JOHN COOPER WORKS.

MINI-S IZGALMAK A MAXIMUMON.***

John Cooper, az autóversenyzés legendája.

teljes erőfölény.

Nagy teljesítményű MINI John Cooper Works modelljeink készen állnak arra, hogy erőteljes benyomást keltsenek atletikus kiállásukkal és fenyegetően mély tónusú hörgésükkel. E szilaj sztárok, amelyek John Cooper győzedelmesen menetelő versenylegendáinak reinkarnációi, az autóversenyzés esszenciáját testesítik meg. John Cooper és csapata bízott a megérzéseiben.

AZ ÖRÖKSÉG TOVÁBB ÉL

John Cooper, az autóversenyzés legendája.

EGY MAROKNYI KÖVETŐ LELKÉBEN.

Aligha mert volna bárki is nagy tétekben fogadni arra, hogy John Cooper, valamint ikonikus, klasszikus Minije halad el elsőnek a kockás zászló alatt. A halált megvetően bátran küzdő, esélytelennek ítélt versenyző, amely a győzelmét követően viharos gyorsasággal hódította meg az autóversenyzés világát, élénk kormányzásával, forradalmian újszerű motorjával és kerekeinek speciális elrendezésével gyűrte maga alá riválisait.

ÍRÓDIK AZ AUTÓVERSENY-TÖRTÉNELEM EGYIK DICSŐ FEJEZETE.

A John Cooper Works története 1946-ban kezdődött, amikor Charles Cooper és fia, John megalapították Cooper Car Company nevű vállalatot. A páros első versenyautói Charles kicsiny, az angliai Surbiton városában álló garázsában készültek. E szerény gyökerekből végül valami olyasmi szökkent szárba, ami döntő befolyással volt az autóversenyzés világának alakulására, és amely olyan, folyamatosan gazdagodó örökséget hozott létre, amely mind a mai napig elevenen él a világ minden szegletében. És akkor még szó sem esett arról a mély hatásról, amelyet Cooper Car Company gyakorolt a klasszikus Minire.

Együléses Forma-3-as Cooper versenyautók.

ELSŐ A VEZETŐ.

Az első időkben a Cooper Car Company keze alól együléses Forma-3-as versenyautók kerültek ki, amelyek rendkívül sikeresek voltak az 500 köbcentis kategóriában forradalmi farmotorjuk jóvoltából. A zseniális megoldás hamarosan ambiciózus fiatal pilóták első számú kedvencévé tette a Cooper Car Companyt. John Cooper pedig mind a Forma-1-es Világbajnokságon, mind a Konstruktőri Világbajnokságon győzedelmeskedett.

Az első Mini Cooper.

LEGENDA SZÜLETIK.

Miután saját konstrukcióival jelentős sikereket ért el, John Cooper az újonnan bemutatott, klasszikus Mini bűvkörébe került. Érzékelvén az autóban lakozó potenciált, a mester úgy döntött, hogy bajnokot farag belőle. A kis családi kocsit erősebb motorral, új fékekkel, valamint precízebb, élénkebb kormányművel látta el, minek hatására az óriásokat földbe döngölő versenyautóvá változott át. 1961-et írtunk, amikor az első Mini Cooper négy kerékre állt.

Mini Cooper és Mini Cooper S – világbajnoki pozícióban.

FÉLRE A KONVENCIÓKKAL.

Immár semmi nem állíthatta meg a Mini menetelését – vagyis John Cooper újra ráhibázott. Minden kétséget kizáróan ő diktálta a tempót. A mester bábáskodásával megszületett autó korszakalkotó jelentőségűnek bizonyult. Sokatmondó tény, hogy a Mini Cooper neve már 1964-ben ismerősen csengett mindenkinek az egész világon. Az autó úgyszólván minden létező versenyt megnyert – a dicsőségtáblán olyan történelmi diadalok sorakoznak, mint a Monte Carlo Rally-n aratott 1964-es, 1965-ös és 1967-es győzelmek. A Mini és John Cooper tehát olyan bajnokot faragott a klasszikus Miniből, amely utcahosszal járt a vetélytársak előtt.

John Cooper Works MINI Cooper és MINI Cooper S Tuning Kitek.

EGY ÚJ KORSZAK HAJNALA.

2001-ben a Mini csatlakozott a BMW Grouphoz, és MINI márkanéven született újjá. Ez a váltás újra felkeltette a vágyat a MINI modellek tuningolása iránt, tehát méltó módon folytatódhatott a John Cooper Works hagyomány. A John Cooper Works MINI Cooper és MINI Cooper S Tuning Kiteket – amelyek a MINI Cooper teljesítményét 126 lóerőre (93 kW), a MINI Cooper S-sét pedig lenyűgöző 200 lóerőre (147 kW) növelték – a gyártó 2003-tól világszerte elérhetővé tette a MINI márkakereskedőknél.

