dam Image

5. Az első teljes rally-győzelem, sebességkirálynővel a kormánynál

A MINI versenyre született. Csupán három évvel nyilvános bemutatkozását követően, Pat Moss sebességkirálynő és navigátora, Ann Wisdom, megnyerte a Tulip Rallyt Hollandiában egy klasszikus 997 köbcentiméteres Morris Mini Cooperrel. A mérföldkőnek számító győzelem a motorsport történetének egyik legsikeresebb márkájának hagyatékával kezdődött.

dam Image

4. A mini WRC bemutatkozása

2013 őszén Luis Monzón megnyerte első díját a MINI John Cooper Works WRC-ben a spanyol aszfalt rally bajnokságon. Hat fordulóban öt győzelemmel biztosította be a címet, két esemény még hátravolt.

dam Image

3. A MINI, a Föld leggyönyörűbb ördöge

A Nürburgring Nordschleife gyönyörű környezete megtévesztő, mert ez a házigazdája a világ legnehezebb motorsport eseményei egyikének. 2013-ban a MINI ismét sikeresen vette a kihívást az eső és a sűrű köd ellenére. Figyelemre méltó eredménnyel zárva, a csapat 73 kört teljesített a 180 csapatból álló mezőnyben, ezzel meghódítva a Nürnburgringet és továbbjutott.

dam Image

2. Cilinderbűvészet a Dakar Rallyn

2014-ben a MINI ALL4 Racing nem csupán megnyerte sorozatban a harmadik Dakar Rallyt, hanem az első, második és harmadik helyet szerezték meg, így a dobogón csak a MINI állt, senki más. Az első hat helyből ötön ők álltak, így a csapat a 13 napos, Dél-Amerikán átívelő verseny egyértelmű győztese volt.

dam Image

1. A MINI átlépi a célvonalat és történelemmé válik

1964. január 24-én Patrick Barron, „Paddy” Hopkirk és Henry Liddon sokkolta a világot, Morris Mini Cooper „S” modelljükkel bevonultak a Monte Carlo Rally történelemkönyveibe. A MINI első alkalommal lett vitathatatlan bajnok a motorsport legfontosabb versenyén, olyan győzelmet érve el, amit az 1965-ös és 1967-es Monte Carlo rallyn is megismételt. Ez egy olyan bravúr volt, ami bebiztosította a MINI helyét a motorsport arisztokráciájában.