MÉRETEK

KOMPAKT ÉS ELEKTROMOS.

A tökéletes MINI-d csak néhány kattintásnyira van, mi pedig segíteni szeretnénk az igényeidhez leginkább illő modell kiválasztásában. Autód kiválasztásának egy fontos, ám gyakran elfeledett tényezője annak mérete. A pontos méretek ismerete elengedhetetlen. Jelen útmutatóból még jobban megismerheted a tisztán elektromos MINI Coopert, és azt is megtudod, ezen adatokkal miért nem árt tisztában lenni.

Tisztán elektromos MINI – háromnegyedes nézet – méretek Tisztán elektromos MINI – háromnegyedes nézet – méretek Tisztán elektromos MINI – háromnegyedes nézet – méretek
Tisztán elektromos MINI – méretek – parkolás és garázsok

PARKOLÓK ÉS GARÁZSOK.

Ha saját garázzsal rendelkezel, tudni szeretnéd, hogy MINI-d be fog férni a rendelkezésre álló helyre. Nem minden garázs ugyanakkora. Az új tisztán elektromos MINI Cooper 3858 mm hosszú (Cooper S: 4036 mm), szélessége 1928 mm (az oldalsó tükröknél), magassága pedig 1460 mm.

10,8 MÉTERES FORDULÓKÖR.

A fordulókör számértéke azt fejezi ki, hogy az autónak minimálisan mekkora helyre van szüksége a megforduláshoz (azaz az “U” alakú megforduláshoz). Az új tisztán elektromos MINI Cooper fordulóköre 10,8 méteres, így tágassága ellenére mégis agilisan manőverezhet a városi utcákon és a csúcsforgalomban, és mivel formája kiválóan átlátható, így mindig pontosan tudod majd, sarkai hol is vannak.

Tisztán elektromos MINI – méretek – fordulókör
Tisztán elektromos MINI – méretek - kerekek és keréktárcsák

16-18” KÖNNYŰFÉM KERÉKTÁRCSÁK.

A 16-18” méretű, elegáns vagy sportos könnyűfém keréktárcsák jelentős mértékben javítják a menetkényelmet, emellett merész, egyedi látványt adnak a tisztán elektromos MINI Coopernek. Egyszerűen válaszd ki a kívánt motorteljesítményt, majd böngéssz a vonatkozó nyári vagy téli kerekek között.

A kerékméret azonban szubjektív kérdés, mivel az nagyban függ a te ízlésedtől és prioritásaidtól. Egyenetlen úton haladva a 16" és a 18" kerekekkel is sima haladást élvezhetsz. A 18" kerekek fantasztikusan néznek ki, súlyuk azonban kicsit nagyobb, ami befolyásolhatja a fogyasztást. További információért fordulj hivatalos MINI márkakereskedődhöz – és esetleg tesztvezetések során tapasztald meg az egyes típusok közötti különbséget!