GYIK

MINI MODELLEK.

 • Mini Clubman.
 • Hosszabb, szélesebb, tágasabb: az új MINI Clubman

  Hosszabb, szélesebb, tágasabb, nagy hagyományos oldalsó ajtók és 2 osztott ajtó hátul – az új MINI Clubman sokoldalúbb, mint valaha. A jellegzetes osztott ajtók nem csak dizájnelemként szolgálnak, de praktikusabbak is. Ezek a Clubman védjegyei, amelyek révén szegmensének egyetlen hatajtós autójává válik. Ha tele van a kezed, az Easy Opener – a „komfortnyitás” kiegészítő részeként – lehetővé teszi az érintés nélküli nyitást azzal, hogy egyik lábad a hátulsó lökhárító alá lendíted – mindez az alapfelszereltséghez tartozó ajtókilincs és távnyitó mellett. Az új, vízszintes hátulsó lámpák, a széles váll és a hátulsó rész atlétához illő pozitúrája csodálatot vált ki és aláhúzza az új MINI Clubman sportos karakterét. Ha többet szeretnél megtudni az új MINI Clubman modellekről, dizájnról, színekről, felszereltségről vagy más kiegészítőkről, látogasd meg az online bemutatótermet vagy az online konfigurátort:

 • mindent a mini cooper clubman modellről
 • mindent a MINI COOPER D Clubman modellről
 • mindent a mini cooper s clubman modellről
 • Mindent a Mini cooper sd clubman modellről
 • Mindent a Mini cooper sd clubman all 4 modellről
 • hogyan konfigurálhatom a minimet?
 • Háromajtós MINI.
 • Go-kart kezelési élmény, ikonikus dizájn és a hátsó ajtóig telepakolva a holnap technológiájával

  Az új MINI-t, az alapoktól találták ki újra, hogy szédítő legyen. Az új MINI, Twin Power Turbo motor a MINI-t gyorsabbá és üzemanyag-takarékosabbá teszi. A teljesen új MINI vezetési módokkal megváltoztathatod az autó vezetési karakterisztikáit, a belső világítást és a motor hangját is, hogy jobban illeszkedjen hangulatodhoz. Gyorsabb, biztonságosabb és ötletes technológia – az új MINI teljesen különbözik minden más autótól. Ha többet szeretnél megtudni a MINI háromajtós modellekről, dizájnról, színekről, felszereltségről vagy más kiegészítőkről, látogasd meg az online bemutatótermet vagy az online konfigurátort:

 • mindent a mini cooper modellről
 • mindent a mini cooper D modellről
 • mindent a mini cooper s modellről
 • mindent a mini cooper sd modellről
 • mindent a mini john cooper works modellről
 • hogyan konfigurálhatom a Minimet?
 • ÖTAJTÓS MINI.
 • Tedd bele életed nagyobb részét a MINIdbe

  Szerezd meg magadnak a go-kartos vezetési élményt, az ikonikus dizájnt és a csúcstechnológiás eszközöket – most a MINI ötajtósban több tered lesz erre. A MINI ötajtós semmiben nem marad el a legális utcai go-karttól. Rövid túlnyúlások, alacsony tömegközéppont, együtt a széles nyomtávval és a merev vázzal - ez teszi a jelenkor útjainak legizgalmasabb ötajtós autójává. A többlengőkaros hátsó felfüggesztés és a karosszériától függetlenített lengéscsillapítók egy limuzin kényelmét kínálják anélkül, hogy fel kellene adnod értük valamelyik klasszikus MINI-izgalmat. Erre vártunk mindannyian. Ha többet szeretnél megtudni a MINI ötajtós modellekről, dizájnról, színekről, felszereltségről vagy más kiegészítőkről, látogasd meg az online bemutatótermet vagy az online konfigurátort:

