John Cooper Works.

MAXIMÁLIS MINI MÁMOR.

John Cooper Works - Modellválaszték.

LEGYEN MINDEN UTAD EGY VERSENYKÖR.

Amikor a John Cooper Works volánja mögött ülsz, garantált a versenypályához méltó borzongás. Prémium teljesítményű modelljeinket a legendás John Cooperről neveztük el – ő alakította át az eredeti, klasszikus MINIt a versenypályára felkészített Mini Cooperré és rászabadította azt a mit sem sejtő versenyzői világra. Ma már ezek a valaha épített legerősebb és legexkluzívabb MINI modellek. Bámulatos teljesítménye, feljavított alkatrészei és a lehető legsportosabb megjelenése mind azt szolgálja, hogy a szíved gyorsabban verjen és több adrenalint pumpáljon.

MINI John Cooper Works Hatch.

A MINI JOHN COOPER WORKS HATCH.

Klasszikus, egy lenyűgöző rally-örökséggel. A John Cooper győztes autóinak közvetlen leszármazottjaként a mi MINI John Cooper Works Hatch modellünk a benned rejtőző versenyzőhöz szól. Erőlködés nélkül állítja csatarendbe a teljesítményt, mozgékonyságot és a mérnöki tudomány csúcsait. Rövid tengelytávjával a go-kart érzést olyan messzemenően biztosítja, hogy alig várod majd az út minden egyes kanyarját.

MINI John Cooper Works kabrió.

A MINI JOHN COOPER WORKS KABRIÓ.

Érezd hajadban a szelet és ereidben az adrenalint. A MINI John Cooper Works kabrió áramvonalas és sportos dizájnnal és lehengerlő teljesítménnyel büszkélkedhet. Erőmű, amit a szabad szellemeknek építettek. Tökéletes a tengerparti utakon cirkáláshoz, de ahhoz is, hogy csak úgy céltalanul vág neki az autópályának. Ez az igazi szabadság íze.

MINI John Cooper Works Clubman

A MINI JOHN COOPER WORKS CLUBMAN

A MINI John Cooper Works Clubman modellben a sokoldalú teljesítményt ötvöztük a kifinomult dizájnnal. A motorháztető alatt megbúvó 231 lóerő és az ALL4 összkerékhajtás extra tapadást biztosít az izgalmas kanyarokban, így semmit nem kell kihagynod a John Cooper Works tűzerejéből. Bőséges méreteivel és osztott hátsó ajtóival kellően rugalmas mindenféle alkalomhoz.

MINI John Cooper Works Countryman.

AZ ÚJ MINI JOHN COOPER WORKS COUNTRYMAN.

Ez a MINI John Cooper Works, amit a kalandos kedvűeknek építettek. Lenyűgöző teljesítményével, méretével és a szabványos ALL4 összkerékhajtásával elvisz bárhova, ahova út vezet, sőt, még ennél is tovább. Fedezd fel városod ismeretlen részeit, a vidéki tájakat – úton vagy úttalan utakon. Bármelyik út, amit a MINI John Cooper Works modellel teszel meg, maga a megvalósulásra váró kaland.

Mini Cooper a monte-carlói rallyn 1965-ben.

A VERSENY A GÉNJEINKBEN VAN.

A John Cooper Works múltja a fékezhetetlen Mini szellemmel és a kultikus rally-sikerrel van átitatva. Az úttörő Formula-1-es autóépítő, John Cooper hatalmas versenypotenciált látott a klasszikus Miniben és forradalmi keresztirányú motorjában. Bevezetése után csupán két évvel megépítette a versenyre szánt verziót, egy nagyobb, 55 lóerős (41 kW) motorral. A Mini egy csapásra meghódította a motorsportot és számos nemzetközi rendezvényen halmozott sikert sikerre.

Charles Cooper, az alapító atya.

AZ ALAPÍTÓ ATYA.

A John Cooper Works története 1946-ban kezdődött. Charles Cooper és fia, John, megalapította a Cooper Car Company vállalatot és Charles kis garázsában, az angliai Surbitonban építették meg első versenyautóikat. Ez volt az a szerény kezdet, amely végül megváltoztatta a motorsport világát és egy virágzó, ma is élő versenyörökséget hozott létre Nagy-Britanniában. Nem is szólva arról a mély, fejlődéstörténeti hatásról, amelyet a Minire gyakorolt.

