Töltés pofonegyszerűen.

A tisztán elektromos MINI töltése egyszerű és gyors, így mindig készen állhatsz, hogy útra indulj. A következőkben megtudhatod, hogy milyen kényelmes lehetőségeid vannak a töltésre otthnonodban vagy akár út közben. Megtudhatod, hogyan takaríthatsz meg pénzt és hogyan maximalizálhatod autód elektromos hatótávját. Fedezd fel a nyilvános töltőpontokat, melyek száma folyamatos ütemben növekszik Európa-szerte, ezzel téve még egyszerűbbé autód töltését. 

MINI e-mobilitás - töltés - electric logo

OTTHONI TÖLTÉS.

A tisztán elektromos MINI az alapfelszereltség részeként 2 AC töltővel érkezik. Az egyik kábel az otthoni töltés során használható, mellyel egy átlagos konnektorról is töltheted autódat. A másik töltő nagyobb töltési teljesítményt kínál, így egy wallboxon keresztül gyorsabban is töltheted MINI-det.

MINI elektromobilitás – töltés – háztartási elektromos csatlakozó

Háztartási elektromos csatlakozó.

Igazából nincs szükség bonyolult telepítésre vagy tápegységre az otthoni töltéshez. Egyszerűen használd a szabvány szerinti töltőkábelt, amely bármely hagyományos AC 230 V-os konnektorba (SchuKo) csatlakoztatható.

Használd ki a háztartásodhoz tartozó csatlakozót, így egy éjszaka alatt feltöltheted autódat, és a nap tele energiával indul. Elegendő töltéssel több napos városi autózásod is megoldhatod. A teljes töltési idő körülbelül 8 órát vesz igénybe.

MINI elektromobilitás – töltés – wallbox

WALLBOX MEGOLDÁSOK.

Ha különböző töltési megoldásokat fontolgaszt, gondold át egy mód 2 típusú wallbox otthoni telepítését. A második alapfelszereltségű töltőkábelt úgy tervezték, hogy egy ilyen wallbox egységgel is működjön, mely kényelmes és gyorsabb alternatívát kínál  a mindennapi töltéshez – otthon vagy akár azon kívül.

Nagyobb teljesítmény: a számok eltérőek, de egy biztos, a háromfázisú wallboxon keresztüli töltés akár 11 kW-os töltési teljesítményre is képes és akár 10-szer gyorsabb töltést biztosít, mint egy hagyományos aljzaton keresztül.

Így a tisztán elektromos MINI modelled körülbelül 6 óra alatt (Cooper E modell esetében) vagy 8 órá alatt (Cooper SE modell esetében) feltölthető (10-80%).

Otthoni töltés.

Hozd ki a legtöbbet az otthoni töltésből az alábbi, hasznos tudnivalókat tartalmazó videók segítségével.

MINI elektromobilitás – töltés – szürke vonal
MINI elektromobilitás – töltés – figyelemreméltó tény MINI elektromobilitás – töltés – figyelemreméltó tény

JÓ TUDNI.

Az egyik figyelemreméltó tény: mivel az otthoni villanyszámlát kilowatt/óra alapon számítják ki, pénzügyi szempontból egyre megy, hogy vajon lassan vagy gyorsan töltöd-e a MINI-det.

MINI elektromobilitás – töltés – szürke vonal
MINI elektromobilitás – töltés – elválasztó kollázs
MINI elektromobilitás – töltés – Electric logó

NYILVÁNOS TÖLTÉS.

Szupergyorsan töltheted fel elektromos autódat az egyre növekvő számú nyilvános töltőállomások egyikén, ahol mind váltóáramú (AC), mind egyenráramú (DC) töltést is választhatsz. A gyorstöltős egyenáramú kábel akár 50 kW elektromos töltési teljesítményt biztosít. A CCS-töltők tartalmazzák a töltőkábelt, és nincs szükség további hardverre. A praktikus méretű töltőkapacitás és a MINI stabil töltési teljesítményének kombinációja biztosítja, hogy sokféleképpen érd el úticélod –illetve mindig több töltési lehetőség is elérhető legyen a közeledben.

