Úgy tűnik, hogy a magad képére formálandó MINI nincs még elmentve. Ha szeretnél még visszajönni ide és tovább bütykölni az autón, mentsd hát el és adj neki egy szívedhez közel álló nevet, hogy később ott folytathasd a dolgot, ahol abbahagytad.

 

A TE EGYEDI MINI Játékra készen.

A te MINI-d - külső A te MINI-d - belső

Ajánlatkérés

Tesztvezetés

The all-electric MINI side view
COOPER SE
MINI Cooper 3-Door Hatch
3-ajtós
MINI Cooper 5-Door Hatch
5-ajtós
MINI Cooper Convertible
Cabrio
MINI Cooper Clubman
Clubman
MINI Countryman side view
Countryman
MINI Countryman SE side view
COUNTRYMAN HYBRID
MINI John Cooper Works side view
MINI John Cooper Works logo

COMING SOON!

author.product-selector.pdhNotAvailable.disclaimerInfo.text This component is currently unavailable. But feel free to look around. And come back soon if you can’t find what you’re looking for this time.
Elektromos MINI – fehér és fekete – elölnézet Elektromos MINI – fehér és fekete – elölnézet
MINI Cooper SE*: Energiafogyasztás, kombinált (kWh/100 km): 16,6 - 15,2, Üzemanyag-fogyasztás, kombinált (l/100 km): 0, CO2-kibocsátás, kombinált (g/km): 0. A

AZ ELEKTROMOS MINI.

Indulóár 10.500.000 Ft-tól

A TISZTÁN ELEKTROMOS VEZETÉSI STÍLUS.

A jövő fényes és elektromos, de ha téged még nem győzött meg, íme néhány vonzó mód, amelyekkel a vezetést saját rutinodhoz és stílusodhoz igazíthatod. Élvezd az elektromos jövőt!
The all-electric MINI The all-electric MINI

232 km

Hatótáv (WLTP)

2,5 óra

80% töltöttségi szint (11 kW, váltóáram)

32,6 kWh

Akkumulátorkapacitás (nominális, 28,9 kWh )

35 perc

80% töltöttségi szint (50 kW, egyenáram**)

50 kW

Gyors feltöltésre tervezve a CCS segítségével

11 kW

Utcai töltőkábelt tartalmaz (mode 3, type2-type2) (2020 márciusi gyártástól)

The all-electric MINI The all-electric MINI
Elektromos MINI – töltés – csatlakozó Elektromos MINI – töltés – csatlakozó

KEZDJ MINDEN NAPOT FELTÖLTŐDVE!

The all-electric MINI The all-electric MINI

1

éjszakai töltés

1

a heti megtett távolság

The all-electric MINI The all-electric MINI

AZ ÉLET ÚJ RITMUSA.

Amint vezetni kezded a teljesen elektromos MINI-t, nemcsak az élményteli teljesítményt, a sima és erős gyorsulást vagy a csendet fogod élvezni. Az elektromos MINI egy teljesen új életstílust nyit meg előtted. Elvégre bármikor „feltankolhatsz" a szükséges „üzemanyaggal" - otthonodban.
Elektromos MINI – töltés – otthoni csatlakozó

OTTHONI CSATLAKOZÁS.

Az otthonodban történő feltöltéshez nincs szükséges komplex szerkezetekre vagy töltőegységre. Elég, ha autódat csatlakoztatod egy otthoni, 230 voltos fali csatlakozóhoz – és hátradőlsz.

Felméréseink szerint egy átlagos munkába járó a MINI Cooper S E akkumulátorteljesítményének kevesebb, mint 20%-t használja el egy nap. Ezt a mennyiséget még egy egyszerű fali csatlakozóból is mindössze 3 óra alatt feltöltheted. A standard töltőkábel és adapter természetesen az új elektromos MINI alapfelszereltségének része.

A 2020 márciusától alapfelszereltség Mode 3 kábellel bárhol feltöltődhetsz, ahol csak parkolsz.