A Cooper Car Company versenyautói.

ELSŐ A VEZETŐ.

A Cooper Car Company által épített első autók együléses Formula 3 versenyautók voltak, amelyek mérhetetlenül sikeresek voltak az 500 köbcentiméteres osztályban. Ez egy forradalmi újításnak volt köszönhető: a farmotornak. Ez a zseniális húzás tette a Cooper versenyautókat a feltörekvő fiatal pilóták kedvencévé. A Formula-3 és Formula-2 világának meghódítása után a Formula-1 vált a Cooperek magától értetődő kihívásává. A Ferrarit és a Porschét maga mögé utasító Stirling Moss győzelme az 1958-as argentin nagydíjon végül határozottan reflektorfénybe állította a kis vállalatot. 1959-ben, az első klasszikus Mini bemutatásának évében, Cooper egyszerre nyerte el az áhított Formula-1 világbajnokságot és a konstruktőri bajnokságot.

Austin Seven Cooper a Cooper 1 literes versenyautóval.

EGY LEGENDA SZÜLETÉSE.

Miután jelentős sikereket könyvelt el saját konstrukcióival, John Coopert megragadta az újonnan bemutatott klasszikus Mini. Felajzották a benne rejlő lehetőségek, így elhatározta, hogy világbajnok versenyzővé teszi. Egy erősebb motorral, iker porlasztókkal, új fékekkel, élesebb kormányzással és mozgékony, go-kart-szerű karosszériával látta el, amelyek ezt a szerény kis családi autót Góliát-legyőző versenyautóvá varázsolták. 1961-ben megszületett az első Mini Cooper.

Paddy Hopkirk és Henry Liddon Morris Mini Cooper S autójukkal a monte-carlói palota előtt.

DACOL MINDEN KONVENCIÓVAL.

Most már semmi sem tarthatta vissza a Minit. John Coopert megérzése akkor is pontosnak bizonyult. Területének igazi mestere volt. Korszakokat átélő autó jött létre. 1964-re a MINI Cooper világszerte elismert márkává vált. A klasszikus Mini Cooper és a Mini Cooper S meghódította a világot, legyőzve versenyen és élettartamban korának nagyobb és erősebb szedánjait. Megnyerte csaknem valamennyi nemzetközi versenyt – beleértve a történelmi győzelmeket is a monte-carlói rallybajnokságon 1964-ben és 1965-ben. 1966-ban a Mini ismét az 1., 2. és 3. helyre tört a monte-carlói rallyn, de a hazai bírák egy ellentmondásos döntéssel kizárták a versenyből a szabványostól eltérő fényszórók miatt. Azonban igazi Mini stílussal, a Mini 1967-ben visszatért ugyanarra a pályára és ismét nyert.

A Mini Cooper Sport és Mini Cooper versenyautó.

ÚJ TELJESÍTMÉNYEK ÁLTAL VEZÉRELVE.

Az 1980-as években a Cooper Car vállalat, ekkor már John fia, Mike vezetésével teljesítménynövelő tuningszetteket kezdett gyártani. Ezek olyan alkatrészekből és kiegészítőkből álltak, amelyek nagyban növelték a klasszikus Mini teljesítményét.

A MINI Cooper S John Cooper Works tuningszett.

EGY TELJESEN ÚJ KORSZAK.

2001-ben a Mini csatlakozott a BMW Grouphoz és megkapta az új MINI nevet. Ez a változás magával hozta a MINI modellek hangolása iránti érdeklődés újjáéledését és a John Cooper Works hagyatékának folytatását. A John Cooper Works MINI Cooper és a MINI Cooper S tuningszettek 2003-tól kezdve világszerte elérhetővé váltak a MINI kereskedéseken keresztül. Ezek a MINI Cooper teljesítményét 126 lóerőre (93 kW) növelték, míg a MINI Cooper S teljesítményét a lenyűgöző 200 lóerőre (147 kW).