Háromajtós MINI John Cooper Works GP Kittel.

PADLÓGÁZZAL ELŐRE.

A gyárilag John Cooper Works GP Kittel ellátott MINI Cooper S 2006-ban indult útjára. A háromajtós MINI ezen új, limitált példányszámban készült változata lélegzetelállító teljesítménnyel és különleges, versenyautós érzéssel ajándékozta meg vezetőjét. 6,5 másodperces 0–100-as sprintidejével ez volt az eladdig leggyorsabb, közúti forgalomra szánt MINI. Mindössze 2000 ilyen modell hagyta el a gyárat – méghozzá ugyanabban az unikumnak számító a színösszeállításban, vagyis Thunder Blue metálfényezéssel, Chili Red tükrökkel, valamint Pure Silver tetővel, amelyen ott szerepelt a 1-től 2000-ig tartó skálán mozgó gyártási szám.

John Cooper Works Clubman.

EGY LEGENDA ÚJJÁSZÜLETÉSE.

A BMW 2007-ben megvásárolta a John Cooper Works márkanevet, illetve a mögötte álló mérnöki és fejlesztői bázist. Egy évre rá meg is érkezett az első két MINI John Cooper Works modell az utolsó csavarig új háromajtós John Cooper Works és a John Cooper Works Clubman formájában. A duzzadó izmú autók orrába TwinScroll turbófeltöltővel ellátott, 1,6 literes motort építettek be, amely 211 lóerőt (155 kW) állított elő. Tették mindezt John Cooper úttörő szelleme előtt tisztelegve, a csakis szuperlatívuszokkal jellemezhető vezetési élmény iránti elkötelezettségből. Öt évvel később, 2013-ban debütált a MINI John Cooper Works GP limitált példányszámú modell, amelynek négyhengeres, turbófeltöltéses motorja 218 lóerőt préselt ki magából. A kiadásból ismét csak 2000 példány készült, amelyek azóta is igencsak keresettek.

John Cooper Works Rally

BAJNOKNAK RENDELTETTEK.

A MINI versenyautós örökségét a mostanában az utakra szabadított MINI John Cooper Works modellek gazdagítják tovább. E járművek ugyanazon a sportos génállományon osztoznak és közös bennük a versenyautós szintű tuning is – hogy a pengeéles menettulajdonságok és a kirobbanó gyorsulás ütős elegyét nyújtsák. Mindemellett ott a MINI John Cooper Works Racing Team is, amely rendre maga mögé utasítja a mezőnyt. Legutóbb Daytonában száguldottak át elsőként a célvonalon – nem egyet lehagyva a világ első számú sportautói közül. Végül, de nem utolsó sorban: a Dakar Rally négy egymást követő évben való megnyerése után – amely bravúrt a MINI ALL4 Racing versenyautóval vitte végbe – az X-raid MINI John Cooper Works Rally csapat sikerrel vágott neki az idei Dakar Rallynak. John Cooper most biztosan nagyon büszke lenne.

MINI JOHN COOPER WORKS GP CONCEPT

MINI JCW GP Concept

A VALÓDI ÍNYENCEK KIVÁLTSÁGA.

Nézd meg, mi történik, amikor összeadjuk minden képzelőerőnket és úttörő szellemünket, majd az egészhez hozzáadjuk a versenyautós géneket azért, hogy létrehozzuk a holnap nagy teljesítményű sportautóját.

CSÚCSRA JÁRATVA.

A DÖBBENETES ERŐ NEM TEKETÓRIÁZIK.

Lábaddal a gázpedálon készen állsz arra, hogy rávesd magad a nyílt útra. A 2,0 literes, 4 hengeres TwinPower Turbo motor által termelt, letaglózó nyomatéknak köszönhetően pedig alig több mint 6 másodperc alatt meg is lesz a 100 km/óra.

John Cooper Works – Első lökhárító.

AERODINAMIKUS ELSŐ LÖKHÁRÍTÓ.

A teljesítmény záloga a megfelelő légzés. A MINI John Cooper Works első lökhárítót pont azért láttuk el nagyméretű légbeömlőkkel, valamint egy kiegészítő hűtőnyílással, hogy autód motorját és fékjeit ideális hőmérsékleten tartsuk, hiszen így biztosítható azok csúcsszintű teljesítménye és tartóssága.

