Töltés pofonegyszerűen.

A MINI Electric töltése egyszerű és gyors, így mindig ugrásra kész lehetsz. Itt mindent megtudhatsz a kényelmes otthoni, valamint út közbeni töltésről. Közösen felfedezzük majd, hogy miként takaríthatsz meg pénzt és növelheted maximálisra a hatótávot. Emellett megismerkedhetsz a nyilvános töltőállomások egyre bővülő hálózatával, amelynek köszönhetően mindenütt játszi könnyedséggel vételezhetsz energiát. 

MINI elektromobilitás – egyszerű otthoni töltés MINI elektromobilitás – egyszerű otthoni töltés
MINI elektromobilitás – töltés – electric logó

OTTHONI TÖLTÉS.

A MINI Electrichez gyárti tartozékként két AC töltőkábel jár. Az egyik kábel a szabványos háztartási elektromos csatlakozókhoz való. A másik pedig a nagyobb töltési teljesítményre képes, ezáltal gyorsabb töltést lehetővé tevő Wallboxhoz csatlakoztatható. Tehát amikor a MINI Electric töltéséről van szó, akkor is nyugodtan elmondhatod: mindenütt jó, de a legjobb otthon.

MINI elektromobilitás – töltés – háztartási elektromos csatlakozó

Háztartási elektromos csatlakozó.

Az otthoni töltéshez nincs feltétlenül szükséged bonyodalmas telepítési műveletekre vagy ilyen-olyan szerkentyűkre. Nincs, mert ott a szabványos kábel, amely bármilyen átlagos 230 voltos AC csatlakozóba (SchuKo) bedugható.

2,5 órányilassú töltéssel annyi energiát vételezhetsz, amennyivel letudhatsz úgy 50 kilométernyi napi jövés-menést.

Az otthoni konnektorról persze éjszaka is tölthetsz, így akár több napos városi autókázásra is elegendő energiával feltöltekezve indíthatod a napot. A teljes feltöltés nagyjából 15 órát vesz igénybe.

MINI elektromobilitás – töltés – wallbox

WALLBOX MEGOLDÁSOK.

Érdemes megfontolnod, hogy egy Level 2 wallboxot szereltess fel az otthonodban. A járműhöz alaptartozékként járó egyik kábel az ilyen egységekhez való, amelyek kényelmes és gyors alternatívát kínálnak a napi töltéshez – otthon ugyanúgy, mint amikor úton vagy.

Nagyobb teljesítmény: bár a konkrét értékek változhatnak, a dedikált, 3 fázisú, akár 11 kW teljesítményre is képes wallbox készülékkel akár 3-szor gyorsabban tölthetsz. A lényeg, hogy MINI Electric autódat 3,5 óra alatt csordultig töltheted.

MINI Wallbox: amennyiben prémium minőségű MINI Wallbox, vagy valamely partnerünktől származó wallbox készülék felszereltetésén töröd a fejedet, örömmel segítünk neked keríteni egy szakembert a környékeden.

Otthoni töltés.

Hozd ki a legtöbbet az otthoni töltésből az alábbi, hasznos tudnivalókat tartalmazó videók segítségével.

MINI elektromobilitás – töltés – szürke vonal
MINI elektromobilitás – töltés – figyelemreméltó tény MINI elektromobilitás – töltés – figyelemreméltó tény

JÓ TUDNI.

Az egyik figyelemreméltó tény: mivel az otthoni villanyszámlát kilowatt/óra alapon számítják ki, pénzügyi szempontból egyre megy, hogy vajon lassan vagy gyorsan töltöd-e a MINI-det.

MINI elektromobilitás – töltés – szürke vonal
MINI elektromobilitás – töltés – elválasztó kollázs
MINI elektromobilitás – töltés – Electric logó

NYILVÁNOS TÖLTÉS.

Használd ki annak előnyeit, hogy egyre több olyan nyilvános töltőállomás áll a rendelkezésedre, amelyen mind váltóáramú (AC) Type 2, mind egyenáramú (DC) CCS csatlakozó helyet kap, mely utóbbival akár 50 kW teljesítménnyel is tölthetsz.

