mini connected – hálózati megoldások ikon mini connected – hálózati megoldások ikon
MINI CONNECTED.

SEGÍTSÉG ÉS TÁMOGATÁS.

ÚTMUTATÓ VIDEÓK.

 

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK.

REGISZTRÁCIÓ ÉS BEJELENTKEZÉS.

Milyen adatok megadásával tudok belépni a MINI Connected portálra?

A MINI Connected használatához szükséges egy felhasználói fiók (MINI ID), amelyet a MINI Appban vagy a MINI Connected portálon hozhatsz létre. Ha már létrehoztad MINI ID-det a MINI App segítségével, akkor ezzel egyben a MINI Connected portálra is beléphetsz. Amennyiben még nincs semmilyen MINI Connected hozzáférésed, akkor kérjük, kattints a „Regisztráció" gombra a MINI Connected portál nyitóoldalán található bejelentkezési ablakban. Add meg a szükséges információkat az alábbi regisztrációs lapon, majd fogadd el ezen részleteket. Ezt követően az általad megadott e-mail címre egy igazoló linket kapsz, erre kattintva máris beléphetsz a portálra.

Mi az a VIN?

A VIN, azaz az alvázszám az autód egyedi azonosítószáma. Általában több helyen is megtalálod az alvázszámot, így például MINI-d papírjaiban, a szolgáltatási szerződéseken, de az ott látható a vezetőoldali ajtónál, a B-oszlopra felragasztott matricán, illetve az első szélvédő alsó pereménél is. Bizonyos országokban az alvázszámot tartalmazó matrica az utasoldali B-oszlopon van. Az alvázszám mindemellett ott szerepel a jármű forgalmi engedélyében és a biztosítási kötvényen is. A szám a járművedre vonatkozó speciális információkat tartalmaz, így többek között kiolvasható belőle a teljesítmény (kW), a sebességváltó típusa, a szín és a gyártási idő is.

Mi az a MINI CarData?

A MINI CarData segítségével áttekintheted mindazokat az alapvető, elmentett telematikai adatokat, amelyeket a jármű a MINI Connected szolgáltatások részeként továbbít a BMW Groupnak. Amennyiben tudni szeretnéd, hogy pontosan mire is szolgálnak a telematikai adatok, bármikor lekérheted azokat a MINI CarData archívumából. A MINI CarData szolgáltatáson keresztül harmadik feleket is feljogosíthatsz arra, hogy hozzáférjenek bizonyos telematikai adataidhoz. Egyetlen egérkattintás elég ahhoz, hogy harmadik felek számára hozzáférést biztosíts az adatokhoz, mint ahhoz is csak erre a mozdulatra van szükség, hogy visszautasítsd az adatkéréseket, illetve, hogy visszavond az előzőleg megadott adathozzáférési engedélyedet. Mindez azt is jelenti, hogy kiválaszthatod azt a vállalatot, amely megkapja a telematikai adataidat.

Milyen adatok kerülnek begyűjtésre a járművemről és milyen célból?

Autód számos elektromos komponense tárol ideiglenesen olyan adatokat, amelyek a jármű státuszával és az esetleges hibajelenségekkel kapcsolatosak.

E technikai jellegű adatok a hibák azonosítását, kijavítását, valamint a járműfunkciók optimalizálását szolgálják.

Annak érdekében, hogy igénybe vehesd a MINI Connected szolgáltatásokat, a jármű által tárolt bizonyos információk telematikai adatok formájában, a járműbe fixen beépített SIM-kártyán keresztül a BMW Group szerverére továbbítódnak.

A BMW Group mennyi ideig tárolja a telematikai adatokat?

A BMW Group csak a hatályos törvényi kereteken belül gyűjti, tárolja és használja a BMW Group szerverére továbbított telematikai adatokat.

A BMW Group csak a szerződéses viszony megalapozásához, a szerződésben foglalt tartalom meghatározásához és a szerződéses viszony módosításához (nyilvántartási adatok), valamint a különböző szolgáltatások igénybevételének megállapításához és számlázásához (felhasználási adatok) dolgozza fel – kizárólag a szükséges terjedelemben – a telematikai adatokat.

A számlázáshoz szükséges telematikai adatokat (számlázási adatok) a BMW Group a felhasználási periódust követően is tárolhatja és használhatja egészen addig, ameddig a számla kiállításra nem kerül.

Hogyan változtathatom meg a hozzáférési adataimat?

Felhasználónevedet és jelszavadat a MINI Connected portálon, a "Settings" menüben ("My details") változtathatod meg.

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A MINI CONNECTEDRŐL.

Mi az a MINI Connected?