John Cooper Works fékek és keréktárcsák.

FÉKEK ÉS KEREKEK.

A John Cooper Works név a pengeéles precizitással párosuló extrém vezetési élmény szinonimája. A csúcsteljesítmény ugyanakkor megköveteli az autó abszolút mértékű uralását, valamint a stabilitás megőrzését – főleg, amikor nagyobb tempóval fűzöd egymás után a kanyarokat. Mindezt szem előtt tartva terveztük meg a 18 és a 19 colos könnyűfém keréktárcsákat, amelyek elég nagyok ahhoz, hogy elférjenek mögöttük az igencsak harapós fékek. A feltűnő Chili Red fényezésű, John Cooper Works-logóval ellátott, 4 dugattyús, fix féknyergekkel ellátott fékek mindig a rendelkezésedre bocsájtják a megfelelő mértékű lassító erőt, amire szükséged van a szűk fordulókban vagy a gyors tempóváltásoknál.

John Cooper Works hátsó légterelő.

HÁTSÓ LÉGTERELŐ.

A sportos John Cooper Works hátsó légterelő még aerodinamikusabbá teszi autód megjelenését, de ami ennél is fontosabb: csökkenti a annak légellenállását, valamint olyan leszorító erőt termel számára, amitől az úgy tapad az úthoz, mintha odaragasztották volna.

John Cooper Works sport futómű.

SPORT FUTÓMŰ.

A John Cooper Works sport futómű – amelyet olyan versenypályákon fejlesztettünk ki és vetettünk alá nyúzópróbának, mint a Nürburgring Nordschleife szakasza – tökéletes menettulajdonságokkal, felejthetetlenül dinamikus vezetési élménnyel és lenyűgöző stabilitással ajándékoz meg téged.

John Cooper Works kipufogók.

CSAPOTT, KRÓMOZOTT KIPUFOGÓK.

Attól a pillanattól kezdve, hogy beindítod a motort, a borzongatóan izgalmas John Cooper Works morajlás emlékeztet arra az erőre, amely alig várja, hogy felszabadítsd. Aligha van jobb háttérzene a vezetéshez, mint az a torokhangú hörgés, amely a gázpedál lenyomására tör elő az autóból. A mutatvány pedig csak még hatásosabb lesz, amint átváltasz Sport módba.

John Cooper Works nemesacél pedálborítások.

NEMESACÉL PEDÁLBORÍTÁSOK.

A John Cooper Works gének ott vannak minden egyes részletben – így többek között a nemesacél pedálborításokban is, amelyek módfelett strapabírók, rendkívül finoman kidolgozottak, és amelyeket jó a padlóig taposni.

John Cooper Works – MINI vezetési módok.

MINI VEZETÉSI MÓDOK.

Az életben adódnak olyan alkalmak, amikor az ember legszívesebben levetkőzné a jól neveltségét – például az üres autópályán, a hosszú alagútban vagy az egyhangúan nyújtózó vidéki úton. E pillanatok tökéletesek arra, hogy Sport módba válts. Ilyenkor élesebbé válik a kormányzás és spontánabbak lesznek a gázreakciók a sportosabb és még agilisabb vezetési élmény érdekében. Persze, a hangzás önmagában is eszedbe juttatja, hogy miért is imádsz annyira vezetni.

HALLGASD MEG AZ ERŐ HANGJÁT.

Vedd fel a fejhallgatót, tekerd rá a hangerőt, és hallgasd meg a legendás John Cooper Works morajlást.** ***

EGYEDIEN KÜLÖNLEGES DIZÁJN.

John Cooper Works – Dizájn.

EGY IGAZI VERSENYZŐ MEGJELENÉSÉVEL. EGY BAJNOK SZELLEMÉVEL.

A John Cooper Works modellek arra születtek, hogy izgalomba hozzanak – még azelőtt, hogy egyáltalán beszállnál. Látványos, versenyautós ihletésű megjelenésük, a legmagasabb minőséget képviselő anyagaik, valamint a rajtuk látható vizuális csemegék egész sora egészen egyedülállóvá teszik a John Cooper Works modelleket. Plusz: ezen autók elérhetők az exkluzív Rebel Green fényezéssel is – amely nem más, mint a klasszikus British Racing Green szín modern interpretációja.

John Cooper Works oldalkopoltyúk.

John Cooper Works díszbetétek.

A fehér burájú irányjelzőknek otthont adó, Piano Black fényezésű és Chili Red peremű díszbetéteken büszkén feszítenek a John Cooper Works emblémák.

