ELEKTROMOBILITÁS.

mini electric – elektromos MINI 3 ajtós – mini se countryman

ELEKTROMOS MEGHAJTÁS.

A hajtáslánc elektromossá tétele a jövő mobilitását jelenti. Tekintsük át a MINI különböző rendszereit, és ismerkedjünk meg néhány gyakori kifejezéssel!

mini elektromobilitás – elválasztó vonal

ELEKTROMOS MEGHAJTÁS.

mini electric – elektromos meghajtás – akkumulátor

A LÍTIUM EREJÉVEL.

Az akkumulátoros elektromos járművek (Battery Electric Vehicles, BEV) egy külső energiaforráshoz csatlakoztatva és a regeneratív fékezés során tölthetők fel. Nincs szükségük benzin vagy dízel üzemanyagra, és nincs károsanyag-kibocsátásuk.
mini elektromobilitás – elválasztó vonal
mini elektromobilitás – motor – hajtáslánc és futómű

A HAJTÁSLÁNC.

A T-alakban elrendezett, nagyfeszültségű lítium-ION akkumulátor (1) a jármű padlólemezének hosszában helyezkedik el. A súlypont így sokkal alacsonyabban van, mint egy benzines MINI esetében, ami javítja a stabilitást és az agilitást.

Az egy darab elektromos motor (2) elöl található, és közvetlenül az első kerekeket hajtja. Teljesítménye megegyezik egy 2,0 literes, benzines Cooper S-ével.

A váltó és az egyéb integrált elektronikai rendszerek (3) elöl, az új 3 ajtós MINI Cooper SE motorházteteje alatt találhatók. A töltőnyílást (4) a bal oldali oldalelem rejti.

A MEGHAJTÁS.

Dinamikus, mégis sima. A tisztán elektromos MINI kompakt rendszere igen alacsony vibrációkat generál, és szinte teljes csendben való suhanást tesz lehetővé a városban.

Gyors és közvetlen. A tisztán elektromos MINI teljes nyomatéka azonnal rendelkezésre áll, ami izgalmas agilitást, késlekedés és a váltás okozta megszakadások nélküli gyorsulást, illetve igen reszponzív vezetést tesz lehetővé.

Egypedálos vezetés. Szinte kizárólag egyetlen pedállal vezethetsz. A kívánt sebesség elérése mellett a pedálról lelépve és megállva az akkumulátort is töltheted.

mini elektromobilitás – ezüst és fekete – oldalnézet


MINI Cooper SE 3 ajtós :

Electric Consumption (WLTP combined): 15,8 - 15,2 disclaimer CO2-Emissions (WLTP combined): 0 g/km disclaimer Electric Range (WLTP combined): 233 - 226 disclaimer Electric Range (WLTP City): 312 - 297 disclaimer
szürke elválasztó vonal

KÖLTSÉGMEGTAKARÍTÁS.

A 3 ajtós MINI Cooper SE-vel a kevesebb több. A lényege az egyszerűség: egy benzines autónál kevesebb alkatrész igényel szervizelést és karbantartást. Autód csúcsformában tartása is kevesebbe kerül.

Tudj meg többet a hosszú távú megtakarításokról, a támogatásokról és az adókedvezményekről!

grey divider line
tisztán elektromos mini – ezüst és fekete – oldalnézet

MINI COOPER SE.

A MINI LEGFEJLETTEBB VÁLTOZATA.

Kezdőár 11.585.000 FtMINI Cooper SE 3 ajtós :

Electric Consumption (WLTP combined): 15,8 - 15,2 disclaimer CO2-Emissions (WLTP combined): 0 g/km disclaimer Electric Range (WLTP combined): 233 - 226 disclaimer Electric Range (WLTP City): 312 - 297 disclaimer
mini elektromobilitás – elválasztó vonal

PLUG-IN HIBRIDEK.

mini electric – elektromos meghajtás – töltőállomás

PHEV - KÉT ENERGIAVILÁG KOMBINÁCIÓJA.

A Plug-in Hibrid járművek (Plug-in Hybrid Electric Vehicles, PHEV) hajtáslánca egy elektromos és egy hagyományos belső égésű motort kombinál.

A MINI Cooper SE Countryman All 4 220 LE (162 kW) teljesítményű. A legújabb generációs akkumulátortechnológia pedig lehetővé teszi a tisztán elektromos, károsanyag-kibocsátás nélküli vezetést. Ideális arra, hogy a városban elektromosan, nagyobb távon pedig a belső égésű motorral haladj.

Kényelmesen bedughatod a csatlakozóba otthon, a munkahelyeden – vagy egy nyilvános töltőállomáson.

mini elektromobilitás – elválasztó vonal
MINI Electric – motor – hajtáslánc és futómű

A HAJTÁSLÁNC FELÉPÍTÉSE.

A TwinPower Turbo motor a motorháztető alatt (1) az első kerekeket hajtja, az üzemanyag-tank pedig hátul található (2).

Tisztán elektromos üzemmódban hátsókerékhajtású – az elektromos motor (3) hátul található és a hátsó kerekeket hajtja.

Az akkumulátor és az elektronikai rendszerek a hátsó ülések alatt kapnak helyet (4).

A MEGHAJTÁS.

Spontán teljesítményleadás.

Azonnali gyorsulás 0-ról 100 km/órára 7,3 másodperc alatt.

Rekuperáció vagy fékenergia-visszanyerés. Az akkumulátor fékezés vagy gurulás során töltődik. Az így visszanyert energia az akkumulátorban tárolódik.

