Úgy tűnik, hogy a magad képére formálandó MINI nincs még elmentve. Ha szeretnél még visszajönni ide és tovább bütykölni az autón, mentsd hát el és adj neki egy szívedhez közel álló nevet, hogy később ott folytathasd a dolgot, ahol abbahagytad.

 

A TE EGYEDI MINI Játékra készen.

A te MINI-d - külső A te MINI-d - belső

Ajánlatkérés

Tesztvezetés

A TISZTÁN ELEKTROMOS VEZETÉSI STÍLUS.

A jövő fényes és elektromos, de ha téged még nem győzött meg, íme néhány vonzó mód, amelyekkel a vezetést saját rutinodhoz és stílusodhoz igazíthatod. Élvezd az elektromos jövőt!
The all-electric MINI The all-electric MINI

232 km

Hatótáv (WLTP)

2.5 óra

80% töltöttségi szint (11 kW, váltóáram)

32.6 kWh

Akkumulátorkapacitás (nominális, 28,9 kWh)

35 min

80% töltöttségi szint(50 kW, egyenáram**)

50 kW

Gyors feltöltésre tervezve a CCS segítségével

3.7 kW

Standard töltőkábelt tartalmaz

The all-electric MINI The all-electric MINI

KEZDJ MINDEN NAPOT FELTÖLTŐDVE!

The all-electric MINI The all-electric MINI

1

éjszakai töltés

1

heti megtett távolság

The all-electric MINI The all-electric MINI

AZ ÉLET ÚJ RITMUSA.

Amint vezetni kezded a teljesen elektromos MINI-t, nemcsak az élményteli teljesítményt, a sima és erős gyorsulást vagy a csendet fogod élvezni. Az elektromos MINI egy teljesen új életstílust nyit meg előtted. Elvégre bármikor „feltankolhatsz" a szükséges „üzemanyaggal" - otthonodban.
Elektromos MINI – töltés – otthoni csatlakozó

OTTHONI CSATLAKOZÁS.

Az otthonodban történő feltöltéshez nincs szükséges komplex szerkezetekre vagy töltőegységre. Elég, ha autódat csatlakoztatod egy otthoni, 230 voltos fali csatlakozóhoz – és hátradőlsz.

Felméréseink szerint egy átlagos munkába járó a MINI Cooper SE akkumulátorteljesítményének kevesebb, mint 20%-át használja el egy nap. Ezt a mennyiséget még egy egyszerű fali csatlakozóból is mindössze 3 óra alatt feltöltheted.

ALVÁS KÖZBEN IS ELVÉGEZHETED.

Végre bármit elérhetsz. Reggel kipihenten felébredsz, és „tele tankkal", energiával feltöltve vághatsz neki a napnak.

Egy mobiltelefonhoz hasonlóan elektromos MINI-det is egész éjszakára csatlakoztathatod egy otthoni fali csatlakozóhoz, és az teljes mértékben fel fog töltődni (kb. 15 óra.)

Ha egy mélygarázsban parkolsz, a ház tulajdonosát megkérheted, hogy építsen ki egy egyszerű fali csatlakozót a parkolóhelyed mellett.

Elektromos MINI – otthoni töltés – kábel és csatlakozó

JÓ TUDNI.

Érdekes adat, hogy mivel az otthoni áramfogyasztást kilowatt/óra alapon számlázzák, számodra anyagilag teljesen mindegy, hogy gyorsan vagy lassan töltöd fel MINI-det.
Elektromos MINI – MINI Wallbox – otthoni töltés

ENERGIAFORRÁS.

Ugyan bármikor használhatod a standard töltőkábelt otthonodban vagy nyaralás közben, sőt, a csatlakozót a parkolód falára szerelve egy alternatív fali töltőt is létrehozhatsz. Egy dedikált, 3 fázisú, 11 kW-os wallbox kapcsolat akár háromszor gyorsabb töltést kínál. Elektromos MINI-det így mindössze 3,5 óra alatt teljesen feltöltheted.

Egy 3 fázisú, 11 kW-os energiaforrás installálásához egy képzett villanyszerelő szakértő segítségére lesz szükséged. Ha érdekel egy MINI Wallbox beépítése, szívesen segítünk neked találni egy szakembert a közeledben.