 • mindent a mini cooper modellről
 • mindent a mini cooper d modellről
 • mindent a mini cooper s modellről
 • mindent a mini cooper sd modellről
 • hogyan konfigurálhatom a minimet?
 • MINI COUNTRYMAN.
 • Nagyobb benyomást kelt, de azért összetéveszthetetlenül MINI

  A MINI Countryman dacol a konvenciókkal. Arra építették, hogy meghódítsa a várost és a vidéket, benne bőséges hellyel egy aktív életmódhoz. Mindezt úgy, hogy felmutatja az emlékezetes tervezési jellegzetességek mellett a fokozott teljesítményt is. A négy ajtónak köszönhetően akár öt embernek is kényelmes ülőhelyet kínál. A kicsivel több mint négy méterével pedig új dimenzióba helyezi a kényelmet és a sokoldalúságot. Akár 1170 literes csomagterével ez az individualista autó hűvös nyugalommal szemléli a különféle helyzeteket. A hátsó ülések elmozdítása vagy lehajtása gyerekjáték és így helye lesz bármilyen csomagnak vagy emléktárgynak, amit útközben szedsz össze. Ha többet szeretnél megtudni a MINI Countryman modellekről, dizájnról, színekről, felszereltségről vagy más kiegészítőkről, látogasd meg az online bemutatótermet vagy az online konfigurátort:

 • mindent a mini cooper modellről
 • mindent a mini cooper all4 modellről
 • mindent a MINI Cooper D modellről
 • mindent a MINI Cooper D all4 modellről
 • mindent a MINI Cooper S modellről
 • mindent a MINI Cooper S all4 modellről
 • mindent a MINI Cooper SD modellről
 • mindent a MINI Cooper SD all4 modellről
 • all about MINI Cooper S E all4

  Megfelelő számomra egy mini Countryman plug-in hibrid?

  A döntésben alapvető tényező a jármű töltéséhez rendelkezésre álló lehetőségek megléte az otthonodban. Ez lehet egyszerűen egy fali aljzat, egy saját vagy a környéken elérhető Wallbox fali töltő.

  Ezen túlmenően, a plug-in hibrid járművek működési költségeinek előnyei (elektromosság szemben a tüzelőanyag árával) különösen jól kihasználhatók, ha nagyszámú út tehető meg elektromos üzemmódban. Ha a munkahelyeden is van töltési lehetőség, akkor ebből az előnyből még több hasznot húzhatsz.

   

  A vezetési élmény és a biztonsági funkciók hasonlók a hagyományos hajtású MINI gépkocsikéhoz?

  A MINI Countryman plug-in hibridet rendkívül magas műszaki színvonal szerint tervezték meg, a hagyományos modelleknél is meglévő járműkialakítás alapján. A magasfeszültségű akkumulátorokat tartalmazó plug-in hibrid elektromos járművek biztonságát is alapos tesztnek vetették alá és teljesíti a legmagasabb biztonsági előírásokat is.

  A MINI Countryman plug-in hibrid elektromos motorjának köszönhetően kombinálódik az elektromos vezetés és a megnövelt hatékonyság. Az elektromos motor azonnal nyújtja a teljesítményt, akár álló helyzetből is, ami a dinamikus vezetési élményt nyújt. A fokozó funkció részeként ez az elektromos motor segíti a belső égésű motort gyorsítás közben és a dinamikus rövid kitöréseknél. Sőt, a MINI Countryman plug-in hibrid szinte néma és helyi kibocsátásmentes, amikor elektromos üzemmódban használod.

   

  Lehetséges üres tüzelőanyag-tartállyal tovább vezetni?

  Igen, lehetséges. Ha az elektromos motor és a belső égésű motor teljes hátralévő hatótávolsága 90 km, a vezető figyelmeztető üzenetet kap a műszerfalon. Amikor a hatótávolság 50 km alá csökken, a vezető egy állandó hatótáv-figyelmeztetést lát. Ha az üzemanyagtartály üres, a maradék elektromos hatótávot lehet arra használni, hogy elhajts a legközelebbi benzinkútig – feltéve, hogy elegendő energia maradt az akkumulátorban ehhez és a rendszer körülményei lehetővé teszik az elektromos hajtás használatát.