A MINI Connected a „hálózatba kötött" termékek csoportja, amelyek többféle csomagban érhetők el számodra. A mobil- vagy internetes technológiákat használó alkalmazások lehetővé teszi a hálózati kapcsolatokat az autóban és azon kívül is.

A MINI Connected Media csomag mit tartalmaz?

A MINI Connected Media csomag a 4G SIM kártyán felül az alábbi funkciókat és digitális szolgáltatásokat foglalja magában:

 • 6,5" méretű Touchscreen kijelző
 • MINI Visual Boost rádió
 • MINI Connected app
 • Távszolgáltatások (benne: Last State Call)
 • ConnectedDrive szolgáltatások (benne: fedélzeti applikációk)
 • Teleszerviz
 • 2 további középhang-sugárzó

 

A MINI Connected Navigation csomag mit tartalmaz?

A MINI Connected Navigation csomag az alábbi digitális szolgáltatásokat foglalja magában:

 • 6,5" méretű Touchscreen kijelző
 • MINI Visual Boost rádió
 • MINI Connected
 • MINI navigációs rendszer
 • Apple CarPlay-előkészítés
 • Távszolgáltatások (benne: Last State Call)
 • ConnectedDrive szolgáltatások (benne: send2car, online természetesnyelv-értelmezés, gyors online keresés, időjárási információk, fedélzeti appok)
 • Teleszerviz
 • 2 további középhang-sugárzó
 • Valós idejű közlekedési információk
 • Navigációstérkép-frissítés: automatikus, éteren keresztüli térképfrissítés

Kérjük, kattints ide a részletekért.

 

A MINI Connected Navigation Plus csomag mit tartalmaz?

A MINI Connected Navigation Plus csomag – annak érdekében, hogy verhetetlenül kiváló hálózati összeköttetéseket biztosítson neked, valamint utasaidnak a MINI-d fedélzetén – az alábbi digitális szolgáltatásokat vonultatja fel:

 • 8,8" méretű Touchscreen kijelző
 • MINI navigációs rendszer
 • MINI Touch kontroller
 • Apple CarPlay-előkészítés
 • MINI Visual Boost rádió
 • MINI Connected
 • MINI Connected XL
 • Bluetooth-csatlakozás kibővített tartalommal és vezeték nélküli mobiltelefontöltéssel
 • Valós idejű közlekedési információk
 • Távszolgáltatások (benne: Last State Call)
 • ConnectedDrive szolgáltatások (benne: send2car, online természetesnyelv-értelmezés, gyors online keresés, időjárási információk, fedélzeti appok)
 • Teleszerviz
 • 2 további középhang-sugárzó
 • Navigációstérkép-frissítés: automatikus térképfrissítés az éteren keresztül
 • 2x USB-csatlakozó
 • 1 db MINI FindMate nyomkövető biléta

Kérjük, a további részletekért kattints ide.

Mi olyan különleges a MINI Connected Navigation Plus csomagban?

A MINI Connected Navigáció Plus a legfrissebb és legátfogóbb autós infotainment és multimédia rendszerünk. Modern és friss grafikai dizájnja egy lenyűgöző, 8 colos érintőképernyőn jelenik meg, és intuitív módon, érintéssel vagy lapozással vezérelhető. A rendszer számos funkció közös vezérlőközpontja, amelyek mind a vezetés még szórakoztatóbbá és biztonságosabbá tételére hivatottak. Egyben zökkenőmentes hálózati kapcsolatot is kínálnak az autón belül, így te és utasaid az utazás élvezete közben is kapcsolatban maradhattok a világgal. Számos applikáció és távoli szolgáltatás kombinációját élvezheted.

Mi a teendő akkor, ha az általam kifizetett MINI Connected szolgáltatások nem jelennek meg az autómban?

Amennyiben nem látod az általad kifizetett MINI Connected csomagba tartozó szolgáltatásokat az autódban, valószínűleg frissítést kell végrehajtanod. Ehhez először is menj be a "MINI Connected" menübe, majd nyomd meg a kontroller alatt, a jobb oldalon lévő, "OPTIONS" feliratú gombot. Ekkor a MINI központi kijelzőjén megjelenik az "Update MINI services" lelehetőség. Válaszd ezt ki, majd várd meg, míg a frissítés teljesen be nem fejeződik. Amint ez megtörtént, megjelennek az általad kifizetett MINI Connected csomagba tartozó szolgáltatások.

MINI APP.

Elkerülhetem azt, hogy az app minden egyes használatakor be kelljen írni a PIN-kódot?