MINI elektromobilitás – töltés – Type 2 töltő

TYPE 2 (AC) TÖLTŐK.

A tisztán elektromos MINI-d 2-es típusú kábellel érkezik, amely lehetővé teszi a töltést, bárhová is mész. A MINI CCS-bemenetének felső része váltakozó áramú töltésre szolgál.

Ez a 2-es típusú csatlakozó kompatibilis az otthoni töltővel, a nyilvános váltakozó áramú töltőpontokkal és a háztartási csatlakozóaljzatokkal egyaránt.

MINI elektromobilitás – töltés – ccs gyorstöltő

CCS GYORSTÖLTŐK.

A kombinált töltőrendszeren (CCS) keresztül akár az 50 kW-os gyorstöltés előnyeit is kihasználhatod. Ez a gyorstöltési szabvány Európában. A töltő egyik vége a 2-es típusú csatlakozó, melyet közvetlenül az autó töltőportjához kell csatlakoztatni, a töltő másik végén található dugó pedig kompatibilis a 2-es szintű töltőállomásokkal, így MINI-d a váltóáramot egyenárammá alakítja, amely magasabb feszültséggel és áramerőséggel képes tölteni az akkumulátort.

A CCS-töltők tartalmazzák a töltőkábelt, és nincs szükség további hardverre. A praktikus méretű töltőkapacitás és a MINI stabil töltési teljesítményének kombinációja biztosítja, hogy sokféleképpen érd el úticélod –illetve mindig több töltési lehetőség is elérhető legyen a közeledben.

Nyilvános töltés.

Hozd ki a legtöbbet a nyilvános töltésből az alábbi, hasznos tudnivalókat tartalmazó videók segítségével.


ÉRTÉKEK MÓDOSÍTÁSA.


Egyszerűen állítsd be alább a valós értékeket a legfrissebb összehasonlításhoz.

MINI Electric
Hasonló teljesítményű benzines jármű
Lehetséges éves megtakarítás

Az értékek változása befolyásolja a kalkulációt és a megtakarítás mértékét. Az alapértékek az elmúlt 12 hónap átlagos árai alapján kerültek meghatározásra. A változtatás joga fenntartva.

TÖLTÉSIIDŐ-KALKULÁTOR.

Ha naponta ekkora távolságot teszel meg
km
0 km 200 km
Ilyen gyakran kell töltened hetente
x
A teljes töltés ekkora részére van szükséged naponta
%
Hasonló teljesítményű benzines járműhöz képest a lehetséges megtakarításod

KÖNNYŰ OTTHONI TÖLTÉS

Időtartam, óra
 
Költség
 
Időtartam, óra
 
Költség
 

GYORSTÖLTÉS MENET KÖZBEN

Időtartam, óra
 
Költség
 
Időtartam, óra
 
Költség
 

A számítás alapját képező árak (580 Ft/liter) és villamosenergia-tarifák (36 Ft/ kWh) az elmúlt 12 hónap átlagárait tükrözik. Az árak utoljár 2023. július hónapban frissültek. Felhívjuk figyelmedet arra, hogy a tényleges hatótáv több tényezőtől függ, azok közül is főként az alábbiaktól: kerék- és gumiabroncs-méret, választott útvonal, időjárási körülmények, a fűtés/hűtés használata és előkondicionálás. Az olyan külső tényezőktől függvényében, mint a hálózati feszültség vagy a külső hőmérséklet, a valós töltési idő eltérhet attól, amelyet a kalkulátor ad ki. A töltési idő a 25 °C-on való töltést veszi alapul.

TÖLTSD MINI-DET BÁRHOL, BÁRMIKOR.

MINI Appon keresztül figyelemmel követheted MINI-d töltöttségi állapotát, az elérhető hatótávolságot, a töltési díjakat, a fennmaradó töltési időt, illetve a legközelebbi töltőállomásokat és hozzájuk tartozó tarifákat. Az applikációban minden töltéssel kapcsolatos információt megtalálsz és még sok minden mást is.