   

  Mekkora az elektromos hatótáv?

  Hatótávolság akár 42 km is lehet tisztán elektromos üzemmódban. A ténylegesen elért elektromos hatótáv számos tényezőtől függ. Fontos befolyásoló tényezők a légkondicionáló és a fűtés használata, a fedélzeti elektromos rendszer terhelése (pl. navigáció rádió, szélvédőfűtés, a nyári és téli klimatikus viszonyok) valamint az egyéni vezetési stílus.

  Amikor a nagyfeszültségű akkumulátor lemerül, a tisztán elektromos hajtás már nem lehetséges, de a vezetés a szokásos módon továbbra is lehetséges a belső égésű motorral. Egy intelligens energiakezelő rendszer gondoskodik arról, hogy ne léphessen fel a nagyfeszültségű akkumulátor károsodása még akkor sem, ha a kijelzőn a teljesen „üres” jelenik meg.

   

  Mekkora a MINI Countryman plug-in hibrid nagyfeszültségű akkumulátorának élettartama?

  A MINI Countryman plug-in hibridben használt nagyfeszültségű akkumulátor egy lítium-ion akkumulátor, amely a hagyományos nikkel- ólom- vagy kadmiumakkumulátorokkal szemben a gépjárművekben történő használatra vannak optimalizálva. A BMW csoport Akkumulátor-tanúsítványa szerint a MINI kereskedő jótállást vállal, hogy a nagyfeszültségű akkumulátor bármely hibáját kijavítja az első 100 000 kilométeren, vagy maximálisan az első 6 éven belül az új jármű leszállításának dátumától számítva (a kettő közül az előbb teljesülő kritérium kerül alkalmazásra). A BMW csoport Akkumulátor-tanúsítványa szerinti szervizjogosultságokról további részleteket tudhatsz meg MINI-kereskedődtől.

   

  Csökkenti a csomagteret a nagyfeszültségű akkumulátor?

  A hagyományos MINI modellekkel összehasonlítva a MINI Countryman plug-in hibrid jármű csak csekély mértékben csökkenti a csomagtér méretét. A berakodás kényelmét tekintve intelligens megoldásokat dolgoztak ki, amelyek révén előbb egy csaknem sík rakodófelületet nyújtható, majd biztosítható a szükséges mélység a terjedelmes tárgyak szállításához. Ezen túlmenően, egy átmenő rakodónyílás-rendszer biztosítható a háttámla 40:20:40 osztásával, ami szintén rendelkezésre áll a MINI Countryman plug-in hibridben.

   

  Mire kell figyelnem, ha a MINI Countryman plug-in hibridem hosszabb ideig parkolóban áll?

  A hosszabb ideig (pl. több hétig) tartó parkolás természetesen lehetséges, de a nagyfeszültségű akkumulátor töltése csökkenhet, ha a jármű jelentős ideig nem mozdul. Ezért ajánlatos a járművet csaknem teljesen feltöltött akkumulátorral leparkolni, vagy csatlakoztatni egy megfelelő töltőállomáshoz a hosszú álló időszakra, mivel ez szükség esetén automatikusan újratölti a nagyfeszültségű akkumulátort.

  Tekintsd át a járműhöz kapott használati útmutatóban leírt tanácsokat a hosszú állásidőre vonatkozóan.

   

  Milyen gyakran lehet és kell feltöltenem a MINI Countryman plug-in hibridemet?

  Amikor csak lehetőség nyílik rá – otthon vagy útközben – töltsd fel a MINI Countryman plug-in hibrid járművet. Ezzel a lehető legnagyobb elektromos hatótávolságra teszel szert és a minimálisra csökkentheted a tüzelőanyag-fogyasztást.