PARKOLD LE. TÖLTSD FEL.

The all-electric MINI The all-electric MINI

Akár 20-szor gyorsabb

(50 kW-os egyenáramú töltővel)

0

elvesztegetett idő.

The all-electric MINI The all-electric MINI

TÖLTÉS AZ OTTHONTÓL TÁVOL.

Akármennyire is szereted vezetni MINI-det, néha kénytelen vagy leparkolni – általában szinte egész napra.
Elektromos MINI – nyilvános töltés – a munkahelyen

A PARKOLÁS KÉTSZER OLYAN HASZNOS IS LEHET.

Töltsd hasznosan a parkolásaid, szó szerint. Elektromos MINI-det az egyre bővülő számú elektromos autó töltőállomáson töltheted fel.

A bevásárlóközpontok és boltok parkolóiban egyre több helyen található töltőállomás, melyek a váltóáramú gyorstöltés mellett gyakran egyenáramú vagy akár tripla villámtöltést is kínálnak, ráadásul sok esetben ingyenesen. A hotelek is igyekeznek az elektromobilitás igényeinek is megfelelni, így egyre több esetben elektromos járműveket bocsátanak vendégeik rendelkezésére. Egyes parkolóházakban szintén elérhető elektromos parkolóhely, felár nélkül.

RUGALMAS ÉS TISZTA.

Elektromos MINI-det opcionálisan rendelhető Mode 3 kábellel is feltöltheted a nyilvános 11 kW-os töltőállomásokon.

Számos nyilvános töltőállomás kínál váltóáramú Type 2 konnektort vagy egyenáramú CCS csatlakozót, amely akár 50 kW energiát is szolgáltathat.

Elektromos MINI – nyilvános töltés – CCS
Elektromos MINI – töltés a munkahelyen – SchuKo

ERŐ = MUNKA/IDŐ.

Ha munkahelyed saját parkolóval rendelkezik, munkáltatód hajlandó lehet töltőhelyek kialakítására a te és munkatársaid számára. A feltételek megegyeznek az otthoni töltésével. Huzamosabb parkolás során nincs szükség nagy feszültségű csatlakozóra. Egy hagyományos fali csatlakozó kell csak – így feltöltött akkumulátorral indulhatsz haza.

A Combined Charging System (CCS) nagyobb töltési teljesítménye a hosszabb távok megtétele alatti feltöltés során lesz fontos.

A VILÁG LEGNAGYOBB HÁLÓZATA ÁLL RENDELKEZÉSEDRE!

The all-electric MINI The all-electric MINI

1 kártya

az összes töltő eléréséhez

12,000+ TÖLTŐ

a folyamatosan bővülő hálózatban

The all-electric MINI The all-electric MINI

EGY MINDENKIÉRT. MINDENKI EGYÉRT.

Elektromos MINI-del a MINI Charging révén a világ egyik legnagyobb, kompatibilis gyorstöltőket kínáló hálózatához férhetsz hozzá. Csupán egy RFID kártyára van szükséged.

Elektromos MINI – ChargeNow – MINI Connected

TÖLTS BÁRMIKOR.

A MINI Charging több mint 120 000 töltőponthoz ad hozzáférést európaszerte, hazánkban is országos lefedettséget biztosítva a legnagyobb szolgáltatók közreműködésével.

A töltés egyszerűen elindítható az okostelefonos alkalmazással vagy a MINI Charging Card RFID kártyával. A számlázás havi bontásban történik, mely részletes információt tartalmaz a töltésekről.

Tudj meg többet a MINI Chargingról és fedezd fel az interaktív töltőtérképünket az alábbi linken.

TÖLTS AKÁRHOL.

The all-electric MINI The all-electric MINI

100%

átláthatóság

töltési lehetőség

The all-electric MINI The all-electric MINI

AZ ELEKTROMOSSÁG MINDENHOL KÖRBEVESZ.

Akár egy hétvégi kiruccanásra indulsz, akár barátaidat látogatod meg egy másik városban, tisztán elektromos MINI-d készen áll bármire.
Elektromos MINI – töltés – kompatibilitás

KOMPATIBILITÁS = TELJES RUGALMASSÁG.

