ELEKTROMOBILITÁS.

mini elektromobilitás – töltés
FELTÖLTÉS EGYSZERŰEN.

MINI TÖLTÉS.

A MINI tisztában van az otthoni és nyilvános töltési lehetőségek fontosságával. Ezért fejlesztettünk ki számos módot a töltésre, majd tettük ezeket elérhetővé az autósok számára Európa-szerte. Emellett partnerségeket is létrehoztunk, hogy te a töltőállomások legnagyobb hálózatát élvezhesd. Bárhova is vezessen hát utad, valószínűleg közelebb találsz egy töltőállomást, mint gondolnád. Élvezd az elektromos jövőt!
mini electric – elválasztó vonal – electric logó

OTTHONI TÖLTÉS.

OTTHONI CSATLAKOZÓ.

Az otthoni töltéshez igazából nincs szükséged bonyolult kiépítésre vagy töltőegységre.

Egyszerűen használd az elektromos MINI-dhez kapott standard töltőkábelt és adaptert, amelyekkel bármely 230 voltos háztartási csatlakozóhoz (SchuKo) csatlakozhatsz.

2,5 órányi lassú töltés elegendő lesz a következő, akár 50 km-es utadhoz.

Egy háztartási csatlakozón keresztül történő egész éjszakás töltés pedig elegendő áramot ad akár több napi városi vezetéshez is.

mini elektromobilitás – töltés – háztartási csatlakozó
mini elektromobilitás – töltés - wallbox

GYORSABB TÖLTÉS A WALLBOX SEGÍTSÉGÉVEL.

Hogyha elektromos autódat rendszeresen otthon szeretnéd tölteni, egy wallbox kényelmes, gyorsabb alternatívát kínál a standard hálózati csatlakozónál.

Nagyobb teljesítmény: a dedikált, 3-fázisú 11 kW-os wallbox csatlakozás általában akár háromszor gyorsabb töltést tesz lehetővé. Tisztán elektromos MINI-det így kb. 3,5 óra alatt teljesen feltöltheted.

Első a biztonság: a wallbox túlmelegedés elleni védelemmel rendelkezik, a biztosíték pedig állandó nagy terhelést tesz lehetővé.

Kényelem: nincs kényelmesebb annál, mint amikor ott töltheted fel autódat, ahol nappal vagy éjszaka eleve a legtöbb időt töltöd.

Egy wallbox beépítéséhez egy villanyszerelő szakértő segítségére lesz szükséged. Hogyha érdekelne egy MINI Wallbox telepítése, mi örömmel segítünk találni egy szakembert a környékeden. A MINI emellett igen vonzó opciókat is kínál, amelyekkel versenyképes áron finanszírozhatsz egy wallbox-ot az elektromos MINI-d számára.

Az általunk kínált wallbox berendezésekkel kapcsolatos további információt alább találsz.

Telepítési szolgáltatások
Szürke elválasztó vonal

A KÖLTSÉGEK VÁLTOZATLANOK.

Mivel a háztartási áramfogyasztás kWh alapon kerül számlázásra, ezért költségek tekintetében mindegy, hogy MINI-det lassabban vagy gyorsabban töltöd.
Szürke elválasztó vonal
mini elektromobilitás - elválasztó vonal

NYILVÁNOS TÖLTÉS.

A jövő világos és elektromos. Íme, néhány vonzó mód, amelyekkel az elektromos életstílust saját napi rutinodhoz és vezetési szokásaidhoz igazíthatod. Élvezd az elektromos jövőt – elérkezett az idő.
mini elektromobilitás – töltés – nyilvános töltés

HASZNOSÍTSD A PARKOLÁSI IDŐT!

Egyre több szupermarket, bevásárlóközpont és barkácsbolt kínálja ingyenesen az egyen- vagy váltóáramú töltőállomása használatát a parkolójában. Egyre több hotel is nyit a környezettudatosság felé, erőfeszítéseket téve az elektromos járművel érkező vendégei számára. A többszintes parkolóházakban szintén találhatók elektromos parkolóhelyek, felár nélkül.

Munkaadód szintén érdekelt lehet töltőállomás kiépítésében a te és munkatársaid számára, amennyiben a hely engedi.

mini elektromobilitás – töltés – illusztráció
mini elektromobilitás – töltés – type 2

TYPE 2 TÖLTŐK.

