VILLANYOZD FEL AUTÓS ÉLMÉNYEIDET.

Készülj fel a legendás gokart érzésre, mely azonnali nyomatékkal és nulla károsanyag-kibocsátással párosul. A teljesen elektromos MINI-re való váltás minden lehetséges módon logikus. Az általunk kedvelt teljesítmény ugyanaz marad, de a mögötte álló technológia napról napra intelligensebb és tisztább lesz. Megtudhatod, milyen előnyökkel jár az új elektromos életstílus – mennyit takaríthatsz meg, milyen gyakran kell töltened, és milyen egyszerű lehet az elektromos vezetés.

MINI Electric – save money – zero tailgate emissions
MINI Electric – save money – potential annual savings
MINI Electric – reduce co2

*Az elektromos hajtásláncok természetüknél fogva nagyon hatékonyak – akár 80%-ot is elérhetnek a tartálytól a kerékig (szemben a hagyományos belsőégésű motorok mindössze 15%-ával). Minden apró változás azonban megmutatkozik a teljes fogyasztásban.

TUDTAD?

MINI – elektromobilitás – áttekintés – tények MINI – elektromobilitás – áttekintés – tények
MINI elektromobilitás – nyilvános töltőállomások  MINI elektromobilitás – nyilvános töltőállomások

TÖBB MINT 70 000

nyilvános töltőállomás Németország-szerte

MINI elektromobilitás – a potenciálisan elérhető csökkenés a CO2-kibocsátásban MINI elektromobilitás – a potenciálisan elérhető csökkenés a CO2-kibocsátásban

73–89%

potenciálisan elérhető csökkenés a CO2-kibocsátásban
MINI elektromobilitás – zöld energia MINI elektromobilitás – zöld energia

100%-BAN ZÖLD ENERGIA

kerül felhasználásra a németországi nyilvános töltőállomásoknál

MINI elektromobilitás – töltés 0-ról 80%-ra – DC gyorstöltő MINI elektromobilitás – töltés 0-ról 80%-ra – DC gyorstöltő

36 PERC

alatti töltés 0-ról 80%-ra DC gyorstöltővel
MINI – elektromobilitás – áttekintés – tények MINI – elektromobilitás – áttekintés – tények

NE HAGYD KI AZ ELEKTROMOS JÁRMŰVEKRE VONATKOZÓ ÖSZTÖNZŐ PROGRAMOKAT.

Magyarország jelenleg vonzó adókedvezményeket és vásárlási ösztönző programokat kínál az elektromos járművek vásárlásának és lízingelésének fellendítése érdekében. De lehet, hogy csak korlátozott ideig érvényesek. Szóval ne hagyd ki. Fedezd fel, mi az, amit most kihasználhatsz.

MINI elektromobilitás – adókedvezmények

ELEKTROMOS HATÓTÁV TELJES TÖLTÖTTSÉGGEL.

MILYEN MESSZIRE JUTHATOK EL?

MINI elektromobilitás – mini cooper se – hatótáv

egészen

426 km

A teljesen elektromos MINI hatótávolsága akár 426 km is lehet, de ez a vezetési szokásoktól és körülményektől függően változhat. A vezetés módja nagyban befolyásolhatja a rendelkezésre álló hatótávolságot és a töltés felhasználásának gyorsaságát. Íme néhány tipp, amelyek segíthetnek a hatótávolság legjobb kihasználásában.

(WLTP)

mini elektromobilitás – mini electric – hatótáv-maximalizálás

ÍGY MAXIMALIZÁLD A HATÓTÁVOT.

MINI elektromobilitás – a töltést ábrázoló kollázs
MINI elektromobilitás ikon – töltési kalkulátor

KALKULÁTOR A TÖLTÉSI KÖLTSÉGHEZ ÉS IDŐHÖZ.

MEDDIG ÉS MENNYIÉRT?


ÉRTÉKEK MÓDOSÍTÁSA.


Egyszerűen állítsd be alább a valós értékeket a legfrissebb összehasonlításhoz.

MINI Electric
Hasonló teljesítményű benzines jármű
Lehetséges éves megtakarítás

Az értékek változása befolyásolja a kalkulációt és a megtakarítás mértékét. Az alapértékek az elmúlt 12 hónap átlagos árai alapján kerültek meghatározásra. A változtatás joga fenntartva.

NÉZD MEG, MENNYIT SPÓROLHATSZ.

Ha naponta ekkora távolságot teszel meg
km
0 km 220 km
Ilyen gyakran kell töltened hetente
x
A teljes töltés ekkora részére van szükséged naponta
%
Hasonló teljesítményű benzines járműhöz képest a lehetséges megtakarításod

KÖNNYŰ OTTHONI TÖLTÉS

Időtartam, óra
 
Költség
 
Időtartam, óra
 
Költség
 

GYORSTÖLTÉS MENET KÖZBEN

Időtartam, óra
 
Költség
 
Időtartam, óra
 
Költség
 


A számítás alapját képező árak (580 Ft/liter) és villamosenergia-tarifák (36 Ft/ kWh) az elmúlt 12 hónap átlagárait tükrözik. Az árak utoljár 2023. július hónapban frissültek.
Felhívjuk figyelmedet arra, hogy a tényleges hatótáv több tényezőtől függ, azok közül is főként az alábbiaktól: kerék- és gumiabroncs-méret, egyéni vezetési stílus, választott útvonal, időjárási körülmények, a fűtés/hűtés használata és előkondicionálás. Az olyan külső tényezőktől függvényében, mint a hálózati feszültség vagy a külső hőmérséklet, a valós töltési idő eltérhet attól, amelyet a kalkulátor ad ki. A töltési idő a 25 °C-on való töltést veszi alapul.

