COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
MINI 3 ajtós – zöld – keréktárcsák és gumiabroncsok MINI 3 ajtós – zöld – keréktárcsák és gumiabroncsok

MINI ORIGINAL KERÉKTÁRCSÁK ÉS CSILLAGJELÖLÉSŰ GUMIABRONCSOK.

Szereld fel MINI-det dögös MINI Original Komplett kerekekkel. Fontos, hogy miközben egy új helyet fedezel fel, közben biztonságban is érezd magad, amiről mi a MINI Original Komplett kerekek széles választékával gondoskodunk. Minden egyébnél tökéletesebben illeszkednek autódhoz, így minden egyes MINI modellből és a személyes vezetési stílusodból a lehető legtöbbet hozzák ki. Szerezd be az évszaknak megfelelő gumiabroncsokat, így biztosíthatod az optimális tapadást az adott terepviszonyoknak megfelelően. A vezető gyártóktól származó, csillaggal jelölt gumiabroncsainkkal kivételes biztonságban érezheted magad az utakon. Minden kereket felszerelve, centírozva és használatra készen szállítunk.

TÉLI KOMPLETT KEREKEK.

A MINI Original Téli komplett kerekek garanciát jelentenek a minőségre és a biztonságra. Ezeket a vezető gyártókkal szoros együttműködésben fejlesztették ki, és szigorúan tesztelték, hogy optimalizálják MINI-d tapadását az úton, és ideálisan illeszkedjenek az egyes modellek járműkoncepciójához. A téli gumiként emlegetett MINI Téli gumiabroncsok és keréktárcsák erősen ajánlottak azokon a területeken, ahol a hőmérséklet +7°C alá csökken – hogy járműved biztonságosan, hatékonyabb fékezéssel és tapadással közlekedhessen az utakon, bármilyenek is legyenek a körülmények.

BIZTOS TAPADÁS.

Amikor a hőmérséklet csökken, a nyári gumiabroncsok gumija megkeményedik, és már nem képes optimális teljesítményt nyújtani. Ezért 7°C alatti hőmérsékletnél ajánlott téli gumikra váltani. Speciális gumikeveréküknek köszönhetően a téli gumiabroncsok maximális tapadást, optimalizált fékreakciót, valamint kivételes teljesítményt és biztonságot nyújtanak az utakon – még a leghidegebb időben is.

A MINI Téli komplett kerekek biztosítják a lehető legjobb teljesítményt és biztonságot:

MINI kerekek – tél és nyár – tapadás és mintázat

Fékút a profilmélység függvényében (mm) nedves útviszonyok között:

Fékút a profilmélység függvényében (mm) nedves útviszonyok között

NYÁRI KOMPLETT KEREKEK.

MINI JCW – város – nyári komplett kerekek MINI JCW – város – nyári komplett kerekek

Ha eljön a nyár, mi sem lenne jobb, mint felpakolni a MINI-t, feltenni a napszemüveget, és útnak indulni. A világ a kerekeid előtt hever, a MINI nap mint nap társad a végtelen lehetőségek kiaknázásában. Új utakon vezethetsz.  Új helyeket fedezhetsz fel. Új emlékeket gyűjthetsz. A MINI Original Keréktárcsák és gumiabroncsok segítenek abban, hogy a lehető legtöbbet hozd ki az élményekből, és hogy még stílusosabban és biztonságosabban juss el célodhoz – akár a sportok szerelmese vagy, akár egy napsütéses kalandra indulsz.

LOVAGOLD MEG A MINŐSÉGET.

A MINI Original Komplett kerekeket kizárólag csillaggal jelölt gumiabroncsokkal szerelik fel, így garantálva a minőséget és a biztonságot. Ezeket a gumiabroncsokat olyan vezető gyártókkal szoros együttműködésben fejlesztették ki, mint a Goodyear, a Dunlop, a Pirelli és a Bridgestone, és szigorúan tesztelték, hogy optimalizálják MINI-d tapadását az úton.

CSILLAGOS MINŐSÉG.

MINI kerekek – gumiabroncsok – a minőség csillagával jelölt előnyök MINI kerekek – gumiabroncsok – a minőség csillagával jelölt előnyök

A MINI Original Komplett kerekeket kizárólag csillaggal jelölt gumiabroncsokkal szerelik fel, így garantálva a minőséget és a biztonságot. Ezeket a gumiabroncsokat olyan vezető gyártókkal szoros együttműködésben fejlesztették ki, mint a Goodyear, a Dunlop, a Pirelli és a Bridgestone, és szigorúan tesztelték, hogy optimalizálja MINI-d tapadását az úton.

AZ ELŐNYÖK ÁTTEKINTÉSE.

SZEMÉLYRE SZABOTT.

Minden egyes MINI Original Keréktárcsát és gumiabroncsot kifejezetten a gokart-érzéshez és az egyes MINI modellek stílusához igazodóan fejlesztettek ki.

KIPRÓBÁLT.

Minden gumiabroncs szigorú, akár 50 különböző minőségi kritériumnak megfelelő tesztelési folyamaton megy keresztül (az EU Gumiabroncs-címke minősítés csak három kritériumnak való megfelelést ír elő).