A Type 2 és CCS kompatibilis csatlakozóknak köszönhetően teljesen rugalmasan használhatod bármely töltőállomást.

MINI-d praktikus méretű töltési kapacitása és stabil töltési teljesítménye garantálja, hogy több utat is választhatsz célodhoz – és mindig számos töltési lehetőség közül választhass.

MINDIG SZEM ELŐTT.

Abban, hogy mindig a legjobb útvonalat válaszd, a MINI Charging útvonaltervezési segédje nyújt segítséget. A kiválasztott töltő címét elküldheted autód navigációs rendszerének vagy okostelefonod navigációjába.
Elektromos MINI – ChargeNow – útvonaltervezés
Elektromos MINI – ideális útvonal – elektromobilitási közösség

MINDEN UTAD FELFEDEZÉS.

Amennyiben részletesebb útmutatásra van szükséged, az elektromobilitás folyamatosan bővülő közössége számtalan további eszközzel és hasznos információval segíti a megfelelő úti terv előkészítését - például az ideális tempó és útvonalak ajánlásaival.

A MEGTAKARÍTÁS SZÁMOS MÓDJA.

The all-electric MINI The all-electric MINI

0 karbantartás

8 év jótállás a hajtásláncra

0 helyi CO2

kibocsátás

The all-electric MINI The all-electric MINI

A FÖLD MEGMENTÉSE ANYAGI ELŐNYÖKKEL IS JÁR.

Az elektromos mobilitás nemcsak a környezetnek, hanem pénztárcádnak is kedvező – ha jól csinálod.
Elektromos MINI – hajtáslánc – megtakarítás

ALACSONY KOPÁS.

Az elektromos MINI hajtáslánca sokkal kevesebb alkatrészből áll, mint egy belső égésű motorral felszerelt modellé. Ennek megfelelően idővel kevesebb alkatrész javítására vagy cseréjére is lesz szükség.

FÉKENERGIA-VISSZATÖLTÉS.

Tisztán elektromos MINI-d a fékezéskor felszabaduló energiákat a motorját generátorként használva árammá alakítja, aminek egy részét minden lassítás során visszatölti az akkumulátorba.

Ez az úgynevezett regeneratív fékezés a féktárcsákat is kíméli, és megakadályozza a féktárcsák súrlódásakor keletkező finom por létrejöttét.

Elektromos MINI – fékek – regeneratív fékezés

JÓ A BANKSZÁMLÁDNAK ÉS NAGYSZERŰ A KÖRNYEZETNEK.

A mintakalkulációkban láthatod, mennyi CO2-t, üzemanyagot és szervizköltséget takaríthatsz meg évi 15 000 km-es hatótávval számolva egy benzinmotorhoz képest.

Feltételek:

 1. Jelenlegi benzin- és kWh-árak
 2. Az elektromos autók adókedvezményt élveznek
 3. Az elektromos MINI nyilvános vagy otthoni forrásból, 100%-ban megújuló energiával kerül feltöltésre – a benzin literenként kb. 2,32 kg CO2-t bocsát ki

 

The all-electric MINI The all-electric MINI

BENZINMOTOROK:

780 liter/év/year

16 teljes tank

kb. 304 000 Ft

+ kb. 83 000 Ft egyéb költség

387 000 Ft/év

1800 kg3 CO2

TISZTÁN ELEKTROMOS MINI:

2 150 kWh/év

71 töltési ciklus

megközelítőleg 85 000 forint otthoni áramköltség

vagy 200 000 forintnyi nyilvános töltés

Átlagosan 100 000 ezer forint/év

0 kg CO2

The all-electric MINI The all-electric MINI
Elektromos MINI – fenntarthatóság – megtakarítások

A FORDULÓPONT.

Az 1959-ben épült legelső Mini már önmagában igen takarékos volt. Ma ugyanezen elveket alkalmazzuk elektromos járműveink esetében is. Az akkumulátor hajtotta mobilitással a tisztán elektromos MINI Cooper SE, illetve a MINI Countryman Plug-in Hibrid irányt mutat a fenntartható jövő felé vezető úton. Amikor a MINI Cooper SE az EU áramkeverékével kerül feltöltésre, akkor a költségek tekintetében kb. 30 000 km megtétele után már el is éri a benzines MINI Cooper S szintjét.