John Cooper Works sportülések.

JOHN COOPER WORKS SPORTÜLÉSEK.

A fő helyen, az aszfalt közelében elhelyezett, különleges kialakítású John Cooper Works sportülést úgy tervezték meg, hogy belőlük profi pilótaként uralhasd az alant tomboló erőt. Meglátod, imáidba foglalod majd az extra oldaltartást, amikor a legendás, MINI-s menettulajdonságokat és a rabul ejtő agilitást élvezve szorgalmasan fűződ egymás után a kanyarokat.

John Cooper Works Head-Up kijelző.

HEAD-UP KIJELZŐ.

Az út kiegyenesedik előtted. A táj pedig csak úgy száguld az ablakok mellett. És máris itt a következő kanyar. Persze, ilyenkor nem akarod levenni a szemedet az aszfaltcsíkról. Hála a kontrasztos képet biztosító Head-Up kijelzőnek, nem is kell. Minden információ, amire csak szükséged van, közvetlenül előtted, tökéletesen leolvashatóan jelenik meg – legyen szó a sebességről, az aktuális sebességfokozatról, a legideálisabb fel- vagy visszaváltási pontról vagy éppen a fordulatszámról.

John Cooper Worsk 6 fokozatú manuális sebességváltó.

6 FOKOZATÚ MANUÁLIS SEBESSÉGVÁLTÓ.

Nem feledkeztünk meg legendás gyökereinktől. Ezt magad is láthatod az olyan részletek formájában, mint a klasszikus, alumínium foglalatba helyezett sport sebességváltó kar, a piros színű váltási séma és a szintén piros varrás. De ez még nem minden: a 6 fokozatú manuális váltó pont egy ilyen kaliberű járműhöz méltó gyorsasággal reagál, amikor próbára teszed az autó képességeit.

John Cooper Works műszerfal.

MŰSZEREGYSÉG.

Még a műszeregység is különleges John Cooper Works dizájnt kapott. A vörös és fekete színséma tökéletes hátteret biztosít a motor gurguláztatásához, valamint a mutatók egyre feljebb hajszolásához. A 200 km/órás osztástól rajtzászlók ékesítik a kilométerórát, emlékeztetve téged arra, hogy mire is képes egy vérbeli John Cooper Works modell.

John Cooper Works bőrkormány.

JOHN COOPER WORKS BŐRKORMÁNY.

A John Cooper Works sportkormányt perforált, Chili Red varrású bőr borítja. A plasztikusan megformált hüvelykujjtámaszoknak köszönhetően még szorosabban markolhatod a kormánykarimát, így igazi profi módjára veheted a kanyarokat és biztos kézzel száguldhatsz végig a célegyenesen.

John Cooper Works ajtóküszöbök.

AJTÓKÜSZÖBÖK.

A John Cooper Works kiválóság iránti elkötelezettsége minden részletben tetten érhető. Még a John Cooper Works-logóval ellátott ajtóküszöbök is igen kifinomult látványt nyújtanak. A rajtzászlót mintázó dizájnelemek pedig előrevetítik a rád váró izgalmas élményeket.

ISMERD MEG ALAPOSABBAN A JOHN COOPER MODELLEKET.

Tapasztald meg annak az ízét, hogy milyen is pole pozícióban lenni. Amire számíthatsz: az autóversenyzés világa által inspirált dizájn, exkluzív felszereltségek – valamint az ellenállhatatlan vágy, hogy jól megkergesd az autót a versenypályán. A 360°-os nézet segítségével körülnézhetsz mindegyik JCW modell belső terében.

MODELLJEINK.

John Cooper Works – Modellválaszték.

ISMERKEDJ MEG A JCW MODELLEKKEL.

Amikor valamelyik John Cooper Works modell volánja mögött ülsz, garantált, hogy versenypályához méltó izgalmakban lesz részed. Emelt teljesítményű modelljeink – amelyeket a legendás John Cooper után neveztünk el – a valaha készült legerősebb és legexkluzívabb MINI-k.

3 ajtós MINI John Cooper Works.

3 AJTÓS MINI JOHN COOPER WORKS.

Egy igazi klasszikus lenyűgöző rallis örökséggel. A 3 ajtós MINI JCW – amely John Cooper győztes autóinak egyenesági leszármazottja – a benned lakozó versenypilótát szólítja meg. Modell bámulatos könnyedséggel elegyíti az erőt, az agilitást és a mélyreható mérnöki tudományt. Rövid tengelytávjával, alacsony súlypontjával pedig annyira felhevíti a hangulatodat, hogy önkéntelenül elkezded fürkészni az út legkisebb kanyarulatait is.