SPORTOS.

A gumiabroncsok tökéletesen illeszkednek a futómű elemeihez és az adaptív rendszerekhez a maximális tapadás és teljesítmény érdekében.

BIZTONSÁGOS.

A csillagjelöléssel ellátott gumiabroncsok nagy tartóssággal, a legjobb biztonsági besorolással és a legkorszerűbb defekttűrő technológiával rendelkeznek.

GAZDASÁGOS.

A speciális anyagok következetes használata csökkenti az üzemanyag-fogyasztást és a menetzajt.

DEFEKTTŰRŐ TECHNOLÓGIA.

A defekttűrő technológia lehetővé teszi, hogy a gumiabroncsok nyomáscsökkenése esetén is folytathatod tovább utadat, akár 80 km-en keresztül, legfeljebb 80 km/h sebességgel. Ez biztonságot és kényelmet jelent a számodra. Mindezek mellett azt is jelenti, hogy nincs szükséged pótkerékre, mivel könnyen el tudsz jutni a legközelebbi MINI szervizbe. Ráadásul ez kisebb járműtömeget jelent, és több helyet a csomagoknak és a sportfelszereléseknek.

Defekttűrő technológia nélkül:
MINI kerekek és gumiabroncsok – gumiabroncsok defekttűrő technológia nélkül
Defekttűrő technológiával:
MINI keréktárcsák és gumiabroncsok – defekttűrő technológia

EGYÜTTMŰKÖDÉS A VEZETŐ GYÁRTÓKKAL.

A MINI keréktárcsákat úgy tervezték és tesztelték, hogy optimalizálják a MINI teljesítményét és tapadását. Akár Goodyear, Dunlop, Pirelli vagy Bridgestone, akár más prémium márkájú gumiabroncsra van szüksége MINI-dnek, az oldalfalon található "csillag" azt jelenti, hogy a gumiabroncs a MINI által jóváhagyott, és a legjobb vezetési élményt nyújtja, mivel kifejezetten a MINI-d számára készült, és a MINI szabványainak megfelelően gyártották. A csillagjelöléssel ellátott gumiabroncsokat 50 különböző minőségi kritérium alapján tesztelik, amelyek hat fő területre csoportosíthatók: vezetési tulajdonságok, biztonság, kopás, hatékonyság, kényelem és sportos viselkedés.

MINI kerekek – mini gumiabroncs-biztosítás – fedezet MINI kerekek – mini gumiabroncs-biztosítás – fedezet

MINI GUMIABRONCS-BIZTOSÍTÁS.

Abban a sajnálatos esetben, ha gumiabroncsaid megsérülnek (baleset vagy szándékos károkozás eredményeként), a MINI Gumiabroncs-biztosítás segít enyhíteni a váratlan javítás vagy csere költségeit, függetlenül autód korától.

 

A MINI Gumiabroncs-biztosítás átfogó védelmet nyújt a következő káresemények esetén: 

  • Szúrós tárgy, például szög vagy üvegszilánk okozta kár
  • A (parkolás közben) padkára hajtás okozta sérülés
  • Vandalizmus
  • Lopás

A MINI Gumiabroncs-biztosítás a gumiabroncsban történt kár 100%-t téríti az első, 75%-át a második és 50%-át a harmadik évben.*

*A MINI Gumiabroncs-biztosítás valamennyi, MINI Márkaszervizben vásárolt, csillaggal jelölt gumiabroncsra és komplett kerékre érvényes. A MINI Gumiabroncs-biztosítás emellett kiterjed valamennyi, 2020 márciusát követően vásárolt és forgalomba helyezett MINI-re eredetileg szerelt gumiabroncsra is. Nem tartalmazza a keréktárcsák árát és a munkadíjat. A MINI Gumiabroncs-biztosítással kapcsolatos további információért fordulj MINI Márkaszervizedhez, vagy olvasd el a biztosítás feltételeit. A MINI Gumiabroncs-biztosítást az Allianz Versicherungs-AG nyújtja.

GYÁRTÁS.

ITT KEZDŐDIK A NAGY UTAZÁS.

Nem akarjuk újra feltalálni a kereket, hanem tökéletesíteni akarjuk. Ez a szellemiség hatja át a MINI Original keréktárcsákat. Minden egyes darab a tartóssággal szemben támasztott magas követelményeinket és a dinamikus, statikus és szimulációs tesztek magas elvárásait tükrözi, amelyek messze túlmutatnak a törvényi előírásokon. Az eredmény egy olyan kiváló minőségű keréktárcsa, amelyre minden helyzetben számíthatsz – stílusában elegáns, anyaghasználatában kompromisszummentes.

 

A MINI Original keréktárcsákat olvasztott alumíniumból öntik. A folyékony fémet egy öntőformába töltik, ahol lehűl, mielőtt kiveszik, és szigorúan ellenőrizték a legújabb számítógépes technológiával, amely garantálja a keréktárcsák kiváló minőségét. Ez az öntési eljárás csökkenti a költségeket, és nagyfokú pontosságot és tervezési szabadságot tesz lehetővé. Az öntött kerekek kis súlyúak és nagy merevségűek.