Fenntartható energiával feltöltve pedig a MINI Cooper SE már 19 000 megtett kilométer után zöldebb és tisztább, mint egy hozzá mérhető benzines jármű. Teljes életciklusában a MINI Cooper SE 40%-kal (EU mix) és 70%-kal (megújuló energia) kevésbé járul hozzá a globális felmelegedéshez.*

És ez csak a kezdet. A BMW Group valamennyi európai gyárát 2017 óta 100%-ban zöld energia látja el árammal. Folyamatosan bővítjük a karbonhatékony szállítási módozatokat is, járműveink több mint fele vonaton hagyja el a gyárat. 2019 decemberében a BMW Group csatlakozott a „Getting to Zero Coalition” mozgalmához, amelynek célja a nemzetközi tengeri szállítás CO2-kibocsátásának csökkentése.

*Életciklus-analízis, 2019. november.

MINI Electrify Program

FELVILLANYOZÓ VEZETÉS A MINI FINANCIAL SERVICES-ZEL.

Izgalmas, környezetbarát és költséghatékony vezetés. A MINI most minden eddiginél elérhetőbbé és vonzóbbá teszi az elektromos autózást.


ÉRTÉKEK MÓDOSÍTÁSA.


Egyszerűen állítsd be alább a valós értékeket a legfrissebb összehasonlításhoz.

MINI Electric
Hasonló teljesítményű benzines jármű
Lehetséges éves megtakarítás

Az értékek változása befolyásolja a kalkulációt és a megtakarítás mértékét. Az alapértékek az elmúlt 12 hónap átlagos árai alapján kerültek meghatározásra. A változtatás joga fenntartva.

TÖLTÉSI KALKULÁTOR.

Ha naponta ekkora távolságot teszel meg
km
0 km 230 km
Ilyen gyakran kell töltened hetente
x
A teljes töltés ekkora részére van szükséged naponta
%
Hasonló teljesítményű benzines járműhöz képest a lehetséges megtakarításod

KÖNNYŰ OTTHONI TÖLTÉS

Időtartam, óra
 
Költség
 
Időtartam, óra
 
Költség
 

GYORSTÖLTÉS MENET KÖZBEN

Időtartam, óra
 
Költség
 
Időtartam, óra
 
Költség
 

Az egy feltöltéssel elérhető hatótáv az ügyfélorientált tesztciklus alapján kerül kiszámításra. A valós hatótáv számos tényezőtől függ, ilyenek különösen: a választott kerék- és gumiabroncs-méretek, a személyes vezetési stílus, a kiválasztott útvonal, az időjárási viszonyok, a hűtés/fűtés és előkondicionálás használata. A külső tényezőktől függően (mint például a töltési feszültség és a külső hőmérséklet) a valós töltési idő eltérhet a jelen eszközben kiszámított értéktől. A töltési idők 25°C külső hőmérséklet mellett kerültek mérésre.

MILYEN TÁVOLSÁGOT TEHETSZ MEG?

Egy okos kalkulátor segítségével láthatod az egy töltéssel megtehető távolságot.

 

GYIK.

OTTHONI TÖLTÉS

A MINI Wallbox helyes beépítéséhez a telepítési szolgáltatásunkat javasoljuk, amelyet MINI Márkakereskedődnél igényelhetsz, ahol a MINI Wallbox Essential készüléket is megvásárolhatod. Telepítési partnerünk (Wagner Solar Hungária Kft.) végzi a konzultációt, a telepítést és a beüzemeléssel kapcsolatos teendőket.