MINI elektromobilitás – töltés – Type 2 töltő

TYPE 2 (AC) TÖLTŐK.

MINI Electric járművedhez alaptartozékként jár egy Type 2 kábel, amelyet bárhol használhatsz töltésre, amerre jársz. A MINI CCS-csatlakozójának felső része AC töltéshez való. 

A szóban forgó Type 2 csatlakozót az otthoni töltőkészülékhez, a nyilvános AC töltőpontoknál, valamint a háztartási elektromos csatlakozók esetében használhatod.

MINI elektromobilitás – töltés – ccs gyorstöltő MINI elektromobilitás – töltés – ccs gyorstöltő

CCS GYORSTÖLTŐK.

Az akár 50 kW teljesítményű gyorstöltés előnyeit is kiélvezheted a Combined Charging System (CCS) jóvoltából. Európában ez a gyorstöltési szabvány. A dugalj felső része a Type 2 csatlakozóéra emlékeztet. Ez utóbbi az alatta lévő, nagy teljesítményű energia átvitelére képes csatlakozóval együtt lehetővé teszi azt, hogy a MINI Electric közvetlenül vehesse fel az egyenáramot (DC), amely sokkal nagyobb feszültséggel és áramerősséggel tölti az akkumulátort. 

A CCS töltőkhöz tartozik töltőkábel, így a részedről nincs szükség semmilyen eszközre. A praktikusan meghatározott töltési teljesítmény, valamint a MINI stabil energiafelvétele gondoskodik arról, hogy többféle módon is elérhesd az úti célodat – kihasználva azt, hogy mindig kéznél van többféle töltési lehetőség.

Nyilvános töltés.

Hozd ki a legtöbbet a nyilvános töltésből az alábbi, hasznos tudnivalókat tartalmazó videók segítségével.


ÉRTÉKEK MÓDOSÍTÁSA.


Egyszerűen állítsd be alább a valós értékeket a legfrissebb összehasonlításhoz.

MINI Electric
Hasonló teljesítményű benzines jármű
Lehetséges éves megtakarítás

Az értékek változása befolyásolja a kalkulációt és a megtakarítás mértékét. Az alapértékek az elmúlt 12 hónap átlagos árai alapján kerültek meghatározásra. A változtatás joga fenntartva.

TÖLTÉSIIDŐ-KALKULÁTOR.

Ha naponta ekkora távolságot teszel meg
km
0 km 200 km
Ilyen gyakran kell töltened hetente
x
A teljes töltés ekkora részére van szükséged naponta
%
Hasonló teljesítményű benzines járműhöz képest a lehetséges megtakarításod

KÖNNYŰ OTTHONI TÖLTÉS

Időtartam, óra
 
Költség
 
Időtartam, óra
 
Költség
 

GYORSTÖLTÉS MENET KÖZBEN

Időtartam, óra
 
Költség
 
Időtartam, óra
 
Költség
 

A számítás alapját képező árak (580 Ft/liter) és villamosenergia-tarifák (36 Ft/ kWh) az elmúlt 12 hónap átlagárait tükrözik. Az árak utoljár 2023. július hónapban frissültek. Felhívjuk figyelmedet arra, hogy a tényleges hatótáv több tényezőtől függ, azok közül is főként az alábbiaktól: kerék- és gumiabroncs-méret, választott útvonal, időjárási körülmények, a fűtés/hűtés használata és előkondicionálás. Az olyan külső tényezőktől függvényében, mint a hálózati feszültség vagy a külső hőmérséklet, a valós töltési idő eltérhet attól, amelyet a kalkulátor ad ki. A töltési idő a 25 °C-on való töltést veszi alapul.

TÖLTSD MINI-DET BÁRHOL, BÁRMIKOR.

A MINI Charging kényelmes, azonnali hozzáférést biztosít számodra a legnagyobb nyilvánostöltő-hálózatokhoz. A számok nyelvére lefordítva ez azt jelenti 29 ország szerte 533 071 töltési pontot vehetsz igénybe.