A MINI Cooper S John Cooper Works GP szett.

EGYRE GYORSABBAN.

A gyárilag tuningolt MINI Cooper S a John Cooper Works GP szettel 2006-ban indult útjára. Ez az új, korlátozott kiadású MINI ferdehátú lélegzetelállító teljesítményt és egyedi versenyérzetet nyújtott. Ez volt az addigi leggyorsabb országúti MINI, amely mindössze 6,5 másodperc alatt volt képes elérni a 100 km/h sebességet. Csupán 2000 darabot gyártottak belőle. Mindehhez egy egyedi színösszeállítás társult: metál Thunder Blue, Chili Red tükrökkel és Pure Silver tetővel, ahol feltüntették az 1 és 2000 közötti gyártási számot.

John Cooper Works.

EGY LEGENDA ÚJJÁSZÜLETÉSE.

2007-ben a BMW felvásárolta a John Cooper Works márkanevet, a mérnöki és fejlesztési erőforrásokat. És egy évvel később a két első új MINI John Cooper Works útjára indult: egy alapoktól újragondolt verziója a keménytetős, háromajtós ferdehátúnak és a John Cooper Works Clubmannek. Ezek az erőművek egy 1,6 literes, négyhengeres motorral, Twin Scroll turbófeltöltővel voltak szerelve, teljesítményük 211 lóerő (155 kW) volt. Tanúbizonyságul szolgálnak John Cooper úttörő szellemének és az autóvezetés iránti elkötelezettségének. Öt évvel később, 2013-ban, megjelent a limitált MINI John Cooper Works GP, amely egy 218 lóerős turbófeltöltésű négyhengeres motorral büszkélkedhetett. Ismét csak 2000 darab készült ebből a rendkívül keresett modellből.

Dakar Rally -MINI John Cooper Works Rally.

A BAJNOKI ÖSZTÖN.

Csakúgy, mint a híres elődök esetében, minden új John Cooper Works modell ugyanazokat a nagy teljesítményű géneket mondhatja magáénak.Az utóbbi időben számos izgalmas, új John Cooper Works modell indult útnak, többek között a MINI John Cooper Works Rally – az egyik legerősebb modell amit valaha építettek.A MINI Motorsport csapat ismét rohammal veszi be a versenypályákat. Négy Dakar győzelmet könyvelve el, egy dolog világos: a MINI John Cooper legendás korszaka távolról sem ért véget.

CSÚCSTELJESÍTMÉNY.

John Cooper Works - Teljesítmény.

A NAGY ERŐHÖZ NAGY ÉRZÉKENYSÉG TÁRSUL.

Készen állsz arra, hogy útra kelj. A bámulatos nyomatékkal bíró 2 literes, négyhengeres TwinPower turbómotor kevesebb, mint hat másodperc alatt éri el a 100 km/h sebességet. Az alacsony súlypont, a nagy fordulatszám és a finoman hangolt felfüggesztés a maximális go-kart érzést adja minden fordulóban, míg a nagy teljesítményű fékek végig szilárdan ellenőrzés alatt tartják az autót. Ha egyszer beleültél, nem akarsz többé kiszállni belőle.

The John Cooper Works front bumper with large air intakes plus an additional cooler.

AERODINAMIKUS ELSŐ LÖKHÁRÍTÓ.

A légzés teljesítmény kulcsa. Ezért láttuk el a John Cooper Works első lökhárítóját nagy légbeömlőkkel és egy további hűtővel, amelyek a motort és a fékeket ideális hőmérsékleten tartják a kiemelkedő teljesítményhez és tartóssághoz. Lenyűgöző versenykialakításával és a John Cooper Works jelvénnyel ellátva nem csupán a fékek és a motor az, ami lenyűgözi a tekintetet.

John Cooper Works fékek és kerekek.

FÉKEK ÉS KEREKEK.