Számos váltóáramú (AC) nyilvános töltőállomás várja el, hogy saját Type 2 kábeledet használd. Ezek teljesítménye megegyezik az otthoni wallboxéval, egy 3 ajtós MINI COOPER SE ugyanúgy 11 kW, egy MINI COUNTRYMAN plug-in hibrid pedig 3,7 kW teljesítménnyel tölthető. MINI-dhez tartozik egy Type 2 kábel, így bárhol tudsz tölteni. A további kábelekkel kapcsolatban alább találsz információt.

CCS GYORSTÖLTŐK.

Bárhová is indul, tisztán elektromos MINI-d teljes felszereléssel készül az útra. A Kombinált Töltőrendszerrel (Combined Charging System, CCS) az akár 50 kW-os gyorstöltést is élvezheted. Európában ez a gyorstöltési standard.

A csatlakozó felső része egy Type 2 csatlakozóhoz hasonlít, az alsó, nagyobb teljesítményű csatlakozók pedig az egyenáramú (DC) töltést sokkal nagyobb feszültséggel és áramerősséggel teszik lehetővé. A váltóáramot autód alakítja át, míg az egyenáram közvetlenül az akkumulátort tölti.

A CCS töltők egy töltőkábelt tartalmaznak, más hardverre nincs is szükség. A praktikus méretű töltőkapacitás és MINI-d stabil töltési teljesítménye gondoskodik arról, hogy több úton is célhoz érhess – és mindig legyen több töltési lehetőség a környékeden.

Ne feledd, hogy a plug-in hibridek általában nem támogatják a CCS-t, mivel a kisebb akkumulátor nem képes ekkora teljesítmény felvételére.

mini elektromobilitás – töltés – css gyorstöltő
Szürke elválasztó vonal

GYORS ÉS TISZTA.

Tudtad, hogy a nyilvános gyorstöltők németországi infrastruktúrája 100%-ban zöld vagy megújuló energiát használ?
Szürke elválasztó vonal
mini elektromobilitás – elválasztó vonal

TÖLTÉS MUNKA KÖZBEN.

KÉNYELEM ÉS RUGALMASSÁG.

Ha a vállalat alkalmazottai számára az otthoni töltés nem életképes, vagy gyakran kell napközben "feltölteniük", akkor a munkahelyi töltést mindenképpen érdemes megfontolni. Sok munkáltató már felkarolta az elektromos mobilitást, és korszerűbb munkaterületet kínál azáltal, hogy EV-töltőállomásokat biztosít az alkalmazottai számára.

Ez egy érzékeny és elkötelezett munkáltatóról árulkodik. A telephelyen található EV-töltőállomások az ügyfelek számára is vonzó kényelmet biztosítanak. Egyszerűen feltölthetik járműveiket, miközben részt vesznek egy megbeszélésen vagy helyszíni látogatáson. Ha a munkáltatód még nem vezette be a munkahelyi töltést, és van hely, miért ne javasolhatnád, hogy a munkahelyi töltés egy jó lépés lehet.

A program és a töltőinfrastruktúra finanszírozásához a Te vállalatod számára is rendelkezésre állhatnak támogatások, kedvezmények és egyéb ösztönzők. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy az EV-töltés iránti kereslet gyorsan növekedni fog, ezért talán bölcs dolog a jelenleg szükségesnél nagyobb kapacitást tervezni.

mini electromobility – charging – charging at work
MINI Electrify Program

ELEKTROMOS KÖZLEKEDÉS A MINI FINANCIAL SERVICES SEGÍTSÉGÉVEL.

A MINI Financial Services segítségével nem csak könnyedén hozzájuthatsz az új MINI Electrichez, hanem az olyan kiegészítő funkciókat, mint a Wallbox (essential + plusz), a gyorstöltő adapter, a gyors nyilvános töltőkábel (...) is hozzáadhatod a finanszírozási szerződésedhez.

mini electromobility - divider line

GYORSTÖLTÉS.

Mi ez és mikor kell használni?
mini electromobility - fast charging

Ha szorít az idő, vagy hosszú útra készülsz, valószínűleg gyorsabb töltést szeretnél, hogy eljuss oda, ahová tervezted. A Type 3 egyenáramú gyorstöltő állomások különböző teljesítményszintekkel rendelkeznek, és egyes elektromos járműveket (EV) mindössze 20-30 perc alatt 80%-ra tudnak feltölteni. Általában a magasabb teljesítményszintek gyorsabban töltik az EV-ket. A töltési sebesség attól is függhet, hogy az elektromos jármű milyen típusú töltőporttal rendelkezik. Valójában nem minden EV rendelkezik alapfelszereltségként egyenáramú gyorstöltő porttal, és a legtöbb plug-in hibrid csak a Type 1 vagy 2 töltőállomásnál tud tölteni.

