Így kerek a történet. A MINI Original keréktárcsákkal és gumiabroncsokkal.

dam Image

Biztonság: ahogy a csillagokban meg van írva.

MINI Original gumiabroncsok

dam Image
MINI Original gumiabroncsok csillag megjelöléssel.

Annak érdekében, hogy minden utad biztonságos és a vezetési élmény maximális legyen, MINI gumiabroncsainkat gyakran ellenőrizzük, és a legapróbb részletekre is odafigyelve, kifejezetten a MINI-dre optimalizáltuk. Csak azon abroncsok érdemlik meg a MINI csillag jelölést, amelyek 100%-ban megfelelnek az előírásoknak az aprólékos tesztelési folyamat során.

A csillaggal megjelölt MINI gumiabroncsokkal tökéletes biztonságban érezheted magad. Ezen abroncsokat alapos minőségi és biztonsági teszteknek vetjük alá, amelyek sokkal szigorúbbak, mint az EU címkével ellátott abroncsok esetében. Csak azon abroncsok kapják meg a csillag jelölést, amelyek minden feltételnek megfelelnek. Az RDC-vel és defekttűrő technológiával felvértezett gumiabroncsok gördülési zaja alacsony, valamint elősegítik a gazdaságos üzemanyag-fogyasztást, így nem csak téged, hanem a környezetet is óvják. 

dam Image
Gumiabroncsnyomás-figyelő rendszer (RDC).

A gumiabroncsnyomás az abroncsod egyik meghatározó tényezője. Ezért - valamint az új törvényi előírások okán - 2014 márciusától minden MINI kereket abroncsnyomás-figyelő rendszerrel láttunk el. A rendszer méri a lehetséges nyomáscsökkenést mind a négy kerékben, így gondoskodik a nagyobb biztonságról. Megfelelő nyomás mellett a gumiabroncsok gördülési ellenállása és kopása kisebb mértékű. A te hasznod mindebből pedig az alacsonyabb fogyasztás és a gumiabroncsok hosszabb élettartalma.

MINI John Cooper Works Pro Tuning Kits
MINI defekttűrő technológia

A MINI defekttűrő gumiabroncsokkal sose lesz lapos a buli, még ha defektet is kapsz az egyik kalandod során. A defekttűrő technológiával maximum 80 km/óra sebességgel továbbhaladhatsz a következő szervizig. A megerősített oldalfalak hőálló gumiból készültek, amíg a különleges belső perem geometriája megakadályozza, hogy a leeresztett abroncs lecsússzon a felniről.

MINI John Cooper Works Pro Tuning Kits
Maradj formában. Alacsony gördülési ellenállású MINI abroncsok.

Abroncsaink ellenállnak a deformálódásnak, így tovább tartanak és csökkentik a fogyasztást. A deformálódás által az autó mozgatásához szükséges energia nő, így nő az üzemanyag-fogyasztás is. A MINI abroncsok futófelületein és oldalain használt különleges anyagok alacsony gördülési ellenállást biztosítanak, ami csökkenti a deformálódást.