A kovácsolási eljárás során a kereket tömör alumíniumtömbből kovácsolják. Csúcskategóriás megoldásként alkalmazzák azt a módszert is, hogy a kovácsolást követően a teljes küllőzetet úgy marják ki az anyagból. A kovácsolt alumíniumkerekek 10-20%-kal könnyebbek, mint öntött társaik, további előnyük pedig az, hogy összetettebb küllődizájn kialakítását teszik lehetővé.

A hengeres flow forming egy nagynyomású formázási eljárás. Ennek lényege, hogy a kerék belső palástjára nagy nyomást gyakorolnak, miközben forgatják. Ily módon megnyúlik és tömörödik az alumínium, aminek köszönhetően nő annak szakítószilárdsága. A módszerrel igen kicsi keréktárcsa-falvastagság érhető el. Az eljárással rendkívül könnyű és masszív, ütésálló, tartós és terheléstűrő keréktárcsák készíthetőek.

A módszer mind a kovácsolt, mind az öntött keréktárcsák gyártásánál alkalmazható. Ez esetben úgy csökkentik a kerék tömegét, hogy a küllők forgácsolásával csökkentik a teherviselés szempontjából nem releváns részek tömegét. Ezzel egyrészt még lejjebb vihető a kerék tömege, másrészt az prémium megjelenést ölt magára azáltal, hogy a küllő és a kerékpalást találkozásánál a keréknek háromdimenziós jelleget adó alámetszés jön létre.

Függetlenül attól, hogy milyen gyártási technológiát alkalmaznak, az eredeti MINI könnyűfém keréktárcsák felülete többféleképpen is megmunkálható. Az alap eljárás – a porszórás – ellenállóvá teszi a kereket az olyan környezeti tényezőkkel szemben, mint például az útszóró só okozta korrózió. Korábban a könnyűfém keréktárcsákat többnyire ezüstszínűre festették, átlátszó lakkbevonattal. Napjainkban a MINI portfóliójában számos olyan dizájn és kialakítás található, amelyek bonyolult technológiai eljárásokat igényelnek.

A SZAKÉRTŐK TUDÁSA.

MINI Tartozékok – keresztmetszet – gumiabroncsok

KEVESEBB ZAJ, TÖBB VEZETÉSI ÉLMÉNY.

A MINI Original könnyűfém keréktárcsák innovatív gumiabroncsokkal és beépített zajcsillapítással rendelkeznek a kiváló akusztikai kényelem érdekében. A gumiabroncs belső felületén található habréteg elnyeli a rezgések által keltett zajt a gumiabroncs levegővel töltött üregében, amely így rezonátorként viselkedik. Ez az utastérbe jutó abroncszaj szintjének jelentős csökkenéséhez vezet.

A SZELEK SZÁRNYÁN.

Az aerodinamikailag optimalizált könnyűfém keréktárcsák hozzájárulnak a könnyűszerkezetes konstrukcióhoz és csökkentik a légellenállást, tovább növelve MINI-d hatékonyságát. Többnyire zárt felületeik hatékonyan csökkentik a kerekek körül keletkező légörvények mennyiségét. Az Air Performance kerekek innovatív módon segítenek csökkenteni a légellenállást, és egyesítik az optimalizált aerodinamikai tulajdonságokat a kifinomult sportos eleganciával.

MINI Countryman – offroad – keréktárcsák és gumiabroncsok
MINI Tartozékok – címke – gumiabroncsok

MINŐSÉGI BIZONYÍTVÁNY.

Könnyebben össze tudod hasonlítani a gumiabroncsok teljesítményét, amikor döntést hozol, hiszen 2021. május 1-jétől az EU-ban értékesített összes gumiabroncs új címkével rendelkezik, amely jelzi, hogy milyen szinten felel meg az üzemanyag-hatékonyságra, a nedves tapadásra és a zajkibocsátásra vonatkozó uniós előírásoknak. További információt az EU-gumiabroncs címkéről az alábbi linken találhatsz.

MINI KERÉK- ÉS GUMIABRONCSSZERVIZ.

MINI szervizszakértőink szívesen segítenek abban, hogy kiválaszd a MINI-dhez legideálisabb keréktárcsát és a MINI csillaggal jelölt gumiabroncsot. Kizárólag ezek a gumiabroncsok felelnek meg a MINI szigorú minőségi előírásainak. Magától értetődik, hogy szolgáltatásaink körébe tartozik a kerék- vagy gumicsere, tesztelés, javítás és tárolás. Akár pótkerékre, akár teljes kerékkészletre van szükséged, a MINI Kerék- és Gumiabroncsszerviz mindig első osztályú termékeket és szakszerű tanácsadást kínál. Add meg járművednek a megérdemelt gyengéd gondoskodást – kényeztesd kedvenced egy MINI márkaszervizben.

MINI Keréktárcsák és gumiabroncsok – gumicsere MINI Keréktárcsák és gumiabroncsok – gumicsere

#HereWeGo A nagyszerű képeket köszönjük a MINI Közösségének!