A töltésipont-üzemeltetők (CPO-k) százainak, valamint partnerünk, az IONITY által működtetett villámtöltő állomások jóvoltából mindig kéznél lesz majd számodra a megfelelő típusú és sebességű töltés. 


Csak annyi a dolgod, hogy egyszeri alkalommal regisztrálsz a MINI Charging kártyádon vagy a MINI appon keresztül. A díjszámítás percalapon történik. Havonta kapsz egy részletezett számlát, amelyen tételesen ott szerepel az összes töltés, valamint a vonatkozó költségek. Mi több, 100%-ban zöld energiával tölthetsz. 


Ismerkedj hát meg a részletekkel, az alábbi linkre kattintva megnyíló interaktív térképünkön pedig nézd meg, hogy hol vannak a töltőállomások.

MINI elektromobilitás – töltés – szolgáltatási térkép

A DOLGOK, AMIKKEL ELÜTHETED AZ IDŐT, MIKÖZBEN TÖLTŐDIK A MINI-D.

MINI Electric autóddal kihasználhatod annak előnyeit, hogy a nyilvános parkolókban egyre több helyütt vannak töltőállomások. Ha pedig arra vagy kíváncsi, hogy mégis mit csinálhatsz a töltés ideje alatt, íme pár ötlet.
MINI elektromobilitás – töltés – electric logó

ISMERKEDJEN MEG NÉHÁNY MINI ELECTRIC TULAJDONOSSAL.

A MINI Electric tulaj Monwar, Misty és Iola megosztják velünk tapasztalataikat, elmondják, hogy személy szerint a MINI Electric mely funkcióit kedvelik leginkább, valamint adnak pár holtbiztos tippet arra vonatkozóan, hogy miként lenne végrehajtható az a bizonyos elektromos átállás.

MONWAR, KENT.

„TÉNYLEG GYEREKJÁTÉK EGY OLYAN AUTÓT ÜZEMELTETNI, MINT A MINI ELECTRIC.”

„Ha az elektromos autóra váltást fontolgatod, azt mondom, ne habozz! A MINI Electric volánja mögött sokkal jobban érzem magam, mint egy benzines vagy dízel járműben. Azt hiszem, ha az emberek úgy általában több ismerettel rendelkeznének az elektromos autókról – gondolok itt a töltésre, a költségekre és a hatótávra –, szívesebben belemennének az átállásba.

Jól tudom, hogy sokakat kellemetlen érzés fog el a töltés kapcsán, viszont ma már úgyszólván mindenütt ott vannak az energiavételezési pontok. Nem beszélve arról, hogy a már ma is rendelkezésre álló alkalmazások, valamint technikai megoldások a korábbiaknál sokkal egyszerűbb útvonal-összeállítást tesznek lehetővé. Tényleg gyerekjáték egy olyan autót üzemeltetni, mint a MINI Electric.”

Olvass tovább
MINI elektromobilitás – tulajdonosi történetek – monwar
MINI elektromobilitás – tulajdonosi történetek – misty

MISTY, LONDON.

„AZ IDŐ ELŐREHALADTÁVAL EGYRE TÖBB OLYAN TÖLTŐT TALÁLSZ, AMELY A LEHETŐ LEGIDEÁLISABB A SZÁMODRA.”

„Azt kell mondjam, eleinte azért én is tartottam az úgynevezett ’hatótávszorongás’-tól. Soha el nem indultam volna egy hosszabb útra anélkül, hogy elegendő töltés lenne az akkumulátorban. A MINI Electric azonban abszolút nem okozott problémákat. Pontosan azt nyújtja, amit várok tőle. Az igazat megvallva, párszor megfeledkeztem az éjszakai töltésről, viszont mindig volt elég energia arra, hogy eljussak a munkahelyemre vagy valamelyik boltba. 