MINI John Cooper Works Cabrio.

MINI JOHN COOPER WORKS CABRIO.

Érezd, ahogy a hajadba kap a szél és adrenalin árad szét az ereidben. A MINI John Cooper Works Cabrio áramvonalas, sportos dizájnnal és elképesztő teljesítménnyel rendelkezik.

MINI John Cooper Works Clubman.

MINI JOHN COOPER WORKS CLUBMAN.

A MINI John Cooper Works Clubmanben a sokoldalúsággal párosuló teljesítményt és a kifinomult dizájnt ötvöztük egymással. A motorháztető alatt tomboló, 231 tagú ménesnek, valamint azokban a bizonyos, gyönyörforrásokat jelentő kanyarokban extra tapadást biztosító összkerékmeghajtásnak köszönhetően fenékig ürítheted a magas oktánszámú JCW-élvezetek poharát. A nagyvonalúan méretezett belső tér, valamint a kétszárnyú hátsó ajtó jóvoltából pedig rugalmasan állhatsz bármilyen helyzet elébe.

MINI John Cooper Works Countryman.

AZ ÚJ MINI JOHN COOPER WORKS COUNTRYMAN.

Ezt a John Cooper Works modellt a kalandos kedvűeknek készítettük. Lenyűgöző erejével, méretével és az alapfelszereltség részét képező összkerékmeghajtásával az autó addig repít téged, ameddig csak tart az út – sőt, tovább is.

VÁLASSZ MAGADNAK BAJNOKOT.

Más és más erősségek – de ugyanaz az ámulatba ejtő erő a motorháztető alatt és ugyanaz a büszke örökség. Keresd hát meg a neked való John Cooper modellt.

3 AJTÓS

 • Az eredeti
 • John Cooper versenyautóinak egyenesági leszármazottja
 • A legendás MINI menettulajdonságok és a rabul ejtő agilitás.

Indulóár * 8.702.000 Ft-tól

3 AJTÓS

170 kW teljesítmény-nyilatkozat
6.3 l/100 km disclaimer
6,3 s 0-100 km/h disclaimer
147 g/km disclaimer
147 g/km disclaimer

CABRIO

 • Tökéletes a versenypályán száguldó szabad szellemeknek
 • A nagy kék égbolt izgalma
 • Merész és friss dizájn

Indulóár * 10.103.000 Ft-tól

CABRIO

170 kW teljesítmény-nyilatkozat
6.5 l/100 km disclaimer
6,6 s 0-100 km/h disclaimer
152 g/km disclaimer
152 g/km disclaimer

CLUBMAN

 • Kifinomult dizájn
 • Szárnyas hátsó ajtók
 • ALL4 összkerékmeghajtás
 • Tágas és praktikus

Indulóár * 11.026.000 Ft-tól

CLUBMAN

170 kW teljesítmény-nyilatkozat
7.4 l/100 km disclaimer
6,3 s 0-100 km/h disclaimer
168 g/km disclaimer
168 g/km disclaimer

COUNTRYMAN

 • Kalandorok ne kíméljenek
 • ALL4 összkerékmeghajtás
 • Sokoldalúan kihasználható tér

Indulóár * 11.758.000 Ft-tól

COUNTRYMAN

170 kW teljesítmény-nyilatkozat
7.4 l/100 km disclaimer
6,5 s 0-100 km/h disclaimer
169 g/km disclaimer
169 g/km disclaimer

JOHN COOPER WORKS LIFESTYLE KOLLEKCIÓ

John Cooper Works táskák.

JCW TÁSKÁK.

A dinamikus életstílus által inspirált John Cooper Works Lifestyle Kollekció kínálatában széles választékban találhatók meg olyan táskák, amelyek tökéletes útitársaid lehetnek a soron következő kalandozásod alkalmával – legyen annak helyszíne a versenypálya vagy bármi más.

John Cooper Works ruhadarabok.

JCW RUHADARABOK.

A John Cooper Works Lifestyle Kollekció válogatottan nagyszerű pólókat és sapkákat vonultat fel – amelyeknek segítségével ideálisan hozzáöltözhetsz nagyvárosi életstílusodhoz.

John Cooper Works tartozékok.

JCW kiegészítők.

A John Cooper Works Lifestyle Kollekció jóvoltából beviheted otthonodba és irodádba az igazi versenyszellemet, de az veled lehet a szabadidődben is. Ezen előkelő útitársak a John Cooper Works prémium szintű stílusával édesítik meg mindennapjaidat.