Igen. Amennyiben a készüléked rendelkezik ujjlenyomat-azonosítással (amelyet az Apple eszközein Touch ID-nek neveznek), e funkcióval feloldhatod az applikációt, vagyis nem kell megadnod a PIN-kódot. Tekintettel arra, hogy az applikációban érzékeny információk vannak – amilyen például a határidőnaplód – a PIN-kód vagy az ujjlenyomat-azonosítás mindenképpen szükséges ahhoz, hogy biztonságban legyél te és az adataid.

A MINI app fogyasztja a mobiladat-keretemet?

Amikor éppen nem csatlakozol WiFi-hálózathoz, az app néhány funkciója a mobiladat-hálózatot használja.  Így van ez például akkor, amikor a "Destinations" fül alatt lévő térképen új rétegeket és információkat jeleníttetsz meg. Ezzel együtt – amikor csak erre lehetőség van – a térkép gyorsítótárazásra kerül, csökkentendő a mobiladat-forgalmat.

A TELEFONOMAT HOGYAN CSATLAKOZTATHATOM AZ AUTÓMHOZ?

ÁLTALÁNOS HIBAKERESÉS.

Milyen célt szolgál a SIM-kártya?

Az integrált SIM kártya opcionális felszereltségként a MINI-be beépített. Segítségével számos olyan MINI Connected funkció és opcionális felszereltség válik használhatóvá kiegészítő készülékek nélkül, mint például a Valós idejű közlekedési információ, a Concierge szolgáltatás vagy a Távszolgáltatások. Mindezeken felül a MINI-d is képessé válik arra, hogy nehéz helyzetekben a segítségedre legyen. A MINI Teleszerviz az alap MINI ConnectedDrive szolgáltatások és az Intelligens vészhívás része, amelyek számos további MINI Connected funkció alapját jelentik.

Honnan tudhatom meg, hogy vajon a MINI Connected USB-n keresztüli térképfrissítései elérhetők-e a MINI-mhez?

Amennyiben MINI-dhez előfizettél a MINI Connected „USB Térképfrissítésre", lépj be a MINI Connected Portálra, majd a letöltéshez használd a „Letöltés Menedzser" programot. A program indításakor és autód kiválasztását követően láthatod, hogy van-e frissebb letölthető térképverzió. A legfrissebb térképekkel kapcsolatos további figyelmeztetést nem fogsz kapni.

A MINI Connecteddel hogyan használhatom a Sirit?

iPhone és iPad készüléked Siri személyi hangasszisztensét immár a MINI-d fedélzeti rendszerén keresztül is használhatod. A Siri ott is a megszokott módon válaszol majd minden kérdésedre – vagyis mindig zavartalanul a forgalomra összpontosíthatsz.

A Siri aktiválásához csak meg kell nyomnod a hangbevitel kormányon elhelyezett gombját. A Sirivel ezután hívásokat bonyolíthatsz le, zeneszámokat választhatsz ki, szöveges üzeneteket olvastathatsz fel, naptárbejegyzéseket jeleníttethetsz meg, emlékeztetőket állíthatsz be és számos hasznos funkciót hívhatsz elő. Annak érdekében, hogy semmi ne vonja el a figyelmedet az útról, az iOS eszköz képernyője egész úton kikapcsolt állapotban marad.

Hogyan állíthatom vissza a telefonom és az autóm közötti kapcsolatot, ha az valamiért megszakad?

Több lehetőség is kínálkozik arra, hogy helyreállítsd a telefonod és a MINI-d közötti USB-kapcsolatot:

 • Ellenőrizd, hogy az USB-kábel vajon megfelelően csatlakozik-e az autódhoz és a telefonodhoz
 • Győződj meg arról, hogy a telefon nincs-e Bluetooth-on keresztül párosítva az autóhoz; ha igen, mind az autó, mind a telefon menüjében szüntesd meg a Bluetooth-párosítást
 • Ha még ezek után sem áll helyre a csatlakozás, zárd be teljesen a MINI Connected appot, majd nyisd meg újra azt
 • Amennyiben ez sem vezet eredményre, húzd ki az USB-kábelt a telefonodból, kapcsold ki, majd be a készüléket, azután ismét dugd rá az USB-kábelt
 • Abban az esetben, ha a csatlakozási probléma mindezek ellenére fennáll, további segítségért fordulj bizalommal a MINI Ügyfélszolgálathoz

Ha MINI-det 2018 márciusa után gyártották és rendelkezel a Connected Media, a Connected Navigation vagy a Connected Navigation Plus opcionális csomagok valamelyikével, Bluetooth-on keresztül is összekapcsolhatod egymással a MINI-det és a mobil eszközödet. Amennyiben nehézségekbe ütközik a párosítás, próbáld ki az alábbi lépéseket:

 • Az autó fedélzeti kijelzőjén válaszd ki a MINI Connected > Manage Mobile Devices lehetőséget, válaszd ki a készüléked nevét és csatlakoztasd azt az autóhoz
 • Amennyiben még mindig nem sikerül a csatlakoztatás, szüntesd meg a Bluetooth-párosítást mind az autóban, mind pedig a telefonon; a jármű képernyőjén válaszd ki a készülék nevét és távolítsd el azt a listából; a telefonon keresd fel a Bluetooth-beállításokat, majd ott válaszd ki a jármű nevét (amely jellemzően a "MINI" előtaggal kezdődik és egy számsorral folytatódik), végül pedig válaszd ki a "unpair" vagy az "forget" lehetőséget
 • Állítsd helyre autód és a telefonod Bluetooth-párosítását
 • Ha még ezek után is sikertelen a csatlakozás, zárd be teljesen a MINI Connected appot, majd nyisd meg újra azt
 • Amennyiben továbbra sem tudsz csatlakozni, kapcsold ki és be a telefonodat, azután még egyszer hajtsd végre a Bluetooth-párosítást
 • Abban az esetben, ha a probléma változatlanul fennáll, próbáld meg USB-n keresztül végrehajtani a csatlakoztatást vagy lépj kapcsolatba a MINI Ügyfélszolgálattal

ÁLLUNK RENDELKEZÉSEDRE.

Amenyiben továbbra is maradtak benned kérdések a MINI Connectedet illetően, kérjük, vedd fel a kapcsolatot az ugyfelszolgalat@mini.hu e-mail címen, vagy keress bennünket a MINI Ügyfélkapcsolati Központunk elérhetőségein, hétfőtől péntekig 08:00 – 18:00-ig:
Telefonszámon: +36 80 990 008.Telefonszámon: +36 80 990 008.

mini connected – súgó mini connected – súgó

ISMERKEDJ MEG ALAPOSABBAN A MINI CONNECTED VILÁGÁVAL.

mini connected – mini connected app ikon – távszolgáltatások mini connected – mini connected app ikon – távszolgáltatások

FEDEZD FEL A GÖRDÜLÉKENY HÁLÓZATI KAPCSOLATOK POZITÍV HATÁSAIT.

MI VAN ITT A SZÁMODRA?

A MINI Connected egy intelligens funkciókat, applikációkat és szolgáltatásokat tömörítő csomag, amely összeköt téged és utasaidat a MINI-ddel, biztonságosan és zökkenőmentesen rákapcsolva a benneteket körülvevő világra. A MINI Connected mindezzel még komfortosabbá varázsolja a hétköznapi életedet. Nem mellesleg pedig gondoskodik a még biztonságosabb és élvezetesebb vezetésről is.

mini connected – mini műszerfal – beszédfelismerés mini connected – mini műszerfal – beszédfelismerés
mini connected – szolgáltatások és csomagok – touchscreen mini connected – szolgáltatások és csomagok – touchscreen
mini connected – szolgáltatások és csomagok – ikon mini connected – szolgáltatások és csomagok – ikon

A TELJES ÖSSZEKÖTTETÉS ESZKÖZTÁRA.

SZOLGÁLTATÁSOK ÉS FUNKCIÓK.

Használd ki a MINI Connected mögött álló, prémium szintű technológiában rejlő erőt. A távvezérelhető járműfunkcióktól a "send-to-car" szolgáltatáson át egészen a vészhívásig egy egész sor izgalmas funkció és applikáció teszi lehetővé azt, hogy szorosan összekapcsolódhass a MINI-ddel. Az említett funkciók és szolgáltatások három különböző csomagba tömörülnek. Találd hát meg közöttük azt, amelyik a legjobban megfelel az igényeidnek.

MINI Connected – MINI App – Icon MINI Connected – MINI App – Icon

AZ ÚJ MINI-D A KEZED ÜGYÉBEN.

MINI APP.

Kerülj minden eddiginél közelebb MINI-dhez az új MINI App segítségével! A kapcsolatok és a kényelem új világa nyílik meg előtted - bárhonnan és bármikor, az okostelefonod képernyőjén.

mini connected – navigáció – közlekedési információk mini connected – navigáció – közlekedési információk
mini connected – segítség – gy. i. k. mini connected – segítség – gy. i. k.
SEGÍTSÉG ÉS TÁMOGATÁS.

A KÉRDÉSEIDRE ADOTT VÁLASZOK.

TEDD MEG A KÖVETKEZŐ LÉPÉST.