   

  Külföldön másfajta töltőkábelre lesz szükségem?

  A járműhöz kapott szabványos töltőkábel az adott országra jellemző dugasszal van ellátva. A különféle európai aljzattípusoknak megfelelő kábelek kiegészítőként kaphatók.

   

 • mindent a MINI John Cooper works ALL4 modellről
 • mindent a különleges kiadásról: MINI Countryman
 • hogyan konfigurálhatom a minimet?
 • MINI JOHN COOPER WORKS.
 • Ha a legnagyobb teljesítményt szeretnéd kihozni az autóból és a versenyautó-ÉRZÉST az utcán szeretnéd átélni

  Akkor a John Cooper Works modellek neked készültek. Minden John Cooper Works modell versenymúltunkból táplálkozik és kiemelkedő teljesítményt, páratlan izgalmat nyújt. A John Cooper Works története az 1960-as években kezdődött, a motorsport történetének talán leglátványosabb győzelmeivel. John Cooper az 1961-ben piacra dobott Mini Cooperhez adta a nevét és alapvető szerepe volt a következő évek sikereinek elérésében. A legjelentősebb a Mini Cooper S által a Monte Carlo Rallyn 1964-ben, 1965-ben és 1967-ben aratott három győzelem. A hatvanas évek eredeti zsebrakétáját teljesen átdolgozták, felújították. Így újjászületett, hogy felgyorsítsa a szívveréseket és újra lángra lobbantsa a képzeletet. Az új MINI John Cooper Works modellhez két liter, négy henger és hat sebesség tartozik. Elegendő tűzerő ez ahhoz, hogy az ülésbe szegezzen a startnál és az erőt próbáló kanyarokban. Ez a leggyorsabb, legerősebb MINI ami valaha készült. Ha többet szeretnél megtudni a MINI John Cooper Works modellekről, dizájnról, színekről, felszereltségről vagy más kiegészítőkről, látogasd meg az online bemutatótermet vagy az online konfigurátort:

 • mindent a MINI John Cooper Works modellről
 • MINI KÜLÖNLEGES KIADÁSOK.
 • A MINI különleges kiadások a legexkluzívabb módot kínálják arra, hogy mély benyomást kelts az úton

  A korlátozott és különleges kiadások néhány MINI modellhez érhetők el. Ezek tökéletes harmóniát alkotó egyedi MINI kiegészítőket, színeket és anyagokat jelentenek. A MINI különleges kiadások számos motorral kaphatók. Így minden MINI modellhez rendelkezésre áll az egyedi autózás boldogsága. Ha többet szeretnél megtudni a MINI különleges kiadásokról, dizájnról, színekről, felszereltségről vagy más kiegészítőkről, látogasd meg az online bemutatótermet vagy az online konfigurátort:

 • RDE2 EURO6 álltalános
 • Mi is az a RDE2 EURO6?
 • Online foglalás
 • Milyen előnyökkel jár a számomra, ha online vásárlok új MINI modellt?

  Amennyiben online vásárolod meg új MINI járművedet, az azonnal elérhető járművek bő kínálatából válogathatsz. A virtuális bemutatóteremben minden fontos részletet megtalálsz a járművekről, ideértve a kiegészítő felszereltségeket is. MINI márkakereskedőd készséggel válaszol bármilyen felmerülő kérdésedre.

 • Elállhatok a vételi szándékomtól, miután elindítottam az új MINI jármű online megvásárlásának folyamatát?

  Az új MINI jármű online megvásárlásától elállhatsz. A részletekért közvetlenül azzal a MINI márkakereskedővel vedd fel a kapcsolatot, amelyikkel megkötötted az adásvételi szerződést.

 • Módosíttathatom a megrendelt új MINI jármű átadási időpontját?