 Ha a MINI App-ban megtaláltad a számodra megfelelő töltőállomást, indítsd el a navigációt és az applikáció oda is vezet célállomásodhoz és indulhat is a töltés.

Az IONITY partnerünkön keresztül elérhető több száz töltőpont-kezelő (CPO), valamint nagy teljesítményű töltőállomásoknak köszönhetően a megfelelő típusú töltési mód és sebesség mindig készen áll, és csak rád vár.  A számlázás percenként történik, és havonta részletes kimutatást kapsz az egyes díjakról és a kapcsolódó költségekről. Ne feledd, 100%-ban zöld energiával fogsz tölteni.

Mini e-mobilitás - töltés - szerviztérkép

A DOLGOK, AMIKKEL ELÜTHETED AZ IDŐT, MIKÖZBEN TÖLTŐDIK A MINI-D.

A tisztán elektromos MINI-vel kihasználhatod a nyilvános parkolóhelyeken található töltőállomások egyre növekvő hálózatát. És ha azon töprengsz, hogyan töltsd el az időt, összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel kihúzhatod a töltés idejéig.

MINI elektromobilitás – töltés – electric logó

ISMERKEDJEN MEG NÉHÁNY MINI ELECTRIC TULAJDONOSSAL.

A MINI Electric tulaj Monwar, Misty és Iola megosztják velünk tapasztalataikat, elmondják, hogy személy szerint a MINI Electric mely funkcióit kedvelik leginkább, valamint adnak pár holtbiztos tippet arra vonatkozóan, hogy miként lenne végrehajtható az a bizonyos elektromos átállás.

MONWAR, KENT.

"AZ ÉLET EGY ELEKTROMOS MINI-VEL NEM IS LEHETNE KÖNNYEBB."

„Ha az elektromos autóra váltást fontolgatod, azt mondom, ne habozz! A MINI Electric volánja mögött sokkal jobban érzem magam, mint egy benzines vagy dízel járműben. Azt hiszem, ha az emberek úgy általában több ismerettel rendelkeznének az elektromos autókról – gondolok itt a töltésre, a költségekre és a hatótávra –, szívesebben belemennének az átállásba.

Jól tudom, hogy sokakat kellemetlen érzés fog el a töltés kapcsán, viszont ma már úgyszólván mindenütt ott vannak az energiavételezési pontok. Nem beszélve arról, hogy a már ma is rendelkezésre álló alkalmazások, valamint technikai megoldások a korábbiaknál sokkal egyszerűbb útvonal-összeállítást tesznek lehetővé. Tényleg gyerekjáték egy olyan autót üzemeltetni, mint a MINI Electric.”

Mini e-mobilitás - személyes történetek - monwar
Mini e-mobilitás - személyes történetek - misty

MISTY, LONDON.

"MINÉL RÉGEBB ÓTA HASZNÁLSZ ELEKTROMOS AUTÓT, ANNÁL KÖNNYEBBEN TALÁLOD MEG AZOKAT A TÖLTÉSI MEGOLDÁSOKAT, MELYEK SZÁMODRA A LEGKÉNYELMESEBBEK."

„Azt kell mondjam, eleinte azért én is tartottam az úgynevezett ’hatótávszorongás’-tól. Soha el nem indultam volna egy hosszabb útra anélkül, hogy elegendő töltés lenne az akkumulátorban. A MINI Electric azonban abszolút nem okozott problémákat. Pontosan azt nyújtja, amit várok tőle. Az igazat megvallva, párszor megfeledkeztem az éjszakai töltésről, viszont mindig volt elég energia arra, hogy eljussak a munkahelyemre vagy valamelyik boltba. 