ALVÁS KÖZBEN IS ELVÉGEZHETED.

Végre semmi nem szab határt. Reggel kipihenten felébredsz, és „tele tankkal", energiával feltöltve vághatsz neki a napnak.

Egy mobiltelefonhoz hasonlóan elektromos MINI-det is egész éjszakára csatlakoztathatod egy otthoni fali csatlakozóhoz, és az teljes mértékben fel fog töltődni (kb. 15 óra.)

Ha egy mélygarázsban parkolsz, a ház tulajdonosát megkérheted, hogy építsen ki egy egyszerű fali csatlakozót a parkolóhelyed mellett.

Elektromos MINI – otthoni töltés – kábel and csatlakozó

JÓ TUDNI.

Érdekes adat, hogy mivel az otthoni áramfogyasztást kilowatt/óra alapon számlázzák, számodra anyagilag teljesen mindegy, hogy gyorsan vagy lassan töltöd fel MINI-det.
Elektromos MINI – MINI Wallbox – otthoni töltés

ENERGIAFORRÁS.

Ugyan bármikor használhatod a standard töltőkábelt otthonodban vagy nyaralás közben, a prémium minőségű MINI Wallbox egy kényelmes, gyorsabb alternatívát kínál az otthoni töltésre.

A pontos adatok eltérhetnek ugyan, de egy dedikált, 3 fázisú, 11 kW-os wallbox kapcsolat akár háromszor gyorsabb töltést kínál. Elektromos MINI-det így mindössze 3,5 óra alatt teljesen feltöltheted.

Egy wallbox installálásához egy képzett villanyszerelő szakértő segítségére lesz szükséged. Ha érdekel egy MINI Wallbox beépítése, szívesen segítünk neked találni egy szakembert a közeledben.

Elektromos MINI – parkolás és töltés – töltés Elektromos MINI – parkolás és töltés – töltés

PARKOLD LE. TÖLTSD FEL.

The all-electric MINI The all-electric MINI

Akár 20x gyorsabb

(50 kW-os egyenáramú töltővel**)

0 elvesztett

idő

The all-electric MINI The all-electric MINI

TÖLTÉS AZ OTTHONTÓL TÁVOL.

Akármennyire is szereted vezetni MINI-det, néha kénytelen vagy leparkolni – általában szinte egész napra.
Elektromos MINI – nyilvános töltés – a munkahelyen

A parkolás kétszer olyan hasznos is lehet.

Töltsd hasznosan a parkolásaid, szó szerint. Elektromos MINI-det egyre bővülő elektromos autó töltőhálózaton töltheted fel miközben szórakozol vagy a bevásárlást intézed.

A bevásárlóközpontok és boltok parkolóiban egyre több helyen található töltőberendezés, melyek a váltóáramú AC gyorstöltés mellett gyakran egyenáramú DC villámtöltést is kínálnak, ráadásul sok esetben ingyenesen. A szállásadók és hotelek is igyekeznek az elektromobilitás igényeinek is megfelelni, így számos hotelben és bérelhető apartmanban kínálnak töltési szolgáltatást is az elektromos autó tulajdonosoknak.

Rugalmas és tiszta.

Elektromos MINI-det a 2020 márciusi gyártástól alapfeleszereltség Mode 3 kábellel töltheted fel a nyilvános 11 kW-os töltőállomásokon.

Számos nyilvános töltőállomás kínál váltóáramú Type 2 konnektort vagy egyenáramú CCS csatlakozót, amely akár 50 kW energiát is szolgáltathat.

Elektromos MINI – NYILVÁNOS TÖLTÉS – CCS
Elektromos MINI – töltés a munkahelyen – SchuKo

ERŐ = MUNKA/IDŐ.

Ha munkahelyed saját parkolóval rendelkezik, munkáltatód hajlandó lehet töltőhelyek kialakítására a te és munkatársaid számára. A feltételek megegyeznek az otthoni töltésével. Huzamosabb parkolás során nincs szükség nagy feszültségű csatlakozóra. Egy hagyományos fali csatlakozó kell csak – így feltöltött akkumulátorral indulhatsz haza.

