Fedélzeti diagnosztika. Halgass a MINI-dre.

MINI Onboard Monitoring. MINI 5 Door Hatchback.

A beépített őrangyalod.

A fedélzeti diagnosztikai rendszernek köszönhetően MINI-d ösztönösen tudja, hogy mikor jött el a szerviz ideje. Az Állapotfüggő Szerviz (CBS) rendszer folyamatosan felügyeli MINI-d állapotát, és csak akkor jelzi a szerviz szükségességét, ha az valóban aktuális. A rendszer ezen felül emlékeztet egy-egy átvizsgálás, vagy a műszaki vizsga esedékességére. A lényeg: MINI-det csak valóban indokolt esetben kell szervizbe vinned.

dam Image

Hogy működik?

 

MINI-d szervizigénye az autó állapotától és a vezetési stílusodtól függ. Beépített érzékelők figyelik folyamatosan a különböző alkatrészek státuszát, így például a fékbetétek kopásának mértékét, illetve a motorolaj és a fékfolyadék szintjét. A szenzorok által begyűjtött információk MINI-d kulcsában kerülnek elmentésre, így a márkaszerviz azonnal látja majd, hogy milyen műveleteket kell elvégeznie – ráadásul időveszteség nélkül állhat neki a munkának.

 

 

 

MINI Connected.

Az autós infotainment-forradalom valahol itt kezdődik: innovatív MINI Connected technológiánk jóvoltából eszményi kapcsolatokat ápolhatsz a külvilággal MINI-d volánja mögött.

 

A lényeg mindig szem előtt van.

Motorolaj

A kijelzőn mindig láthatod, hogy még mennyi idő van hátra a következő olajcseréig, illetve, hogy még hány kilométert tehetsz meg addig. Vezetési stílusodtól függően az első olajcsere általában 20 000 kilométer környékén szokott esedékessé válni, azután pedig 30 000 kilométerenként van rá szükség. A MINI motorolajszerviz azonban távolról sem csak egy egyszerű olajcsere. A szolgáltatás – amely felöleli például a fáradt olaj környezetbarát újrahasznosítását is – nyújtása során kizárólag kitűnő minőségű motorolajat használunk fel, amelynek összetétele tökéletesen igazodik MINI-d motorjának paramétereihez. Végül, de nem utolsó sorban pedig az olajszerviz alkalmával kicseréljük autód klímaberendezésének mikroszűrőjét is. Így azután nyugodtan lélegezhetsz fel, amint kigurulsz a kapun.

 

Fékbetétek.

MINI-d CBS (állapotfüggő szerviz) rendszere folyamatosan kiértékeli a fékbetéteknél lévő érzékelőkből érkező adatokat, így idejében felhívja a figyelmedet arra, hogy esedékessé vált a fékbetétek cseréje.

 

Járműátvizsgálás.

A MINI fedélzeti karbantartási rendszere figyelmeztet, amikor teljes körű karbantartásra van szükség, azaz ellenőrizni kell a fékek, a kormányszerkezet, a váltó, valamint az egyéb, létfontosságú berendezések működését. Ahelyett, hogy előre meghatározott intervallumokhoz kötve szervizbe kényszerítene, MINI-d – figyelembe véve azt, hogy milyen sűrűn és milyen módon használod – kiszámítja a szerviz esedékességét. Így tényleg csak akkor kell szervizelni az autót, amikor arra tényleg szükség van.

 

Fékfolyadék.

Elég egyetlen gombnyomás, és MINI-d máris megmondja, hogy mikor kell lecserélni a fékfolyadékot – amúgy erre általában két évente egyszer van szükség.