A MINI ELECTRIC klassz funkciókkal nyújt segítséget neked ahhoz, hogy a ne apadjon túl gyorsan a hatótáv. A különféle menetmódok egyszerűen zseniálisak. Szám szerint négy van belőlük: a Sport, a Mid, a Green és a Green+. A magam részéről szinte mindig Green módban vezetek. Rendszeresen Dorsetbe járok, márpedig ez a mód ideális az ilyen hosszú utakhoz. A hatótávot illetően mindig bőven van miből gazdálkodni, ami pedig a menettulajdonságokat illeti – vagyis azt, hogy a MINI Electric miként viselkedik a vidéki utakon –, nos, azok pompásak. Olyan pihepuhán megy, mint az álom. Látszik, mennyit gondolkodtak a tervezők azon, hogy minél élménytelibb és kényelmesebb legyen a végeredmény.”

Olvass tovább

IOLA, DÉL-YORKSHIRE.

„TERVEZD MEG AZ UTAZÁSAIDAT, MIELŐTT ELINDULSZ.”

„Bár a MINI Electric még csak az első elektromos autóm, sohasem fájt a fejem a töltés miatt. Egyszerűen csak kíváncsi voltam arra, hogy miként megy ez. A kérdéseim nem voltak túl bonyolultak: Milyen gyakran kell töltenem? Mennyire egyszerű ez? Hol tölthetek? Mennyi ideig tart a folyamat? Viszont, ahogy már említettem, soha nem volt semmi gond. A legtöbbször az otthoni Pod Point wallbox készülékkel töltök, viszont másutt is bőven adódik energiavételezési lehetőség. 


A MINI Electric okostelefonos alkalmazás pedig tényleg csak tovább egyszerűsít a dolgokon. Amikor otthon vagyok, az appon keresztül beállítom, hogy a nap mely időszakaiban töltődjön az autóm. Látom, hogy mennyibe kerül majd a töltés, valamint azt is, hogy az adott pillanatban mekkora az autó hatótávja. Jártamban-keltemben pedig az alkalmazással játszi könnyedséggel találom meg a töltőállomásokat."

Olvass tovább
MINI elektromobilitás – tulajdonosi történetek – iola
MINI elektromobilitás – töltés – electric logó

AKKUMULÁTORTÖLTŐ ESZKÖZÖK.

Ha elektromos autódat rendszeresen töltöd otthon, a wallbox készülék a normál háztartási csatlakozónál kényelmesebb és gyorsabb alternatívát kínál számodra. Az alábbiakban minden további információt megtalálsz a MINI-hez kifejlesztett otthoni töltési megoldásokról, származzanak azok tőlünk vagy a partnereinktől.

Gy. I. K.

Azt javasoljuk, hogy a MINI Wallboxot vagy a valamelyik partnerünktől származó wallbox készüléket telepítési szolgáltatásunkkal szereltesd fel. A szolgáltatást egyszerűen, a MINI márkakereskedődnél vagy hivatalos telepítési partnerünknél rendelheted meg. A telepítést végzők gondoskodnak az összes, a konzultációt, a telepítést és az üzembe helyezést érintő feladat elvégzéséről.


Az előnyök áttekintése:

 • A szakemberek meggyőződnek arról, hogy az ingatlanod elektromos hálózata megfelel-e a követelményeknek.
 • Többféle lehetséges telepítési helyre kapsz javaslatot annak alapján, hogy miként szoktad leállítani az autódat.
 • Telepítés, hálózati csatlakoztatás és üzembe helyezés a kiválasztott helyen (a szolgáltatás magában foglalja egy 2 méter hosszú, felszíni kábel lefektetését is).
 • Útmutató a töltéshez.
 • 24 hónapos jótállás.

Háromfázisú, legalább 16 amperes kismegszakítóval ellátott elektromos hálózatot javaslunk, mivel ily módon lehetővé válik a jármű 11 kW teljesítménnyel való töltése. A háromfázisú, 32 amperes kismegszakítóval rendelkező hálózat pedig a jövőben felbukkanó igényeket is képes lesz kielégíteni majd. Az összes PHEV modell tölthető egy fázissal, 3,7 kW teljesítménnyel, a MINI Wallbox Essential készülékkel.

Rövidebb töltési idő: Akár 7,4 kW (egyfázisú) vagy 11 kW (háromfázisú) töltés, 5 méter hosszú kábel, egyszerű kábelkezelés, beépített hibakeresés ("DC szivárgás")

Igen, amennyiben szabványos "Type 2" vagy CCS (kombinált) csatlakozót használsz.