A Combined Charging System (CCS) nagyobb töltési teljesítménye a hosszabb távok megtétele alatti feltöltés során lesz fontos.

AZ ELEKTROMOSSÁG MINDENHOL KÖRBEVESZ.

Akár egy hétvégi kiruccanásra indulsz, akár barátaidat látogatod meg egy másik városban, elektromos MINI-s készen áll bármire.
Elektromos MINI – töltés – kompatibilitás

KOMPATIBILITÁS = TELJES RUGALMASSÁG.

A Type 2 és CCS kompatibilis csatlakozóknak köszönhetően teljesen rugalmasan használatod bármely töltőállomást.

MINI-d praktikus méretű töltési kapacitása és töltési teljesítménye garantálja, hogy több utat is választhatsz célodhoz – és mindig számos töltési lehetőség közül választhass.

Electric MINI – savings – 0 emissions Electric MINI – savings – 0 emissions

A MEGTAKARÍTÁS SZÁMOS MÓDJA.

The all-electric MINI The all-electric MINI

0 karbantartás

8 év jótállás a hajtásláncra

0 helyi CO2-

kibocsátás

The all-electric MINI The all-electric MINI

A FÖLD MEGMENTÉSE ANYAGI ELŐNYÖKKEL IS JÁR.

Az elektromos mobilitás nemcsak a környezetnek, hanem pénztárcádnak is kedvező – ha jól csinálod.
Elektromos MINI – hajtáslánc – megtakarítás

ALACSONY KOPÁS.

Az elektromos MINI hajtáslánca sokkal kevesebb alkatrészből áll, mint egy belső égésű motorral felszerelt modellé. Ennek megfelelően idővel kevesebb alkatrész javítására vagy cseréjére is lesz szükség.

FÉKENERGIA-VISSZATÖLTÉS.

Elektromos MINI-d a fékezéskor felszabaduló energiákat a motorját generátorként használva árammá alakítja, aminek egy részét minden lassítás során visszatölti az akkumulátorba.

Ez az úgynevezett regeneratív fékezés a féktárcsákat is kíméli, és megakadályozza a féktárcsák súrlódásakor keletkező finom por létrejöttét.

Elektromos MINI – fékek – regeneratív fékezés

JÓ A BANKSZÁMLÁDNAK ÉS A KÖRNYEZETNEK.

A mintakalkulációkban láthatod, mennyi CO2-t, üzemanyagot és szervizköltséget takaríthatsz meg évi 15 000 km-es hatótávval számolva egy benzinmotorhoz képest.

Feltételek_

 1. Jelenlegi benzin- és kWh-árak
 2. Az elektromos autók adókedvezményt élveznek
 3. Az elektromos MINI nyilvános vagy otthoni forrásból, 100%-ban megújuló energiával kerül feltöltésre – a benzin literenként kb. 2,32 kg CO2-t bocsát ki

The all-electric MINI The all-electric MINI

BENZINMOTOROK:

780 liter/év

16 teljes tank

kb. 304 000 Ft

+ kb. 83 000 Ft egyéb költség

387 000 Ft/év

1800 kg3 CO2

ELEKTROMOS MINI:

2 150 kWh/év

71 töltési ciklus

megközelítőleg 85 000 forint otthoni áramköltség

vagy 200 000 forintnyi nyilvános töltés

Átlagosan 100 000 ezer forint/év

0 kg CO

The all-electric MINI The all-electric MINI
Elektromos MINI - fenntarthatóság - megtakarítások

A FORDULÓPONT.

A valaha épült legelső Mini már önmagában igen takarékos volt. Ma ugyanezen elveket alkalmazzuk elektromos járműveink esetében is. Az akkumulátor hajtotta mobilitással a tisztán elektromos MINI Cooper SE, illetve a MINI Countryman Plug-in Hibrid irányt mutat a fenntartható jövő felé vezető úton. Amikor a MINI Cooper SE az EU áramkeverékével kerül feltöltésre, akkor a költségek tekintetében kb. 30 000 km megtétele után már el is éri a benzines MINI Cooper S szintjét.