Az előnyök áttekintése:

 • Az elektromos kapcsolódáshoz szükséges feltételek ellenőrzése ingatlanodon
 • A megfelelő telepítési helyre vonatkozó javaslat, a te személyes parkolási helyzetedtől függően
 • A választott telepítési helyen elvégzett beépítés, csatlakoztatás és beüzemelés (benne: akár 2 m felszíni kábelezés)
 • Tájékoztatás a töltési folyamatról
 • 24 hónapos jótállás
Javasoljuk háromfázisú hálózat kiépítését legalább 16 A áramerősségű biztosítékkal – így az autó 11 kW teljesítményt kap. Egy háromfázisú hálózat 32 A áramerősségű biztosítékkal pedig hosszú szolgálatot tesz majd. Valamennyi PHEV jármű max. 3,7 kW teljesítményű egyfázisú hálózatról is tölthető a MINI Wallbox Essential segítségével.
Rövidebb töltési idő: akár 7,4 kW (egyfázisú) vagy 11 kW (háromfázisú), a könnyen kezelhető kábel hossza 5,0 m, integrált áramingadozás-érzékelés („egyanáram-szivárgás")
Igen, amennyiben a „Type 2" standardot vagy a CCS csatlakozót (kombi csatlakozó) használják.
5 méteres, és biztonságosan a Wallbox-hoz csatlakoztatott.
Nem.
Igen, a MINI Wallbox Essential az IP 54 biztonsági besorolásnak megfelelően kültéren is felszerelhető. Ez azt jelenti, hogy az időjárás elleni védelem sem elengedhetetlen. A Wallbox kültéri használatra lett kifejlesztve és besorolva. Mi azoban kényelmed érdekében beltéri felszerelését javasoljuk; ez egyben azt is megakadályozza, hogy télen hó vagy jég rakódjon le a Wallbox felületén, illetve az tovább védve marad a portól és a mohától.
Nem – átfogó elektromágneses toleranciatesztek igazolták, hogy a MINI Wallbox Essential semmilyen sugárzást nem bocsát ki.
A töltési folyamat során a töltőkábel lezár, ami egyben az autót is lezárja. A BMW i Wallbox Connect használaton kívül szintén zárható.
Igen – ez azonban folyamatos, bár alacsony szintű energiafogyasztással jár.
A Wallbox felszerelését követő bármely váratlan probléma esetén, vagy ha a Wallbox hibás, bármikor fordulhatsz hozzánk: +36 27 548-440 / +36 70 314-1527

A MINI TÖLTÉSE.

A MINI beépített navigációs rendszere a teljes töltőlistán belül az összes MINI Charging kompatibilis töltőállomást tartalmazza.

Lehetőség van direktben csak töltőállomásokra keresni: a navigáció keresőjébe címként töltőállomást beírva a találati lista a közeli töltőket fogja eredményül adni.

Ezen felül a MINI Charging okostelefonos applikáció kizárólag a MINI Charginggal partnerségben levő és a töltőkártyával, valamint az alkalmazással üzemeltethető töltőket listázza.

A töltés elindításához használhatod a MINI Charging okostelefon alkalmazást vagy a MINI Charging Card RFID kártyádat.

Egyes töltőállomások a MINI Charging applikációval működtethetők. A könnyen telepíthető és használható app integrált QR-kód olvasót is tartalmaz. A telepítéshez töltsd le az appot, add meg MINI Charging szerződésszámodat és PIN-kódodat.

A járműved töltésének díját minden hónap végén egy összesített számla formájában tudot kifizetni. A MINI Charging alkalmazásban és online felületen folyamatosan tudod követni az adott havi töltéseidet és az éppen folyamatban levő töltési folyamatot is.

 1. Állítsd le a motort és húzd be a kéziféket.
 2. Amennyiben szükséges, állítsd be az áramerősséget az autód fedélzeti menürendszerében.
 3. Ne használj hosszabító kábelt!
 4. Mindig kövesd a kábel csatlakoztatásának alábbi sorrendjét:

  1. Csatlakoztatás:
  2. Csatlakoztasd a kábelt a töltőhöz.
  3. Csatlakoztasd a kábelt az autóhoz.

   

  Lecsatlakoztatás:

  1. Húzd ki a kábelt az autóból.
  2. Húzd ki a kábelt a töltőből.

   

  LED visszajelzések:

  • Fehér fény: Állapotjelző
  • Piros fény: Töltési hiba
  • Narancs fény: Szinkronizáció
  • Kék fény: Töltés folyamatban
  • Zöld fény: A töltés kész

   

 5. Zárd le a járművet. A töltési folyamat csak zárt autó esetében indul meg.

Normál töltés váltóáramú töltőoszlopról (AC):

Ilyen formában gazdaságosan töltheted az autódat. Főként éjszaka célszerű használni. A hagyományos dugaljhoz képest jóval nagyobb teljesítménnyel tölthetsz, az akkumulátor néhány óra alatt teljesen feltöltődik. Az ilyen váltóáramú gyorstöltőket röviden váltóáramú (AC) töltőknek szokás nevezni.