5 méteres. A kábel biztonságosan a Wallboxhoz illesztett.

Nem.

Igen, a MINI Wallbox Gen 3 hivatalosan is alkalmas kültéri használatra IP54 tanúsítványának köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy a készüléket semmilyen módon nem kell védeni az időjárás viszontagságaitól. A Wallboxot úgy fejlesztették ki, hogy használható legyen kültéren. Ez a tanúsítványában is szerepel. Kényelmi megfontolásokból azonban azt javasoljuk, hogy a készüléket beltérbe telepíttesd; ezzel elejét veheted annak, hogy télen hó és jég borítsa be azt, hosszabb távon pedig megakadályozhatod, hogy a wallbox bekoszolódjon és bemohásodjon.

Nem. Átfogó elektromágneses toleranciatesztek igazolták, hogy a MINI Wallbox Essential egyáltalán nem sugároz.

A legjobb, ha a töltöttségi szintet 20 és 80 százalék között tartod. Ennél alacsonyabb és magasabb is lehet a töltöttségi szint, viszont az akkumulátor élettartamának szempontjából az a legjobb, ha az e két érték között mozog. A jármű fedélzeti menüjében egyszerűen és kényelmesen beállíthatod a 80 százalékos célértéket, így ezzel többet nem kell foglalkoznod. Egyébként ez is jó eséllyel elegendő lesz arra, hogy kiszolgálja a napi igényeidet. Ha pedig távolabbra utaznál, egyszerűen csak növeld meg a töltési célt.  

A töltési művelet alatt a töltőkábel és a jármű is zárt állapotban van. A BMW i Wallbox Connect szintén lezárható, amikor nincs használatban.

Nem, bár ilyenkor folyamatos az energiafelvétel, még ha az szerény mértékű is.

Amennyiben valami váratlan gond adódik a felszerelt wallbox készülékkel, vagy az meghibásodik, bármikor hívhatsz bennünket a MINI Országúti segélyszolgálat és vészhelyzetmenedzsment forróvonalán: +36 1 8149506.

A MINI navigációs rendszeren keresztül közvetlenül hozzáférhetsz a MINI Charging hálózatának teljes adatbázisához.

De rá is kereshetsz a töltőállomásokra: Ha "töltőállomásokat" jelölsz meg úti célként a navigációs rendszerben, megjelenik a közeledben található töltőállomások listája.

Az okostelefonos MINI Charging applikációban úgyszintén megtekintheted az elérhető töltőállomások listáját.

A töltőállomások feloldásához és a töltés elindításához a MINI Charging térképet vagy a MINI Charging appot használhatod.


Bizonyos töltőoszlopokat a MINI Charging applikációval vehetsz igénybe. A béepített QR-kód leolvasóval ellátott applikáció használata éppen olyan egyszerű, mint a telepítése. Csak annyi a teendőd, hogy letöltöd az appot, beírod MINI Charging szerződésed számát, majd megadod a PIN-kódodat.

A töltés díját készpénzmentesen egyenlítheted ki – akár havi rendszerességű beszedési megbízás útján. MINI Charging online fiókodban bármikor áttekintheted a töltési műveletek listáját, valamint a költségeket.

 1. Állítsd le a motort és húzd be a kéziféket.
 2. Amennyiben szükséges, állítsd be a töltőáramot.
 3. Ne használj hosszabbítót.
 4. A kábel csatlakoztatásakor és leválasztásakor az alábbi sorrendet kövesd:


Csatlakoztatás:

 1. Csatlakoztasd a kábelt a dugaljba.
 2. A kábel másik végét csatlakoztasd a járműhöz.


Leválasztás:

 1. Válaszd le a kábelt a járműről.
 2. Húzd ki a kábelt a dugaljból.


LED-ek:

 • Fehér: jelzőfény
 • Piros: töltési hiba
 • Narancs: inicializálás
 • Kék: a töltés folyamatban
 • Zöld: a töltés véget ért

 

5. Zárd be az autót. A töltés csak azután indul el, hogy bezártad a járművet.

Jól tudjuk, hogy milyen az időjárás az északi féltekén. Így hát igen: a MINI Electric, valamint az összes, a töltésre szolgáló eszköz vízálló és érintésvédelemmel ellátott, így esőben is a legnagyobb biztonságban töltheted a MINI-det.