GYAKORTA FELMERÜLŐ KÉTSÉGEK.

A legtöbb ember szerint nem a nemzeti hálózati kapacitás a nagy probléma. Eddig az elektromos járművek piacra lépése az EU-ban nagyon kiszámítható volt, és ezzel párhuzamosan folyamatosan fejlesztik az elektromos hálózatot. A közeljövőben nincs szükség új villamosenergia-termelő kapacitásra. A közüzemi cégeknek volt idejük előre tervezni. A helyzet azonban országspecifikus. Például Észak-Európában a fejlesztés egyszerűbb a már meglévő erős elektromos hálózatok és elektromos fűtés miatt. Európa más területein az egyfázisú energiarendszerek és a régebbi struktúrák miatt kissé nehezebb a fejlődés. De ezt gyorsan kezelik. Valójában van egy „váratlan” fordulat ebben a válaszban, mivel az elektromos járművek az energiarendszer rugalmasságának létfontosságú forrását jelenthetik. Ahelyett, hogy veszélyt jelentenének a hálózat stabilitására vagy kapacitására, az elektromos járművek nagy akkumulátorként működnek, melyek kerekeken gurulnak. Lehetővé teszik az energia tárolását és későbbi felhasználását. 

A hideg időjárás átmenetileg 10-12%-kal csökkentheti az elektromos járművek akkumulátorának hatótávját. De manapság a legtöbb elektromos autó 250-400 km-es hatótávolságú, mely könnyen elegendő a napi ingázáshoz. A kialakításuknak köszönhetően pedig sokkal hatékonyabbak, mint azt télen gondolnánk. Hóban vitathatatlanul jobban teljesítenek, mint a hagyományos autók, az akkumulátor alacsony pozíciója és az ebből eredő alacsonyabb súlypont miatt. Ez növeli az elektromos járművek tapadását, valamint a havas és jeges körülmények között is megbirkózó képességét, mely nagyobb kontrollt biztosít. Sőt, a MINI App segítségével előmelegítheted elektromos autódat, így mindig meleg és hangulatos pilótafülkébe ülhetsz be, anélkül, hogy bármilyen jeges ablakkal kellene foglalkoznod. Ha töltés közben melegíted elő MINI-det egyáltalán nem is veszítesz az energiából

Ha a hatótávolságról van szó, a teljesen elektromos MINI akár 400 km-re is képes (WLTP). Ez több mint elég a legtöbb elképzelhető utazáshoz. Csak az a fontos, hogy gondold át mekkora távolságot fogsz megtenni és milyen körülmények között.

Az elektromos járművekben létezik egy ún. regeneratív fékezés funkció. A folyamat lényege, hogy fékezés közben az elektromos járművek befogják a mozgási energiát és elektromos árammá alakítják át azt. A jármű tehát ilyenkor saját magát tölti. A mindezt végző rendszer tehát azzal optimalizálja a hatékonyságot, hogy az autó kevesebb erőfeszítéssel halad előre. Amikor Ön leveszi a lábát a pedálról, az autó automatikusan fékezni kezd. A fékpedálra csak akkor kell rálépned, ha erősebben kívánsz lassítani. Mindez tehát egyértelműen egyszerűbbé és sokkal hatékonyabbá teszi a dolgokat.
Az elektromos járművek esőben és hóban is biztonságosan használhatók, mi több, a hagyományos autómosókba is el lehet menni velük. Az ilyen járművekhez való töltők és kábelek ugyancsak vízállók, a töltőcsatlakozók pedig védettek a vízkár ellen.
Az elektromos járművek akkumulátorának átlagos élettartama akár 10 év is lehet. Ma már megoldott a régi akkumulátorok kisebb cellákra való szétszedése. E cellák például a megújuló forrásból származó energia tárolására használhatók. A helyi hatóságok különösen jól hasznosítják ezeket például vészhelyzeti generátorként vagy olyan időszakokban, amikor rendkívül kiugró a fogyasztói áramigény.

Az elektromos járművek akkumulátorának átlagos élettartama akár 10 év is lehet. Ma már megoldott a régi akkumulátorok kisebb cellákra való szétszedése. E cellák például a megújuló forrásból származó energia tárolására használhatók. A helyi hatóságok különösen jól hasznosítják ezeket például vészhelyzeti generátorként vagy olyan időszakokban, amikor rendkívül kiugró a fogyasztói áramigény.

mini cooper se – mini electric teaser mini cooper se – mini electric teaser

ISMERKEDJ MEG AZ ÖSSZES FELVILLANYOZÓ RÉSZLETTEL.

From € 699/month*

* Leasing example from BMW Bank GmbH: term 36 months, mileage pa 10,000 km, special leasing payment €5,990.

mini elektromobilitás - J01 teaser

NINCS SZÜKSÉG BEMUTATÁSRA (VAGY ÜZEMANYAGRA).

332 005 FT/hótól*

*Finnaszírozási ajánlat a Merkantil Bank Zrt-től: 36 hónapos futamidő, kizárólag vállakozások számára, változó vagy fix kamatozással. A kalkuláció tájékoztató jellegű és nem minősül ajánlattételnek. 

mini elektromobilitás - U25 BEV teaser

MINI A MAXIMUMON.

332 005 FT/hótól*

*Finnaszírozási ajánlat a Merkantil Bank Zrt-től: 36 hónapos futamidő, kizárólag vállakozások számára, változó vagy fix kamatozással. A kalkuláció tájékoztató jellegű és nem minősül ajánlattételnek.