A John Cooper Works az extrém vezetésről és szórakozásról szól a legmagasabb szintű precízió mellett. Azonban a legnagyobb teljesítmény szigorú ellenőrzést és stabilitást követel meg, különösen amikor nagyobb sebességgel veszed a kanyarokat. Így külön erre terveztük meg a 18 és 19 hüvelykes könnyűfém felniket, amelyek teret adnak a masszív fékeknek. A merész Chili Red színben virító, John Cooper Works jelvénnyel ellátott négydugattyús, rögzített féknyergű fékek megadják azt a fékerőt, amelyre a szűk fordulókban és gyors ütemváltásoknál szükséged lehet.

John Cooper Works hátsó spoiler.

HÁTSÓ SPOILER.

A sportos John Cooper Works hátsó spoiler egy plusz aerodinamikai élt kölcsönöz az autónak, csökkenti a légellenállást és leszorító erőt fejt ki, aminek révén az autó úgy tapad az úthoz, mintha odaragasztották volna. Ahogy láthatod, nem csak a látvány kedvéért terveztük így. De azért dögösen néz ki!

The John Cooper Works sport suspension offers perfect handling.

SPORT FELFÜGGESZTÉS.

A felfüggesztést olyan versenypályákon fejlesztették és tesztelték, mint például a Nürburgring-Nordschleife. A John Cooper Works sport felfüggesztés tökéletes kezelhetőséget, figyelemreméltóan dinamikus vezetési élményt és lenyűgöző stabilitást nyújt. Dióhéjban, ez maga a legendás MINI go-kart érzés a végletekig fokozva, függetlenül attól, hogy a versenypályán vagy a munkahelyére vezető mindennapi útvonalon vezeted.

John Cooper Works ferde, krómozott kipufogóvégek.

FERDE, KRÓMOZOTT KIPUFOGÓVÉGEK.

Attól a pillanattól kezdve, hogy beindítod a motort, a hihetetlen John Cooper Works bőgés emlékeztet téged arra az erőre, ami a rendelkezésedre áll. Semminek nincs jobb zenéje, mint az a mélyről dübörgő morgás, ami a gáz minden moccanására felhangzik. És ez csak még jobb lesz, amint a Sport módba váltasz.

John Cooper Works rozsdamentes acél pedálvédők.

ROZSDAMENTES ACÉL PEDÁLVÉDŐK.

A sportos John Cooper Works génjei megtalálhatók minden részletben, így a rozsdamentes acél pedálvédőkben is. Ezek különösen tartósak, különösen áramvonalasak és különösen jók, amikor a padlóig nyomod a pedált.

John Cooper Works – MINI vezetési módok.

MINI VEZETÉSI MÓDOK.

Időnként esélyt kell kapj arra, hogy igazán kiengedd a gőzt. Egy üres autópálya, egy hosszú alagút vagy az országút egy szeles szakasza. Ez a tökéletes pillanat, hogy a Sport módra válts. Érzékenyebbé teszi a kormányzást, sportosabbá a gyorsítást, agilisabb lesz az autó kezelése. A hang önmagában is elég ahhoz, hogy emlékeztessen arra, miért is imádsz vezetni.

TAPASZTALD MEG AZ ERŐ HANGJÁT.

Tedd fel a fülhallgatót, tekerd fel a hangerőt és hallgasd meg a legendás John Cooper Works üvöltését.

MEGKÜLÖNBÖZTETŐ TERVEZÉS.

John Cooper Works - Dizájn.

EGY VERSENYZŐ KINÉZETE. EGY BAJNOK SZELLEME.

A John Cooper Works modellek a borzongatásra készülnek - még azelőtt, hogy beleülnél. Bátor, versenyzés ihlette megjelenés, kiváló minőségű anyagok és egy sor vizuális fejlesztés miatt John Cooper Works külön kategóriát képvisel. Ezen kívül az exkluzív Rebel Green színben is kapható, ami a klasszikus brit versenyautó színének modern értelmezése, és állandó emlékeztetőül szolgál a legendás múltra.

John Cooper Works oldalsó díszítő elemek.

OLDALSÓ DÍSZÍTŐ ELEMEK.

Egy csipetnyi exkluzivitást adtunk mindenhez, így bárhova nézel is, mindig láthatod. Az integrált fehér irányjelzők magukba foglalják az oldalsó díszítő elemeket és büszkén villantják meg a Chili Red szegélyű Piano Black John Cooper Works emblémát.