Fenntartható energiával feltöltve pedig a MINI Cooper SE már 19 000 megtett kilométer után zöldebb és tisztább, mint egy hozzá mérhető benzines jármű. Teljes életciklusában a MINI Cooper SE 40%-kal (EU mix) és 70%-kal (megújuló energia) kevésbé járul hozzá a globális felmelegedéshez.*

És ez csak a kezdet. A BMW Group valamennyi európai gyárát 2017 óta 100%-ban zöld energia látja el árammal. Folyamatosan bővítjük a karbonhatékony szállítási módozatokat is, járműveink több mint fele vonaton hagyja el a gyárat. 2019 decemberében a BMW Group csatlakozott „Getting to Zero Coalition” mozgalmához, amelynek célja a nemzetközi tengeri szállítás CO2-kibocsátásának csökkentése.

*Életciklus-analízis, 2019. november.


ÉRTÉKEK MÓDOSÍTÁSA.


Egyszerűen állítsd be alább a valós értékeket a legfrissebb összehasonlításhoz.

MINI Electric
Hasonló teljesítményű benzines jármű
Lehetséges éves megtakarítás

Az értékek változása befolyásolja a kalkulációt és a megtakarítás mértékét. Az alapértékek az elmúlt 12 hónap átlagos árai alapján kerültek meghatározásra. A változtatás joga fenntartva.

TÖLTÉSI KALKULÁTOR.

Ha naponta ekkora távolságot teszel meg
km
0 km 230 km
Ilyen gyakran kell töltened hetente
x
A teljes töltés ekkora részére van szükséged naponta
%
Hasonló teljesítményű benzines járműhöz képest a lehetséges megtakarításod

KÖNNYŰ OTTHONI TÖLTÉS

Időtartam, óra
 
Költség
 
Időtartam, óra
 
Költség
 

GYORSTÖLTÉS MENET KÖZBEN

Időtartam, óra
 
Költség
 
Időtartam, óra
 
Költség
 

MILYEN TÁVOLSÁGOT TEHETSZ MEG?

Egy okos kalkulátor segítségével láthatod az egy töltéssel megtehető távolságot.

 

GyIK.

OTTHONI TÖLTÉS

Hogyan építhetek ki egy Wallboxot?

A MINI Wallbox helyes beépítéséhez a telepítési szolgáltatásunkat javasoljuk, amelyet MINI Márkakereskedődnél igényelhetsz, ahol a MINI Wallbox Essential készüléket is megvásárolhatod. Telepítési partnerünk (Wagner Solar Hungária Kft.) végzi a konzultációt, a telepítést és a beüzemeléssel kapcsolatos teendőket.

Amennyiben a töltőállomás kapcsolódásához további lépések is szükségesek, a villanyszerelő szakember szívesen ad neked egyedi, könnyen áttekinthető árajánlatot. 

Az előnyök áttekintése:

 • Az elektromos kapcsolódáshoz szükséges feltételek ellenőrzése ingatlanodon
 • A megfelelő telepítési helyre vonatkozó javaslat, a te személyes parkolási helyzetedtől függően
 • A választott telepítési helyen elvégzett beépítés, csatlakoztatás és beüzemelés (benne: akár 2 m felszíni kábelezés)
 • Tájékoztatás a töltési folyamatról
 • 24 hónapos jótállás

A garázsom milyen feltételeknek kell, hogy megfeleljen?

Javasoljuk háromfázisú hálózat kiépítését legalább 16 A áramerősségű biztosítékkal – így az autó 11 kW teljesítményt kap. Egy háromfázisú hálózat 32 A áramerősségű biztosítékkal pedig hosszú szolgálatot tesz majd. Valamennyi PHEV jármű max. 3,7 kW teljesítményű egyfázisú hálózatról is tölthető a MINI Wallbox Essential segítségével.

