatra lett tervezve és ALL4 összkerékhajtással rendelkezik. Mondhatni, a MINI Countryman egy kis-nagy SUV. A MINI kreatív térkihasználásának köszönhetően minden centimétert hasznosít. A magas tető még a legmagasabb vezetőknek is elegendő fejteret kínál, a lábtér is tágas, a széles utastérben pedig minden utas megtalálja a kényelmét. Hátul is az egyik legnagyobb kis SUV, második üléssorában két felnőtt is kényelmesen elfér, hasonló méretű elöl ülők mögött helyet foglalva. A lehajtható hátsó üléstámla extra csomag- vagy lábteret kínál, a rendelkezésre álló hely akár 1390 liternyi. Egy praktikus családi autó prémium megjelenéssel, amely azonban mégis szívós és sokoldalú a komoly terepezéshez is.

ALL4 összkerékhajtás. Az ALL4 egy elektrohidraulikus összkerékhajtási rendszer, amely egy, a hátsó tengelyre épített, elektronikusan vezérelt hidraulikus szivattyút működtet, így elosztva a nyomatékot az első és a hátsó tengely között. A rendszer alapvetően 50:50 arányban osztja el a motor nyomatékát az első és a hátsó kerekek között, igény szerint azonban képes akár a nyomaték 100%-át az első tengelyre irányítani. Az eredmény a tökéletes irányíthatóság bárhol, bármikor.

Az autó hasmagassága a karosszéria legalacsonyabb pontja. E szám fejezi ki tehát azt, hogy a MINI alja és az útfelület között mekkora a távolság. A MINI Countryman terheletlen hasmagassága 165 mm, ami optimális, ha sokat vezetsz göröngyös utakon, illetve, ha egyenetlen útfelületre vagy kátyúba hajtasz.

A 17-20” (tartozékként akár 21") méretű, elegáns és sportos könnyűfém keréktárcsák jelentős mértékben javítják a menetkényelmet, emellett merész, egyedi látványt kölcsönöznek a MINI Countrymannek. Egyszerűen válaszd ki a kívánt motorteljesítményt, majd böngéssz a vonatkozó nyári vagy téli kerekek között. Általánosságban elmondható, hogy a 16” "méretű kereket fogod leginkább sokoldalúnak találni. A kerékméret azonban szubjektív kérdés, mivel az nagyban függ a te ízlésedtől és prioritásaidtól. További információért fordulj hivatalos MINI márkakereskedődhöz – és esetleg tesztvezetések során tapasztald meg az egyes típusok közötti különbséget.

Igen, kerékpártartóval jelentősen megnövelheted a tárolókapacitást. A MINI hátsó kerékpártartó több kerékpár szállítására is alkalmas. Könnyű és masszív, simán a helyére kattintható, és mivel félrehajtható, így a csomagtér is hozzáférhető marad.