A MINI ELECTRIC klassz funkciókkal nyújt segítséget neked ahhoz, hogy a ne apadjon túl gyorsan a hatótáv. A különféle menetmódok egyszerűen zseniálisak. Szám szerint négy van belőlük: a Sport, a Mid, a Green és a Green+. A magam részéről szinte mindig Green módban vezetek. Rendszeresen Dorsetbe járok, márpedig ez a mód ideális az ilyen hosszú utakhoz. A hatótávot illetően mindig bőven van miből gazdálkodni, ami pedig a menettulajdonságokat illeti – vagyis azt, hogy a MINI Electric miként viselkedik a vidéki utakon –, nos, azok pompásak. Olyan pihepuhán megy, mint az álom. Látszik, mennyit gondolkodtak a tervezők azon, hogy minél élménytelibb és kényelmesebb legyen a végeredmény.”

IOLA, SOUTH YORKSHIRE.

"MINDIG TERVEZD MEG ELŐRE AZ UTAD"

„Bár a MINI Electric még csak az első elektromos autóm, sohasem fájt a fejem a töltés miatt. Egyszerűen csak kíváncsi voltam arra, hogy miként megy ez. A kérdéseim nem voltak túl bonyolultak: Milyen gyakran kell töltenem? Mennyire egyszerű ez? Hol tölthetek? Mennyi ideig tart a folyamat? Viszont, ahogy már említettem, soha nem volt semmi gond. A legtöbbször az otthoni Pod Point wallbox készülékkel töltök, viszont másutt is bőven adódik energiavételezési lehetőség. 


A MINI Electric okostelefonos alkalmazás pedig tényleg csak tovább egyszerűsít a dolgokon. Amikor otthon vagyok, az appon keresztül beállítom, hogy a nap mely időszakaiban töltődjön az autóm. Látom, hogy mennyibe kerül majd a töltés, valamint azt is, hogy az adott pillanatban mekkora az autó hatótávja. Jártamban-keltemben pedig az alkalmazással játszi könnyedséggel találom meg a töltőállomásokat."

Mini e-mobilitás - személyes törétenete - iola
MINI elektromobilitás – töltés – electric logó

AKKUMULÁTORTÖLTŐ ESZKÖZÖK.

Ha elektromos autódat rendszeresen töltöd otthon, a wallbox készülék a normál háztartási csatlakozónál kényelmesebb és gyorsabb alternatívát kínál számodra. Az alábbiakban minden további információt megtalálsz a MINI-hez kifejlesztett otthoni töltési megoldásokról, származzanak azok tőlünk vagy a partnereinktől.

Gy. I. K.

A MINI Wallbox vagy egy másik partnercégünk fali töltőegységének megfelelő telepítéséhez javasoljuk, hogy vedd igénybe telepítési szolgáltatásunkat. A telepítési szolgáltatást egyszerűen intézheted MINI márkakereskedéseden keresztül vagy hivatalos telepítőpartnerünkkel (Deutsche Telekom Technischer Service GmbH), aki ezután mindenben segítségedre lesz, legyen szó tanácsadásról, telepítésről, üzembe helyezésről.

Élvezd ki a szolgáltatás előnyeit egy szempillantás alatt.

A szolgáltatás tartalmazza:

 • Az ingatlan elektromos csatlakozási követelményeinek ellenőrzését.
 • Javaslattételt a megfelelő telepítési helyekre a személyes parkolási szokásaidnak megfelelően.
 • Telepítés, csatlakoztatás és üzembe helyezés a választott telepítési helyen (beleértve a 2 m-es felületi kábelezést is).
 • Tájékoztatás a töltés lépéseiről és folyamatáról.
 • 24 hónapos garancia.

Rövidebb töltési idő: Akár 7,4 kW (egyfázisú) vagy 11 kW (háromfázisú) töltés, 5 méter hosszú kábel, egyszerű kábelkezelés, beépített hibakeresés ("DC szivárgás")

Igen, amennyiben szabványos "Type 2" vagy CCS (kombinált) csatlakozót használsz.

5 méteres. A kábel biztonságosan a Wallboxhoz illesztett.

Nem.