Míg az otthoni töltők váltóáramot használnak, amelyet a jármű egyenárammá alakít, a Type 3 egyenáramot táplál. Figyeli az autó töltöttségi állapotát, és csak annyi energiát szolgáltat, amennyit a jármű elbír, hogy ne terhelje túl a töltőrendszert és ne károsítsa az akkumulátort. Ez lehetővé teszi az autó gyorsabb töltését. Azt is érdemes szem előtt tartani, hogy egy hideg akkumulátor lassabban töltődik, mint egy meleg. Amint a töltés megkezdődött és az akkumulátor felmelegedett, a kilowattáramlás a jármű maximális bemeneti teljesítményére nő.

mini electromobility – divider line


ÉRTÉKEK MÓDOSÍTÁSA.


Egyszerűen állítsd be alább a valós értékeket a legfrissebb összehasonlításhoz.

MINI Electric
Hasonló teljesítményű benzines jármű
Lehetséges éves megtakarítás

Az értékek változása befolyásolja a kalkulációt és a megtakarítás mértékét. Az alapértékek az elmúlt 12 hónap átlagos árai alapján kerültek meghatározásra. A változtatás joga fenntartva.

TÖLTÉSI KALKULÁTOR.

Ha naponta ekkora távolságot teszel meg
km
0 km 230 km
Ilyen gyakran kell töltened hetente
x
A teljes töltés ekkora részére van szükséged naponta
%
Hasonló teljesítményű benzines járműhöz képest a lehetséges megtakarításod

KÖNNYŰ OTTHONI TÖLTÉS

Időtartam, óra
 
Költség
 
Időtartam, óra
 
Költség
 

GYORSTÖLTÉS MENET KÖZBEN

Időtartam, óra
 
Költség
 
Időtartam, óra
 
Költség
 

Az egy feltöltéssel elérhető hatótáv az ügyfélorientált tesztciklus alapján kerül kiszámításra. A valós hatótáv számos tényezőtől függ, ilyenek különösen: a választott kerék- és gumiabroncs-méretek, a személyes vezetési stílus, a kiválasztott útvonal, az időjárási viszonyok, a hűtés/fűtés és előkondicionálás használata. A külső tényezőktől függően (mint például a töltési feszültség és a külső hőmérséklet) a valós töltési idő eltérhet a jelen eszközben kiszámított értéktől. A töltési idők 25°C külső hőmérséklet mellett kerültek mérésre.

mini elektromobilitás – elválasztó vonal
mini elektromobilitás – elválasztó vonal

GyIK.


OTTHONI TÖLTÉS.

HOGYAN ÉPÍTHETEK KI EGY WALLBOX-OT?

Egy MINI Wallbox helyes kiépítéséhez szolgáltatásunk igénybe vételét javasoljuk, amelyet MINI Márkakereskedődnél igényelhetsz, ahol a MINI Wallbox Essentialt is megvásárolhatod. Hivatalos kiépítő partnerünk (Deutsche Telekom Technischer Service GmbH) ezután elvégzi a konzultációs, kiépítési és indítási munkákat.

Az előnyök áttekintése:

 • Az elektromos hálózati igények vizsgálata otthonodban
 • Javaslat a megfelelő kiépítési pontra, személyes parkolási adottságaidtól függően
 • Kiépítés, bekötés és indítás a kiválasztott kiépítési ponton (beleértve akár 2 m felszíni kábelezést is)
 • A töltési folyamat bemutatása
 • 24 hónapos jótállás

MILYEN ELVÁSÁROKNAK KELL MEGFELELNIE A GARÁZSOMNAK?
Javasoljuk a háromfázisú csatlakozást legalább 16 amperes biztosítékkal – ez lehetővé teszi 11 kW teljesítmény elérését a járműved számára. Egy háromfázisú, 32 amperes biztosítékkal felszerelt rendszer igen hosszú távon szolgál majd. Valamennyi PHEV jármű maximum 3,7 kW egyfázisú hálózatról tölthető a MINI Wallbox Essential segítségével.
MIK A MINI WALLBOX ESSENTIAL ELŐNYEI?
Rövidebb töltési idő: akár 7,4 kW (egyfázisú) vagy 11 kW (háromfázisú), 5,0 méteres kábelhossz, egyszerű kábelkezelés, integrált hibaérzékelés („egyenáram-szivárgás").
 A WALLBOX MÁS GYÁRTÓK JÁRMŰVEINEK TÖLTÉSÉRE IS HASZNÁLHATÓ?
Igen, bármely „Type 2" standard vagy CCS csatlakozó (kombi csatlakozó) használható.
MILYEN HOSSZÚ A MINI WALLBOX ESSENTIAL KÁBELE?
5 méter, biztonságosan a Wallbox-hoz rögzítve.
A KÁBELT LEOLDHATOM A WALLBOX-RÓL?
Nem.