  Amennyiben módosíttatni kívánod megrendelt új MINI járműved átadási időpontját, fordulj közvetlenül az illetékes MINI márkakereskedőhöz.

 • Új MINI járművem online megvásárlását követően, utólagosan módosíthatok a rendelésemen?

  Amennyiben új MINI járműved online megvásárlását követően, utólagosan változtatni kívánsz a rendeléseden, kérjük, fordulj közvetlenül ahhoz a MINI márkakereskedőhöz, amellyel megkötötted az adásvételi szerződést.

 • Kihez forduljak az új MINI jármű online megvásárlásával kapcsolatos kérdéseimmel?

  Amennyiben bármilyen kérdésed van az új MINI jármű online megvásárlásával kapcsolatban, kérjük fordulj közvetlenül az illetékes MINI márkakereskedőhöz. Utóbbi elérhetőségeit azon az oldalon találod, amelyiken az ajánlat szerepel.

 • Ki férhet hozzá az új vagy használt MINI jármű online megvásárlása során megadott adataimhoz?

  A BMW Group, valamint annak leányvállalatai nagy körültekintéssel dolgozzák fel és tárolják az adataidat Az adatokat csak rendeltetésszerűen, illetve a jogszabályi előírásokkal összhangban, az általad elfogadott adatkezelési hozzájárulásnak megfelelően használják fel. A MINI adatkezelési tájékoztatóját a weboldalán találod: https://www.mini.hu/hu_HU/home/footer/data-privacy.html

 • Az előleg összege visszajár az új MINI jármű online megvásárlását követően?

  A jármű átadást megelőző, kötelező érvényű foglalásához előleget kell fizetned, amelyről a vásárlás lezárását követően számlát kapsz MINI márkakereskedődtől. Az előleg összege levonásra kerül a végszámlából. Amennyiben mégsem jön létre az adásvételi szerződés, a MINI márkakereskedő visszatéríti neked az előleget. Mindennek részleteiről a hivatalos MINI márkakereskedő által kiadott, hatályos Általános Szerződési Feltételek rendelkeznek.

 • Hol találom az új vagy használt MINI járművem online megvásárlásával kapcsolatos információkat?

  Az online vásárlási folyamat sikeres lezárulta után e-mailben részletes áttekintést kapsz a rendelésedről.

 • Milyen dokumentumokat kell magammal vinnem a megrendelt új MINI jármű átadására?

  Megrendelt új MINI járműved átadására vidd magaddal személyi igazolványodat, lakcímkártyádat és jogosítványodat.

 • Mely átadási lehetőségek közül választhatok, ha online vásárlok új MINI járművet?

  Az online vásárlást követően új MINI járművedet annál a MINI márkakereskedőnél veheted át, amellyel megkötötted az adásvételi szerződést. Amennyiben az illetékes MINI márkakereskedő erre lehetőséget biztosít, az átadásra máshol is sor kerülhet.

 • Új MINI jármű online megvásárlása esetén kapok számlát?

  Az új MINI jármű online megvásárlásához szabályos kereskedelmi számlát kapsz MINI márkakereskedődtől a rendelés megerősítését követően. Figyelem: az online vásárlás lehetősége jelenleg csak magánügyfelek számára adott. Vállalati ügyfélként kérjük, közvetlenül az illetékes MINI márkakereskedővel vedd fel a kapcsolatot.

 • Miként hozhatok létre MINI ID-t?