Igen, a MINI Wallbox Gen 3 hivatalosan is alkalmas kültéri használatra IP54 tanúsítványának köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy a készüléket semmilyen módon nem kell védeni az időjárás viszontagságaitól. A Wallboxot úgy fejlesztették ki, hogy használható legyen kültéren. Ez a tanúsítványában is szerepel. Kényelmi megfontolásokból azonban azt javasoljuk, hogy a készüléket beltérbe telepíttesd; ezzel elejét veheted annak, hogy télen hó és jég borítsa be azt, hosszabb távon pedig megakadályozhatod, hogy a wallbox bekoszolódjon és bemohásodjon.

Nem. Átfogó elektromágneses toleranciatesztek igazolták, hogy a MINI Wallbox Essential egyáltalán nem sugároz.

A legjobb, ha a töltést 20 és 80 százalék között tartod. Alacsonyabb vagy magasabb szint is lehetséges, de az akkumulátor élettartamának optimalizálása érdekében ajánlatos az előbb említett értékek között maradni. Gépkocsid menüjében egyszerűen és kényelmesen beállíthatod a céltöltést 80 százalékra, így nem kell aggódnod a túltöltés miatt. Ezzel a töltöttségi szintel fedezni tudod a mindennapos vezetési igényed. Ha valóban többre van szükséged, egyszerűen állíts be magasabb célt.

A töltési művelet alatt a töltőkábel és a jármű is zárt állapotban van. A BMW i Wallbox Connect szintén lezárható, amikor nincs használatban.

Nem, bár ilyenkor folyamatos az energiafelvétel, még ha az szerény mértékű is.

Amennyiben valami váratlan gond adódik a felszerelt wallbox készülékkel, vagy az meghibásodik, bármikor hívhatsz bennünket a MINI Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment forróvonalán: +36 1 814 9506.

A MINI navigációs rendszeren keresztül közvetlenül hozzáférhetsz a MINI Charging hálózatának teljes adatbázisához.

De rá is kereshetsz a töltőállomásokra: Ha "töltőállomásokat" jelölsz meg úti célként a navigációs rendszerben, megjelenik a közeledben található töltőállomások listája.

Az okostelefonos MINI Charging applikációban úgyszintén megtekintheted az elérhető töltőállomások listáját.

A töltőállomások feloldásához és a töltés elindításához a MINI Charging térképet vagy a MINI Charging appot használhatod.


Bizonyos töltőoszlopokat a MINI Charging applikációval vehetsz igénybe. A béepített QR-kód leolvasóval ellátott applikáció használata éppen olyan egyszerű, mint a telepítése. Csak annyi a teendőd, hogy letöltöd az appot, beírod MINI Charging szerződésed számát, majd megadod a PIN-kódodat.

A töltés díját készpénzmentesen egyenlítheted ki – akár havi rendszerességű beszedési megbízás útján. MINI Charging online fiókodban bármikor áttekintheted a töltési műveletek listáját, valamint a költségeket.

 1. Állítsd le a motort és húzd be a kéziféket.
 2. Amennyiben szükséges, állítsd be a töltőáramot.
 3. Ne használj hosszabbítót.
 4. A kábel csatlakoztatásakor és leválasztásakor az alábbi sorrendet kövesd:


Csatlakoztatás:

 1. Csatlakoztasd a kábelt a dugaljba.
 2. A kábel másik végét csatlakoztasd a járműhöz.


Leválasztás:

 1. Válaszd le a kábelt a járműről.
 2. Húzd ki a kábelt a dugaljból.


LED-ek:

 • Fehér: jelzőfény
 • Piros: töltési hiba
 • Narancs: inicializálás
 • Kék: a töltés folyamatban
 • Zöld: a töltés véget ért

 

5. Zárd be az autót. A töltés csak azután indul el, hogy bezártad a járművet.

Jól tudjuk, hogy milyen az időjárás az északi féltekén. Így hát igen: a MINI Electric, valamint az összes, a töltésre szolgáló eszköz vízálló és érintésvédelemmel ellátott, így esőben is a legnagyobb biztonságban töltheted a MINI-det.