A WALLBOX KÜLTÉREN IS FELSZERELHETŐ?

Igen, a MINI Wallbox Essential külső használatra is alkalmas az IP 54 védelmi besorolás szerint. Ez azt jelenti, hogy nem feltétlenül szükséges védeni az időjárás ellen. A Wallbox kültéri használatra lett kifejlesztve és hitelesítve. Kényelmi okokból mégis a beltéri felszerelését javasoljuk; ez egyben megakadályozza a hó és jég lerakódását télen, emellett a Wallbox tovább marad por- és mohamentes.
A WALLBOX KIBOCSÁT BÁRMILYEN SUGÁRZÁST?
Nem – az átfogó elektromágneses toleranciatesztek igazolták, hogy a MINI Wallbox Essential semmilyen sugárzást nem bocsát ki.

A WALLBOX ZÁRHATÓ?

A töltési folyamat során a töltőkábel lezárt, ami az autót is zárja. A BMW i Wallbox Connect használaton kívül szintén zárható.
A JÁRMŰVEK ÁLLANDÓAN CSATLAKOZTATVA MARADHATNAK, AKÁR MIALATT ÉN HETEKIG TÁVOL VAGYOK?
Igen – ez azonban állandó, bár igen alacsony szintű energiafogyasztással is jár.

KIHEZ FORDULHATOK, HA PROBLÉMÁM TÁMAD A WALLBOX-SZAL KAPCSOLATBAN?

Hogyha a Wallbox kiépítését követően problémád támad, vagy ha a Wallbox hibás, bármikor hívhatsz bennünket a MINI Műszaki hiba és baleseti hotline-on: +36/1/8149506

MINI CHARGING.

HOGYAN TALÁLHATOM MEG A MINI CHARGING TÖLTŐÁLLOMÁSOKAT?

A MINI navigációs rendszer közvetlen hozzáférést ad a MINI Charging hálózat valamennyi töltőállomásához.

Ezekre magad is rákereshetsz: amikor navigációs rendszeredben a következő speciális célnak a „töltőállomásokat" adod meg, megjelenik számodra a közeli töltőállomások listája.

A MINI Charging app még egy lehetőséget kínál, mivel okostelefonodon keresztül biztosít hozzáférést az elérhető töltőállomások listájához.

HOGYAN MŰKÖDIK A TÖLTÉS EGY TÖLTŐÁLLOMÁSON?

A MINI Charging térkép vagy a MINI Charging app segítségével kinyithatod a töltőállomásokat és megkezdheted a töltési folyamatot.

Egyes töltőoszlopok a MINI Charging appal működtethetők. Az app, amely egy integrált QR kódolvasót is tartalmaz, könnyen használható és telepíthető. Ehhez egyszerűen töltsd le az appot, add meg MINI Charging szerződésszámodat és a PIN-kódodat.

HOGYAN FIZETHETEK?
Járműved töltését készpénz használata nélkül intézheted – vagyis kényelmesen, havonta fizethetsz a számládról való levonás által. A MINI Charging online profilod állandó áttekintést nyújt a töltési folyamataidról és a költségekről.

MIT KELL TUDNOM TÖLTÉS KÖZBEN?

 1. Állítsd le a motort és húzd be a kéziféket.
 2. Amennyiben szükséges, állítsd be az áramerősséget az autód fedélzeti menürendszerében.
 3. Kerüld a hosszabbítókat.
 4. Mindig kövesd a kábel csatlakoztatásának alábbi sorrendjét:

Csatlakoztatás:

 1. Csatlakoztasd a kábelt a töltőhöz.
 2. Csatlakoztasd a kábelt az autóhoz.

Lecsatlakoztatás:

 1. Húzd ki a kábelt az autóból.
 2. Húzd ki a kábelt a töltőből.

LED visszajelzések:

 • Fehér fény: Állapotjelző
 • Piros fény: Töltési hiba
 • Narancs fény: Szinkronizáció
 • Kék fény: Töltés folyamatban
 • Zöld fény: A töltés kész

5. Zárd le a járművet. A töltési folyamat csak zárt autó esetében indul meg.

VAN KÜLÖNBSÉG A VÁLTÓÁRAMÚ (AC) ÉS AZ EGYENÁRAMÚ (DC) TÖLTÉS KÖZÖTT?