Mik a MINI Wallbox Essential előnyei?

Rövidebb töltési idő: akár 7,4 kW (egyfázisú) vagy 11 kW (háromfázisú), a könnyen kezelhető kábel hossza 5,0 m, integrált áramingadozás-érzékelés („egyanáram-szivárgás")

A Wallbox segítségével más gyártóktól származó járműveket is tölthetek?

Igen, amennyiben a „Type 2" standardot vagy a CCS csatlakozót (kombi csatlakozó) használják.

Milyen hosszú a MINI Wallbox Essential kábele?

5 méteres, és biztonságosan a Wallbox-hoz csatlakoztatott.

A kábel kihúzható a Wallbox-ból?

Nem

A Wallbox kültéren is felszerelhető?

Igen, a MINI Wallbox Essential az IP 54 biztonsági besorolásnak megfelelően kültéren is felszerelhető. Ez azt jelenti, hogy az időjárás elleni védelem sem elengedhetetlen. A Wallbox kültéri használatra lett kifejlesztve és besorolva. Mi azoban kényelmed érdekében beltéri felszerelését javasoljuk; ez egyben azt is megakadályozza, hogy télen hó vagy jég rakódjon le a Wallbox felületén, illetve az tovább védve marad a portól és a mohától.

A Wallbox kibocsát bármilyen sugárzást?

Nem – átfogó elektromágneses toleranciatesztek igazolták, hogy a MINI Wallbox Essential semmilyen sugárzást nem bocsát ki.

A Wallbox zárható?

A töltési folyamat során a töltőkábel lezár, ami egyben az autót is lezárja. A BMW i Wallbox Connect használaton kívül szintén zárható.

A jármű folyamatosan a Wallbox-hoz csatlakoztatva hagyható, akár több hétre is?

Igen – ez azonban folyamatos, bár alacsony szintű energiafogyasztással jár.

Kihez forduljak, ha a Wallbox-szal problémám támad?

A Wallbox felszerelését követő bármely váratlan probléma esetén, vagy ha a Wallbox hibás, bármikor fordulhatsz hozzánk: +36 27 548-440 / +36 70 314-1527

A MINI TÖLTÉSE.

MIRE FIGYELJEK A TÖLTÉSKOR?

 1. Állítsd le a motort és húzd be a kéziféket.
 2. Amennyiben szükséges, állítsd be a töltés áramerősségét töltés előtt.
 3. Ne használj hosszabbítót.
 4. Ügyelj a kábel csatlakozási sorrendre:

  Csatlakoztatás:

  1. Csatlakoztasd a kábelt a töltőhöz.
  2. Csatlakoztasd a kábelt az autóhoz.

   

  Leválasztás:

  1. Húzd ki a kábelt az autóból.
  2. Húzd ki a kábelt a töltőből.

   

  LED visszajelzések:

  • Fehér fény: alapállapot állapot, nincs töltés
  • Piros fény: töltési hiba
  • Narancsságra fény: töltés előkészítése
  • Kék fény: töltés aktív
  • Zöld fény: töltés kész

   

 5. Zárd be az autót.

A BESZÁLLÍTÓI HÁLÓZAT KÖRNYEZETI ÉS TÁRSADALMI STANDARDJAI.

MIK A MINI COOPER S E NAGYFESZÜLTSÉGŰ AKKUMULÁTORÁNAK GYÁRTÁSA SORÁN A LEGFONTOSABB NYERSANYAGOK, ÉS MIT TEHETÜNK AZOK FELELŐS BESZERZÉSE ÉRDEKÉBEN?

