Így kerek a történet. A MINI Original gumiabroncsokkal és felnikkel.

MINI komplett kerekek

Telitalálat.

A MINI komplettkerék-konfigurátorral.

Annak érdekében, hogy a vezetési élmény ne csússzon el se hóban, se fagyban, megfelelő feltételekre van szükség. Márpedig a gumiabroncsoknál és felniknél nagyobb hatást semmi nem gyakorol a kezelhetőségre. 

A MINI Original téli komplettkerekei pontosan a te MINI-dre vannak szabva, és nemcsak tapadást, hanem a te személyes stílusodat is biztosítják. 

Elegáns, vagány és sportos - próbáld ki, hogy melyik stílus felel meg legjobban az ízlésednek és MINI-dnek.

 

 

 

dam Image

Gumiabroncsokra vonatkozó EU-s szabályozás.

2012 novemberében lépett hatályba Európaszerte a gumiabroncsokra vonatkozó szabályozás. Az EU-konform gumiabroncs-jelzés a következő három karakterisztikát skálázza: üzemanyag-hatékonyság, tapadás nedves úton és gördülési ellenállás.

  • Üzemanyag-hatékonyság: Az üzemanyag-hatékonyságot egy A-tól G-ig (legalacsonyabb) terjedő skálán osztályozzák. Ezen rendszer szerint az egyes osztályok közötti különbség körülbelül 0,1l/100km.
  • Tapadás nedves úton: Ez a címke jelöli, hogy mennyiben változik az abroncs karakterisztikája nedves úton. Az A-tól (legrövidebb féktáv) F-ig (leghosszabb féktáv) terjedő skálán a legjobb és a legrosszabb kategóriájú gumiabroncsok féktávja közti különbség 18 méter.
  • Gördülési ellenállás: Az EU-s abroncscímkéken a gördülési ellenállást decibelben adják meg. A fekete csíkok növekvő száma egyre magasabb külső gördülési zajt jelent. Érdemes figyelembe venni, hogy a külső gördülési zaj nincs mindig egyenes arányban az autóban hallható zajjal.

 

A csillaggal ellátott MINI Original gumiabroncsok nemcsak az EU-s szabályozás 3 kritériumának felelnek meg, hanem 12 különböző kritériummal biztosítják, hogy végcélodhoz biztonságban és gond nélkül juss el.

 

Kérjük, vedd figyelembe, hogy az tényleges üzemanyag-megtakarítás és a biztonság foka a vezetési stílusodtól és az alábbi körülményektől is függ:

Egy gazdaságosabb vezetési stílus jelentősen csökkentheti az üzemanyag-fogyasztást.

Az abroncsnyomás rendszeres ellenőrzése nedves úton hatékonyabb tapadást és hatékonyabb üzemanyag-felhasználást tesz lehetővé. 

Tarts mindig biztonságos féktávot.