John Cooper Works sportülések.

MINI JOHN COOPER WORKS SPORTÜLÉSEK.

Az aszfalthoz közel helyezett John Cooper Works sportüléseket úgy alakították ki, hogy teljes ellenőrzést nyújtsanak az alattad feszülő hihetetlen erő felett. Különösen értékelni fogod a külön oldaltámaszt, amikor igazi MINI go-kart stílusban suhansz az éles kanyarokban. A beépített fejtámlás, John Cooper Works emblémával és az opcionális bőr/Dinamica kárpittal ellátott John Cooper Works sportülések olyan exkluzív megjelenést nyújtanak, ami jól illeszkedik az autóhoz.

John Cooper Works szélvédőre vetített kijelző.

SZÉLVÉDŐRE VETÍTETT KIJELZŐ.

Az út a távolba nyúlik előtted. A táj elsuhan melletted. És már itt is van a következő izgalmas kanyar. Hát persze, hogy nem akarsz félrenézni. A nagy kontrasztú, szélvédőre vetített kijelzővel nem is kényszerülsz erre. Minden szükséges információ mindig előtted van és világosan láthatod a sebességet, a sebességfokozatot, a legjobb pillanatot a felfelé vagy lefelé váltáshoz – még a fordulatszámot is.

John Cooper Works hatsebességes manuális sebességváltó.

HATSEBESSÉGES MANUÁLIS SEBESSÉGVÁLTÓ.

Nem feledtük el legendás eredetünket. Láthatod ezt az olyan részletekben, mint a klasszikus sportautó-váltógomb alumínium hüvellyel, vörös sebességfokozat-címkékkel és varrással. Ezen kívül a hatsebességes manuális sebességváltó olyan villámgyorsan vált a sebességek között, ami egy ilyen kaliberű autótól el is várható.

John Cooper Works bőr kormánykerék.

JOHN COOPER WORKS BŐR KORMÁNYKERÉK.

Jó ránézni, de még jobb megfogni. Márkás John Cooper Works sportkormányunk perforált bőrrel készül, Red Chili varrással. Elláttuk integrált, többfunkciós vezérléssel, beleértve a dinamikus sebességszabályozó automatikát is. A kialakított hüvelykujjtámasz tökéletes fogást biztosít, így az éles kanyarokat profi módon veheted és szilárdan tarthatod az irányt a célegyenesben.

John Cooper Works ajtóküszöbök.

AJTÓKÜSZÖBÖK.

Minden részletben látható a John Cooper Works elkötelezettsége a kiválóság iránt. Még az ajtóküszöb is kifinomult megjelenésű, egy integrált John Cooper Works emblémával és kockás zászlós díszítőelemekkel, hogy már beüléskor is ezzel üdvözöljön. Emellett utal azokra a borzongásokra is, amelyek rád várnak.

John Cooper Works műszercsoport.

MŰSZERCSOPORT.

Még a műszercsoportnak is egyedülálló John Cooper Works megjelenése van. A merész vörös-fekete színösszeállítás a tökéletes hátteret kínál ahhoz, hogy a vágy ébredjen benned arra, hogy halld a motor üvöltését és lásd, amint a mutatók egyre feljebb kúsznak. Kockás zászlók díszítik a sebességmérőt 200 km/h felett, emlékeztetőül arra, hogy mire képes a John Cooper Works. És természetesen minden közvetlenül a látómeződbe esik, így ahelyett, hogy elvonná a figyelmedet a vezetés élményétől, inkább pluszt ad hozzá.

LÉPJ BE A JOHN COOPER WORKS AUTÓBA.

Kóstolj bele, milyen érzés pole pozícióban lenni. Vár rád a motorsport-ihlette dizájn, az exkluzív berendezés és az ellenállhatatlan vágy, hogy elindulj a versenykörödön. Tapasztald meg a teljes 360°-os nézetet minden John Cooper Works modellünk belsejében.

VÁLASSZ BAJNOKOT.

Eltérő erősségek, de valamennyiben félelmetes erő a motorháztető alatt és mindegyiknél ugyanaz a büszke örökség. Keresd meg azt a John Cooper Works modellt, amit neked készítettek.