A nagyfeszültségű akkumulátorok gyártása során az elsődleges nyersanyagok a kobalt, a lítium, a grafit és a nikkel. A nagyfeszültségű akkumulátor tokja alumíniumból készül. A MINI (vagyis a BMW Group) elkötelezett a fenntartható és felelős beszállítói lánc kialakítása mellett, amely megfelel magas etikai és emberi jogi elvárásainknak. Valamennyi beszállító-jelöltnek információt kell szolgáltatnia a környezetvédelmi, társadalmi és irányítási standardjairól, ide értve az emberi jogok védelmét és a kényszermunka tiltását is.

A nyersanyagok beszállítóival kialakított szoros együttműködésünk szavatolja, hogy valamennyi nyersanyag felelős módon kerüljön kitermelésre, a környezet védelme és javítása, valamint az alkalmazottak védelme és jóléte biztosítása érdekében, a beszállítói lánc bármely pontján. A logisztikai folyamatok optimalizálásával pedig csökkentjük az alkatrészek gyárainkba szállítása során a környezetre gyakorolt hatást.

MIK A NYERSANYAGOK FORRÁSAI, ÉS HOGYAN GONDOSKODUNK ARRÓL, HOGY BESZÁLLÍTÓINK MEGFELELJENEK A FENNTARTHATÓSÁGI ELVÁRÁSOKNAK?

A MINI (a BMW Group) a nyersanyagok származását igen alaposan és kritikus szemmel vizsgálja. A beszállítók kiválasztása során az OECD felelős üzleti magatartáshoz szükséges kellő gondosságra vonatkozó iránymutatásait tartjuk szem előtt. Ezen túl közvetlen beszállítóinkat arra kötelezzük, hogy fenntarthatósági elvárásainkat saját beszállítóikkal is betartassák. A beszállítói hálózat átláthatósága jelenti a beszállítóinkkal szemben támasztott fenntarthatósági elvárásaink biztosítását.

HOGYAN GONDOSKODUNK A KOBALT FELELŐS BESZERZÉSÉRŐL?

A BASF, a Samsung SDI és a Samsung Electronics partnerekkel együtt elköteleztük magunkat a fenntartható kobaltbányászat mellett. A Kongói Demokratikus Köztársaságban megvalósított közvetlen közös projektünk révén szeretnénk megérteni a helyi emberek élet- és munkakörülményeit A káros hatások elkerülése vagy megoldása érdekében megbíztuk a Német Nemzetközi Együttműködési Ügynökséget (GIZ GmbH) a kézzel történő kobaltbányászat munkakörülményeinek javításával a Kongói DK-ban. Tisztában vagyunk a nyersanyag normális körülmények között történő bányászatában és feldolgozásában viselt felelősségünkkel. Rendszeresen ellenőrzünk a helyszínen, ismerjük a bányákat és partnereink munkamódszereit, így gondoskodunk a tiszta előállításról.

Mindezeken felül a kritikus nyersanyagok (mint a kobalt) szükségességének általános csökkentése érdekében a BMW Group az újrahasznosított kobalt felhasználását szorgalmazza az akkumulátorcellák gyártása során.

MILYEN LÉPÉSEKET TESZÜNK AZ ALUMÍNIUM FAIR ÉS FENNTARTHATÓ BESZERZÉSE ÉRDEKÉBEN?

Az alumínium beszerzése során nemcsak saját szükségleteinknek megfelelően vásárlunk, hanem a nyersanyagot beszállítóink számára is biztosítjuk, megbízható módon és előre tervezhető árakon. Mindez biztosabb tervezhetőséget eredményez mindkét fél számára. A fenntartható módon termelt alumíniumra vonatkozó hosszú távú, jövőbeli igényeink kielégítése érdekében a BMW Group lett az első autógyártó, amely csatlakozott az Aluminum Stewardship Initiative szervezethez – aktívan megkövetelve az igazolt eredetű alumínium környezetvédelem és társadalom szempontjából egyaránt fenntartható beszerzését a teljes alumíniumgyártási folyamatban, a bányáktól egészen az újrahasznosításig.