Normál töltés váltóárammal (AC):

Ily módon hatékonyan töltheted az autódat főleg éjszaka, de persze nappal is. A szabványos otthoni elektromos csatlakozókhoz képest az AC töltőállomásokkal nagyobb teljesítménnyel, mindössze néhány óra alatt feltöltheted az akkumulátort. Ezeket a töltőállomásokat röviden AC töltőállomásoknak hívják.


Gyorstöltés egyenárammal (DC):

A DC gyorstöltő állomások jobb választásnak bizonyulnak akkor, ha nincs sok időd az energiavételezésre. Ezekkel rövid idő alatt feltöltheted az akkumulátort – például akkor, amikor bemész a boltba vagy harapsz valamit. A töltés 30-40 percet vesz igénybe. Ezeket a töltőállomásokat röviden DC töltőállomásoknak hívják."

Kérjük, további információkért keresd fel a minicharging.chargemasterplc.com/ weboldalt.
Figyelem: Ha valamilyen probléma lép fel a töltőoszlopnál, kérjük, vedd fel a kapcsolatot az oszlop üzemeltetőjével. Az elérhetőséget általában feltüntetik a töltőoszlopon.

MINI Charging telefonszám: +36-1-955-5833 Email: hu@mini-charging.com Nyitvatartás: 8:00-20:00, hétfőtől péntekig,
MINI Vevőszolgálat telefonszám: +36-80-990-008, Email: ugyfelszolgalat@mini.hu, Nyitvatartás: 8:00-18:00, hétfőtől péntekig

A nagyfeszültségű tároló kulcsfontosságú alapanyagai a kobalt, a lítium, a grafit és a nikkel. A nagyfeszültségű akkumulátor héja alumíniumból készült. A MINI (BMW Group) elkötelezett a felelősségteljes, fenntartható ellátási lánc kialakítása mellett. Valamennyi kijelölt szállítónak tájékoztatást kell adnia a környezetvédelmi, társadalmi és irányítási normák végrehajtásáról, beleértve az emberi jogok tiszteletben tartását és a kényszermunka tilalmát.

Szorosan együttműködünk a kulcsfontosságú nyersanyag-beszállítókkal annak biztosítása érdekében, hogy minden anyag felelősségteljes forrásból származzon, a környezet védelme és javítása, valamint az alkalmazottak biztonságának és jólétének biztosítása érdekében az ellátási lánc bármely pontján. Folyamatosan dolgozunk a logisztikai műveletek optimalizálásán is, hogy csökkentsük az alkatrészek üzemeinkbe történő szállításából eredő környezeti hatásokat.

A MINI (BMW Group) nagyon közelről és kritikusan vizsgálja alapanyagaink eredetét. A beszállítók kiválasztásakor betartjuk az OECD felelősségteljes üzleti magatartásra vonatkozó átvilágítási útmutatóját. Továbbá kérjük közvetlen beszállítóinkat, hogy saját beszállítóikkal együtt szintén teljesítsék fenntarthatósági követelményeinket. A beszállítói hálózatok átláthatósága az alapja annak, hogy biztosítsuk beszállítóinkkal szemben támasztott fenntarthatósági követelményeinket.

mini elektromobilitás - J01 teaser

NINCS SZÜKSÉG BEMUTATÁSRA (VAGY ÜZEMANYAGRA).

332 005 FT/hótól*

*Finanszírozási ajánlat a Merkantil Bank Zrt-től: 36 hónapos futamidő, kizárólag vállakozások számára, változó vagy fix kamatozással. A kalkuláció tájékoztató jellegű és nem minősül ajánlattételnek.

MINI A MAXIMUMON.

332 005 FT/hótól*

*Finanszírozási ajánlat a Merkantil Bank Zrt-től: 36 hónapos futamidő, kizárólag vállakozások számára, változó vagy fix kamatozással. A kalkuláció tájékoztató jellegű és nem minősül ajánlattételnek. 

mini elektromobilitás - U25 BEV teaser