  Új MINI ID létrehozásához a MINI applikációban vagy az internetes MINI portálon, a bejelentkezési felületen válaszd ki a „Regisztrálás most” („Register now”) lehetőséget. Amennyiben 7-es verziószámú vagy újabb operációs rendszert futtató MINI-dben szeretnél MINI ID-t létrehozni, az üdvözlő képernyőn válaszd ki az alábbi lehetőségeket: „Lépj be most MINI ID-ddal” > „Regisztrálás most” („Log in now with your MINI ID” > „Register now”). Amint az okostelefonoddal beszkenneled a QR-kódot, a MINI portál regisztrációs felületére jutsz. Add meg belépési, majd személyes adataidat, címedet és elérhetőségeidet, végül a „Regisztrálás most és MINI ID létrehozása” („Register now and create MINI ID”) lehetőség kiválasztásával mentsd el a bevitt információkat. A regisztráció utolsó lépéseként kapsz egy e-mailt a megerősítésre szolgáló linkkel. A MINI ID-dhoz társított bejelentkezési adataiddal ezután a BMW Group összes alkalmazásába beléphetsz.

 • Online vásárláskor miért térnek el egymástól az új MINI járművek ajánlati árai?

  A találatként kiadott új MINI járművek ajánlati árai modelltől, a gyártás idejétől, valamint a felszereltségtől függően változnak.

 • Mi a menete az új vagy használt MINI jármű online megvásárlásának?

  Az új MINI jármű online megvásárlásának folyamatát az adott ország hivatalos MINI weboldalának „Új- és használtautó-kereső” („New & used vehicle search”) menüjét felkeresve indíthatod el. Miután a találatok között ráleltél a megfelelő új vagy használt járműre, válaszd ki a „Tovább az online megrendeléshez” („Go to online order”) lehetőséget, majd vedd sorra a következő rendelési lépéseket. 1. lépés: Fizetési lehetőségek. 2. lépés: Személyes adatok. Jelentkezz be MINI ID-ddal, regisztrálj vagy folytasd vendégként a műveletet. Amennyiben a MINI ID-ddal jelentkezel be, a fiókodban eltárolt személyes adataid kerülnek felhasználásra az online vásárláshoz, valamint a megrendelésed elmentődik a MINI ID-dba. 3. lépés: Miután végeztél az előző két lépéssel, az áttekintőben megnézheted a rendelésed részleteit. Ha szükséges, a „Szerkeszt” („Edit”) gombra kattintva módosíthatod az egyes mezőkbe bevitt adataidat. Ha megvagy ezzel is, válassz egy átadási időpontot az illetékes MINI márkakereskedőnél. Végezetül fogadd el a vonatkozó Általános Szerződési Feltételeket, majd fejezd be a vásárlást a „Fizetéssel járó megrendelés” („Order with Payment”) lehetőségre kattintva. Ekkor a rendelésed a MINI márkakereskedőhöz továbbítódik. 4. lépés: A rendelés áttekintése. Miután lezártad az online megrendelés folyamatát, kapsz egy, a rendelésed részleteit tartalmazó e-mailt. Amennyiben a fizetési lehetőségként a banki átutalást jelölted meg, érkezik egy számla az illetékes MINI márkakereskedőtől.

 • Elállhatok az új MINI jármű online megvásárlásától?

  A jármű átadását követő 14 napon belül jogod van elállni az online vásárlástól. Az elállás részleteiről az átadás helyszínéül szolgáló ország hatályos jogszabályai, valamint az illetékes MINI márkakereskedőnél érvényben lévő Általános Szerződési Feltételek rendelkeznek.

 • Választhatok átadási időpontot, ha online vásárlok új MINI járművet?

  Igen. A rendelési folyamat során eldöntheted, hogy mikor adják át új MINI járművedet. A vásárlási folyamat lezárulta után MINI márkakereskedőd felveszi veled a kapcsolatot a kívánt átadási dátum megerősítésének vagy esetleges módosításának tárgyában.

 • Jár jótállás az online megvásárolt új MINI járművekhez?

  Az online megvásárolt új MINI járművekre ugyanazok a jótállási feltételek vonatkoznak, mint azokra, amelyeket a saját telephelyén kínál a MINI márkakereskedő. A jótállási feltételekről a hivatalos MINI márkakereskedőnél érvényben lévő Általános Szerződési Feltételek rendelkeznek.