Gyártási folyamataink során az újrahasznosított alumínium részarányának fokozására is törekszünk. A másodlagos alapanyagok használata pozitív hatással jár, különösen a fenntarthatóság következő területein: a biodiverzitásban, a CO2-kibocsátásban (különös tekintettel az energiaintenzíven előállítható nyersanyagokra, mint az alumíniumra, az acélra és a rézre) és a hulladék mennyiségének csökkentésében. Járműveinkben a másodlagos alapanyagok részaránya 20%, az alumínium esetében pedig 40%. Az Aluminum Stewardship Initiative együttműködés részeként az alumíniumbeszállítók igazolási rendszerén is dolgozunk, egy körvonalazott fenntarthatósági standard mentén. További információ: aluminium-stewardship.org

HONNAN SZÁRMAZIK A LÍTIUM ÉS HOGYAN GONDOSKODUNK A FENNTARTHATÓ BESZERZÉSÉRŐL?

A MINI Cooper SE alkatrészeihez felhasznált lítium Ausztráliából származik. A nyersanyag kinyerése sziklás forrásokból történik, amelyekre a legmagasabb fenntarthatósági standardok vonatkoznak. A BMW Group folyamatos kutatásokat végez a lítiumhoz hasonló nyersanyagok újrahasznosítása (például az akkumulátorok újrahasznosítása) terén – például az újragyártás vagy "zárt körű" koncepciók formájában.

MILYEN LÉPÉSEKET TESZÜNK ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY BESZÁLLÍTÓINK MEGFELELJENEK A FENNTARTHATÓSÁGI KÍVÁNALMAKNAK?

A beszállítói lánc maximális átláthatósága segít a problémák azonosításában és hatékony megoldásában, gyakran a beszállítókkal és egyéb érdekeltekkel közösen. A beszállítói hálózatunk átláthatóságának és beszerzési hatékonyságának növelése során az alapot a BMW Group által meghatározott környezetvédelmi és társadalmi standardoknak való megfelelés jelenti. Minden beszállítónknak ajánlatában ki kell térnie a BMW Group fenntarthatósági előírásainak való megfelelésre. Mindezeken felül olyan nemzetközi standardokat is alkalmazunk, mint az ENSZ Globális Megállapodása (Davos, 1999. január) és a „Munka világára vonatkozó alapelvekről és jogokról szóló nyilatkozat" (Genf, 1998. június), a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) kellő gondoskodásra vonatkozó folyamatelőírása, valamint az ENSZ „Üzleti és emberi jogokra vonatkozó irányelvei".

MIKOR VÁLIK A MINI COOPER SE ZÖLDEBBÉ, MINT EGY MINI COOPER S?

Egy elektromos autó környezetbarátsága alapvetően az akkumulátora által használt elektromosságtól függ. A teljes élettartama alatt termelt CO2  lábnyom másik tényezője az akkumulátorcsomag gyártása során felhasznált energia forrása. Ezt észben tartva a tesztek szerint egy megújuló forrásból származó elektromossággal feltöltött MINI Cooper SE a gyártása során keletkezett CO2-t nagyjából 19 000 km után „dolgozza le". Teljes élettartama során egy MINI Cooper SE károsanyag-kibocsátása egy benzinmotoros MINI Cooper S-éhez képest 40% (EU mix) vagy 70% (megújuló energiaforrások). Más szóval az átlagos naponta megtett távolsággal számolva egy MINI Cooper SE alig 12 hónap alatt már megtakarítja a gyártsa során keletkező üvegházhatású gázokat.

Mini electric – fehér és fekete – elölnézet

TERVEZD MEG SAJÁT ELEKTROMOS MINI-DET

The all-electric MINI side view
COOPER SE
MINI Cooper 3-Door Hatch
3-ajtós
MINI Cooper 5-Door Hatch
5-ajtós
MINI Cooper Convertible
Cabrio
MINI Cooper Clubman
Clubman
MINI Countryman side view
Countryman
MINI Countryman SE side view
COUNTRYMAN HYBRID
MINI John Cooper Works side view
MINI John Cooper Works logo