ALL4 összkerék-meghajtási rendszer.

Optimalizálja a tapadást és a stabilitást rossz időben vagy rossz útviszonyok esetén, így te mindig gyorsan és precízen reagálhatsz a változó helyzetekre és terepviszonyokra. A MINI Countryman Cooper SE képes mindkét hajtásláncát külön is használni, vagy együtt alkalmazva őket létrehozni egy erőteljes négykerék-meghajtási rendszert.

MINI Cooper SE Countryman All 4 –  ezüst és fekete – elölnézet


MINI Cooper SE ALL4 Countryman :

Fuel Consumption (WLTP combined): 2 - 1,8 l/100 km disclaimer Electric Consumption (WLTP combined): 15,8 - 15,3 disclaimer CO2-Emissions (WLTP combined): 44 - 40 g/km disclaimer Electric Range (WLTP combined): 52 - 50 disclaimer Electric Range (WLTP City): 61 disclaimer
mini cooper countryman all 4 – ezüst és fekete – oldalnézet
MINI COUNTRYMAN PLUG-IN HIBRID.

MÁR MOST AZ UTAKON.

Kezdőár 13.660.000 FtMINI Cooper SE ALL4 Countryman :

Fuel Consumption (WLTP combined): 2 - 1,8 l/100 km disclaimer Electric Consumption (WLTP combined): 15,8 - 15,3 disclaimer CO2-Emissions (WLTP combined): 44 - 40 g/km disclaimer Electric Range (WLTP combined): 52 - 50 disclaimer Electric Range (WLTP City): 61 disclaimer
mini elektromobilitás – elválasztó vonal

TOVÁBBI ELEKTROMOS KONCEPCIÓK.

Az utakon két további elektromobilitási koncepcióval találkozhatsz.

MILD HIBRIDEK.

A regeneratív fékezés visszanyeri a fékezés során egyébként elvesző energiákat, majd azt a motor teljesítményének növelésére fordítja, hogy az gazdaságosabban működhessen.

Egy mild hibrid nem tölthető otthoni vagy nyilvános csatlakozóról.

mini electric – elektromos meghajtás – mini energetic yellow logó
MINI Electric – motor – hajtáslánc és futómű

ÜZEMANYAGCELLÁS JÁRMŰVEK – HIDROGÉNNEL MEGHAJTVA.

A hidrogén üzemanyagcellával felszerelt autókat egy elektromos motor hajtja. A különbség azonban az, hogy ezek maguk termelik az elektromosságot. A BEV és PHEV járművektől eltérően tehát az energia nem egy beépített, tölthető akkumulátorból származik, hanem helyette gyakorlatilag egy hatékony erőmű dolgozik – az üzemanyagcella.
mini elektromobilitás – elválasztó vonal

FENNTARTHATÓSÁG.

A fenntarthatóság iránti elkötelezettségünk mindenekfelett áll, és ez egyértelműen megmutatkozik a járművek életciklus-értékelésére vonatkozó szabványok bevezetésében. Ez a felhasznált erőforrásokkal, az energiafogyasztással és az újrahasznosítási rátákkal kezdődik. Célunk az, hogy fenntartható értékláncokat érjünk el újrahasznosítható és megújuló nyersanyagokkal – és ez magában foglalja az energiaellátást is.

Már nemcsak az erőforrásokkal való gazdálkodásról van szó, hanem mostantól arra törekszünk, hogy a beszállítókkal való szerződéskötéskor meghatározzuk az anyagellátási lánc CO2-lábnyomát – és a kibocsátások csökkentésére irányuló intézkedéseket integráljuk az értékteremtési lánc során.

A környezetbarát és kibocsátásmentes jövő felé vezető utunk lépésről lépésre válik valósággá.

mini electric – sustainability – illustration

KI TÖRŐDIK A FENNTARTHATÓSÁGGAL?

Az elektromos mobilitás iránti nemzetközi kereslet napról napra nő, és fenntartható, innovatív járműveinkkel valamint szolgáltatásainkkal hatékony e-mobilitási megoldásokat kínálunk mind a lakossági, mind az üzleti ügyfelek számára. A klímasemlegesség és a kibocsátásmentes mobilitás azonban csak a különböző elektromos hajtástechnológiák segítségével érhető el teljes mértékben. Ezért továbbra is ösztönözzük a hidrogénalapú üzemanyagcella-technológia fejlesztését az alacsony szén-dioxid-kibocsátású meghajtási rendszerekhez.

De ez még nem minden. A fogyasztóknak olyan információra és tanácsadásra van szükségük, amely lehetővé teszi számukra, hogy érzékeljék energiafogyasztásuk mértékét, így megérthetik, hogyan segíthetnek a környezet kímélésében... és pénzt takaríthatnak meg. Ugyanakkor együtt kell működnünk a közüzemi szervezetekkel, hogy segítsük őket abban, hogy jobb módokat találjanak a megújuló erőforrásokkal való gazdálkodásra, hogy megfeleljenek a fogyasztók és a szabályozó hatóságok igényeinek.

mini elektromobilitás – elválasztó vonal
mini elektromobilitás – áttekintés
TÖLTÉS.

OTTHON ÉS MINDENHOL.

Az „üzemanyagot" bármikor „feltankolhatod" – akárhol is legyél.
mini elektromobilitás – hatótáv
HATÓTÁV.

MÉG MESSZEBBRE.

Áttekintjük az elektromos autó hatótávolságát befolyásoló fő tényezőket.
mini elektromobilitás – elválasztó vonal