MINI Countryman C

Essential Trim

Stílusos különlegességek.

Éld át a versenyzés örömét az utakon a csábító könnyűfém keréktárcsákkal, a versenyihletésű sportülésekkel és a kifinomult anyagokkal.

KÜLÖNLEGESSÉGEK.

Íme, egy kis ízelítő a részletekből, amelyekkel álomautód összeállítása során találkozhatsz.

MINI Countryman C Driving Assistant

Driving Assistant

Mintha hátul is lenne szemed. A kamera- és radaralapú Driving Assistant 20 km/órás sebesség fölött figyelmeztet a „vakfoltban” tartózkodó járművekre, valamint szükség esetén aktívan segíti visszakormányozni MINI-det a saját sávjába. Emellett segít észlelni a mögötted lévő keresztirányú forgalmat, amikor tolatsz MINI-ddel. A ráfutásos baleseteket is segít megelőzni, például a MINI-d vészvillogójának felvillantásával figyelmeztetve a követő autókat. Végül, de nem utolsó sorban az ajtó kinyitásakor is figyelmeztet, amennyiben a hátulról jövő forgalommal való ütközés veszélyét érzékeli (pl. egy kerékpárost). Fontos, hogy a rendszer csak segítséget nyújt, előre meghatározott határértékeken belül. A végső felelősség a vezetőké, hogy vezetési stílusukat a forgalmi körülményekhez igazítsák! Részletekért tekintsd meg országspecifikus ajánlatunkat!.

A TÖKÉLETES MINI-D VALAMENNYI FELSZERELTSÉGE ÉS JELLEMZŐJE.

Rendelkezésre álló csomagok

Szeretnéd tesztelni a MINI Countrymant?

MINI Countryman - próbaút teaser MINI Countryman - próbaút teaser

Gy. I. K.

A "MINI SUV", azaz a kisméretű kompakt crossover szegmensbe tartozik –  ez a SUV modellek legkisebb kategóriája, amely terepen történő használatra lett tervezve és ALL4 összkerékhajtással rendelkezik. Mondhatni, a MINI Countryman egy kis-nagy SUV. A MINI kreatív térkihasználásának köszönhetően minden centimétert hasznosít. A magas tető még a legmagasabb vezetőknek is elegendő fejteret kínál, a lábtér is tágas, a széles utastérben pedig minden utas megtalálja a kényelmét. Hátul is az egyik legnagyobb kis SUV, második üléssorában két felnőtt is kényelmesen elfér, hasonló méretű elöl ülők mögött helyet foglalva. A lehajtható hátsó üléstámla extra csomag- vagy lábteret kínál, a rendelkezésre álló hely akár 1390 liternyi. Egy praktikus családi autó prémium megjelenéssel, amely azonban mégis szívós és sokoldalú a komoly terepezéshez is.

ALL4 összkerékhajtás. Az ALL4 egy elektrohidraulikus összkerékhajtási rendszer, amely egy, a hátsó tengelyre épített, elektronikusan vezérelt hidraulikus szivattyút működtet, így elosztva a nyomatékot az első és a hátsó tengely között. A rendszer alapvetően 50:50 arányban osztja el a motor nyomatékát az első és a hátsó kerekek között, igény szerint azonban képes akár a nyomaték 100%-át az első tengelyre irányítani. Az eredmény a tökéletes irányíthatóság bárhol, bármikor.

Az autó hasmagassága a karosszéria legalacsonyabb pontja. E szám fejezi ki tehát azt, hogy a MINI alja és az útfelület között mekkora a távolság. A MINI Countryman terheletlen hasmagassága 165 mm, ami optimális, ha sokat vezetsz göröngyös utakon, illetve, ha egyenetlen útfelületre vagy kátyúba hajtasz.

A 17-20” (tartozékként akár 21") méretű, elegáns és sportos könnyűfém keréktárcsák jelentős mértékben javítják a menetkényelmet, emellett merész, egyedi látványt kölcsönöznek a MINI Countrymannek. Egyszerűen válaszd ki a kívánt motorteljesítményt, majd böngéssz a vonatkozó nyári vagy téli kerekek között. Általánosságban elmondható, hogy a 16” "méretű kereket fogod leginkább sokoldalúnak találni. A kerékméret azonban szubjektív kérdés, mivel az nagyban függ a te ízlésedtől és prioritásaidtól. További információért fordulj hivatalos MINI márkakereskedődhöz – és esetleg tesztvezetések során tapasztald meg az egyes típusok közötti különbséget.

Igen, kerékpártartóval jelentősen megnövelheted a tárolókapacitást. A MINI hátsó kerékpártartó több kerékpár szállítására is alkalmas. Könnyű és masszív, simán a helyére kattintható, és mivel félrehajtható, így a csomagtér is hozzáférhető marad.