Normál töltés váltóárammal (AC):

Ily módon hatékonyan töltheted az autódat főleg éjszaka, de persze nappal is. A szabványos otthoni elektromos csatlakozókhoz képest az AC töltőállomásokkal nagyobb teljesítménnyel, mindössze néhány óra alatt feltöltheted az akkumulátort. Ezeket a töltőállomásokat röviden AC töltőállomásoknak hívják.


Gyorstöltés egyenárammal (DC):

A DC gyorstöltő állomások jobb választásnak bizonyulnak akkor, ha nincs sok időd az energiavételezésre. Ezekkel rövid idő alatt feltöltheted az akkumulátort – például akkor, amikor bemész a boltba vagy harapsz valamit. A töltés 30-40 percet vesz igénybe. Ezeket a töltőállomásokat röviden DC töltőállomásoknak hívják."

Kérjük, további információkért keresd fel a minicharging.chargemasterplc.com/ weboldalt.
Figyelem: Ha valamilyen probléma lép fel a töltőoszlopnál, kérjük, vedd fel a kapcsolatot az oszlop üzemeltetőjével. Az elérhetőséget általában feltüntetik a töltőoszlopon.

MINI Charging telefonszám: +36-1-955-5833 Email: hu@mini-charging.com Nyitvatartás: 8:00-20:00, hétfőtől péntekig,
MINI Vevőszolgálat telefonszám: +36-80-990-008, Email: ugyfelszolgalat@mini.hu, Nyitvatartás: 8:00-18:00, hétfőtől péntekig

A nagyfeszültségű akkumulátor kulcsfontosságú anyagai a kobalt, a lítium, a grafit és a nikkel. Az akkumulátor külső héja alumíniumból készül. A MINI (BMW Group) elkötelezte magát a felelősen és fenntarthatóan működő ellátási lánc felépítése mellett, amely mindenben megfelel az általunk felállított szigorú etikai és emberi jogi normáknak. Minden beszállítójelöltnek számot kell adnia arról, hogy miként ülteti át a gyakorlatba a környezetvédelmi, szociális és vállalatirányítási normákat, valamint az emberi jogokra, illetve a kényszermunka tiltására vonatkozó rendelkezéseket.

Szoros együttműködést alakítottunk ki legfontosabb nyersanyagbeszállítóinkkal annak szavatolása érdekében, hogy a nyersanyagok beszerzése felelős módon, a környezeti értékek megkímélése mellett történjen, valamint, hogy az ellátási lánc minden egyes pontján biztosított legyen a munkavállalói biztonság és méltányos bánásmód. A fentieken túl folyamatosan ésszerűsítjük logisztikai tevékenységünket, hogy csökkentsük a gyáraink alkatrészellátásával járó környezeti terhelést.

A MINI (BMW Group) tüzetesen és kritikus szemmel vizsgálja a nyersanyagok eredetét. A beszállítók kiválasztásánál az OECD felelős üzleti magatartásra vonatkozó kellő gondosságról szóló útmutatását alkalmazzuk. Mindemellett pedig közvetlen beszállítóinktól is megköveteljük azt, hogy a saját beszállítóikon kérjék számon a fenntarthatóságot érintő előírások betartását. A beszállítói hálózatok átláthatósága szavatolja azt, hogy beszállítóink betartsák a fenntarthatósággal kapcsolatos előírásainkat.

MINI elektromobilitás – tisztán elektromos meghajtású mini teaser MINI elektromobilitás – tisztán elektromos meghajtású mini teaser

ISMERKEDJEN MEG AZ ÖSSZES FELVILLANYOZÓ RÉSZLETTEL.

KÉT VILÁG LEGJAVA – AZ ASZFALTON ÉS ÚTTALAN UTAKON.

MINI elektromobilitás – töltés – phev teaser MINI elektromobilitás – töltés – phev teaser