Gyorstöltés egyenáramú töltőoszlopról (DC**):

DC** villámtöltő-oszlopon való töltés főként akkor jön jól, mikor rövid idő alatt van szükségünk nagy hatótávolságot visszatölteni az autóba, például egy gyors vásárlás vagy étkezés során. A töltési folyamat nagyjából 30–40 perc. Ezeket az egyenáramú villámtöltőket röviden egyenáramú**, töltőknek szokás nevezni."

Elsődlegesen a töltőoszlopon található ügyfélszolgálati számot szükséges tárcsázni, ami a töltőoszlopon olvasható, a töltőoszlopok üzemeltetéséért nem a MINI Charging felelős.

MINI Charging email: hu@bmw-public-charging.com

Ügyfélszolgálat: hétfő-péntek 8:00-18:00

A BESZÁLLÍTÓI HÁLÓZAT KÖRNYEZETI ÉS TÁRSADALMI STANDARDJAI.

A nagyfeszültségű akkumulátorok gyártása során az elsődleges nyersanyagok a kobalt, a lítium, a grafit és a nikkel. A nagyfeszültségű akkumulátor tokja alumíniumból készül. A MINI (vagyis a BMW Group) elkötelezett a fenntartható és felelős beszállítói lánc kialakítása mellett, amely megfelel magas etikai és emberi jogi elvárásainknak. Valamennyi beszállító-jelöltnek információt kell szolgáltatnia a környezetvédelmi, társadalmi és irányítási standardjairól, ide értve az emberi jogok védelmét és a kényszermunka tiltását is.

A nyersanyagok beszállítóival kialakított szoros együttműködésünk szavatolja, hogy valamennyi nyersanyag felelős módon kerüljön kitermelésre, a környezet védelme és javítása, valamint az alkalmazottak védelme és jóléte biztosítása érdekében, a beszállítói lánc bármely pontján. A logisztikai folyamatok optimalizálásával pedig csökkentjük az alkatrészek gyárainkba szállítása során a környezetre gyakorolt hatást.

A MINI (a BMW Group) a nyersanyagok származását igen alaposan és kritikus szemmel vizsgálja. A beszállítók kiválasztása során az OECD felelős üzleti magatartáshoz szükséges kellő gondosságra vonatkozó iránymutatásait tartjuk szem előtt. Ezen túl közvetlen beszállítóinkat arra kötelezzük, hogy fenntarthatósági elvárásainkat saját beszállítóikkal is betartassák. A beszállítói hálózat átláthatósága jelenti a beszállítóinkkal szemben támasztott fenntarthatósági elvárásaink biztosítását.

A BASF, a Samsung SDI és a Samsung Electronics partnerekkel együtt elköteleztük magunkat a fenntartható kobaltbányászat mellett. A Kongói Demokratikus Köztársaságban megvalósított közvetlen közös projektünk révén szeretnénk megérteni a helyi emberek élet- és munkakörülményeit. A káros hatások elkerülése vagy megoldása érdekében megbíztuk a Német Nemzetközi Együttműködési Ügynökséget (GIZ GmbH) a kézzel történő kobaltbányászat munkakörülményeinek javításával a Kongói DK-ban. Tisztában vagyunk a nyersanyag normális körülmények között történő bányászatában és feldolgozásában viselt felelősségünkkel. Rendszeresen ellenőrzünk a helyszínen, ismerjük a bányákat és partnereink munkamódszereit, így gondoskodunk a tiszta előállításról.

Mindezeken felül a kritikus nyersanyagok (mint a kobalt) szükségességének általános csökkentése érdekében a BMW Group az újrahasznosított kobalt felhasználását szorgalmazza az akkumulátorcellák gyártása során.

Az alumínium beszerzése során nemcsak saját szükségleteinknek megfelelően vásárlunk, hanem a nyersanyagot beszállítóink számára is biztosítjuk, megbízható módon és előre tervezhető árakon. Mindez biztosabb tervezhetőséget eredményez mindkét fél számára. A fenntartható módon termelt alumíniumra vonatkozó hosszú távú, jövőbeli igényeink kielégítése érdekében a BMW Group lett az első autógyártó, amely csatlakozott az Aluminum Stewardship Initiative szervezethez – aktívan megkövetelve az igazolt eredetű alumínium környezetvédelem és társadalom szempontjából egyaránt fenntartható beszerzését a teljes alumíniumgyártási folyamatban, a bányáktól egészen az újrahasznosításig.
Gyártási folyamataink során az újrahasznosított alumínium részarányának fokozására is törekszünk. A másodlagos alapanyagok használata pozitív hatással jár, különösen a fenntarthatóság következő területein: a biodiverzitásban, a CO2-kibocsátásban (különös tekintettel az energiaintenzíven előállítható nyersanyagokra, mint az alumíniumra, az acélra és a rézre) és a hulladék mennyiségének csökkentésében. Járműveinkben a másodlagos alapanyagok részaránya 20%, az alumínium esetében pedig 40%. Az Aluminum Stewardship Initiative együttműködés részeként az alumíniumbeszállítók igazolási rendszerén is dolgozunk, egy körvonalazott fenntarthatósági standard mentén. További információ : aluminium-stewardship.org

A MINI Cooper SE alkatrészeihez felhasznált lítium Ausztráliából származik. A nyersanyag kinyerése sziklás forrásokból történik, amelyekre a legmagasabb fenntarthatósági standardok vonatkoznak. A BMW Group folyamatos kutatásokat végez a lítiumhoz hasonló nyersanyagok újrahasznosítása (például az akkumulátorok újrahasznosítása) terén – például az újragyártás vagy "zárt körű" koncepciók formájában.

A beszállítói lánc maximális átláthatósága segít a problémák azonosításában és hatékony megoldásában, gyakran a beszállítókkal és egyéb érdekeltekkel közösen. A beszállítói hálózatunk átláthatóságának és beszerzési hatékonyságának növelése során az alapot a BMW Group által meghatározott környezetvédelmi és társadalmi standardoknak való megfelelés jelenti. Minden beszállítónknak ajánlatában ki kell térnie a BMW Group fenntarthatósági előírásainak való megfelelésre. Mindezeken felül olyan nemzetközi standardokat is alkalmazunk, mint az ENSZ Globális Megállapodása (Davos, 1999. január) és a „Munka világára vonatkozó alapelvekről és jogokról szóló nyilatkozat" (Genf, 1998. június), a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) kellő gondoskodásra vonatkozó folyamatelőírása, valamint az ENSZ „Üzleti és emberi jogokra vonatkozó irányelvei".

Egy elektromos autó környezetbarátsága alapvetően az akkumulátora által használt elektromosságtól függ. A teljes élettartama alatt termelt CO2 lábnyom másik tényezője az akkumulátorcsomag gyártása során felhasznált energia forrása. Ezt észben tartva a tesztek szerint egy megújuló forrásból származó elektromossággal feltöltött MINI Cooper SE a gyártása során keletkezett CO2-t nagyjából 19 000 km után „dolgozza le". Teljes élettartama során egy MINI Cooper SE károsanyag-kibocsátása egy benzinmotoros MINI Cooper S-éhez képest 40% (EU mix) vagy 70% (megújuló energiaforrások). Más szóval az átlagos naponta megtett távolsággal számolva egy MINI Cooper SE alig 12 hónap alatt már megtakarítja a gyártsa során keletkező üvegházhatású gázokat.

Mini Elektromos – fehér és fekete – elölnézet

TERVEZD MEG SAJÁT ELEKTROMOS MINI-DET

The all-electric MINI side view
COOPER SE
MINI 3-door Hatch side view
3-ajtós
MINI 5-door Hatch side view
5-ajtós
MINI Convertible side view
Cabrio
MINI Clubman side view
Clubman
MINI Countryman side view
Countryman
MINI Countryman SE side view
COUNTRYMAN HYBRID
MINI John Cooper Works side view
john-cooper-works
MINI John Cooper Works logo