Normál töltés váltóárammal (AC):

Hatékonyan tölti autódat, főleg éjszaka, de akár nappal is. Az otthoni fali csatlakozóhoz képest egy váltóáramú töltőállomás nagyobb feszültségű, így néhány óra alatt feltölti az akkumulátort. Ez a típusú töltőállomás általában „váltóáramú töltőállomás" néven ismert.

Gyorstöltés egyenárammal (DC):

Az egyenáramú gyorstöltő-állomások jobb választást jelentenek, ha gyorsan szeretnéd feltölteni az autót. Igen gyorsan képesek feltölteni az akkumulátort – amíg te például vásárolni mész vagy harapsz valamit. A töltési folyamat általában 30 és 40 perc közötti. Ez a típusú töltőállomás általában „egyenáramú töltőállomás" néven ismert.

KIHEZ FORDULJAK, HA PROBLÉMÁM VAN A TÖLTŐOSZLOPPAL?

További információért keresd fel a mini-charging.com oldalt.

Fontos: hogyha a töltőoszloppal kapcsolatban problémád támad, akkor fordulj a töltőoszlop üzemeltetőjéhez, akinek elérhetősége általában magán a töltőoszlopon található.

KAPCSOLATTARTÓ?

MINI Charging

Telefon: +36 1 955 5833

E-mail: hu@mini-charging.com

Nyitva: 08:00 és 20:00 óra között, hétfőtől péntekig

KÖRNYEZETI ÉS TÁRSADALMI STANDARDOK A BESZÁLLÍTÓI HÁLÓZATBAN.

MELYEK A MINI COOPER SE NAGYFESZÜLTSÉGŰ AKKUMULÁTORÁNAK FŐ ALAPANYAGAI, ÉS MIT TESZ A MINI EZEK FELELŐS BESZERZÉSÉÉRT?

A nagyfeszültségű akkumulátor fő alapanyagai a kobalt, a lítium, a grafit és a nikkel, burkolata pedig alumíniumból készül. A MINI (a BMW Group) elkötelezett egy olyan beszállítói hálózat kiépítése mellett, amely felelős, fenntartható és amely megfelel az etika és az emberi jogok terén támasztott magas elvárásainknak. Minden lehetséges beszállítónak információt kell szolgáltatnia megvalósított környezetvédelmi, társadalmi és igazgatási standardjairól, beleértve az emberi jogok tiszteletben tartását és a kényszermunka tiltását. Az alapanyagok szállítóival szorosan együttműködve dolgozunk, ami biztosítja, hogy minden anyag felelős módon kerül beszerzésre, ezzel védve és támogatva a környezetet, illetve biztosítva az alkalmazottak biztonságát és jólétét a beszállítói lánc bármely pontján. A logisztikai folyamatok egyszerűsítésén szintén dolgozunk, így csökkentve az alkatrészek üzemeinkbe való szállításának hatásait.

EZEN ALAPANYAGOK ISMERT FORRÁSBÓL SZÁRMAZNAK? HOGYAN GONDOSKODIK A MINI ARRÓL, HOGY BESZÁLLÍTÓI BETARTSÁK A FENNTARTHATÓSÁGI ELŐÍRÁSOKAT?

A MINI (BMW Group) igen alaposan és kritikus szemmel vizsgálja az alapanyagok forrását. A beszállítók kiválasztása során az OECD felelős üzleti magatartáshoz szükséges kellő gondosságra vonatkozó útmutatását tartjuk szem előtt. Emellett közvetlen beszállítóink a saját beszállítóikkal kapcsolatban is elkötelezik magukat a mi fenntarthatósági előírásaink iránt. A beszállítói hálózat átláthatósága jelenti a szállítóinktól megkövetelt fenntarthatósági előírásokról való gondoskodás alapját.

HOGYAN GONDOSKODUNK A KOBALT FELELŐS BESZERZÉSÉRŐL?

A BASF, a Samsung SDI és a Samsung Electronics partnerekkel együtt elköteleztük magunkat a fenntartható kobaltbányászat mellett. A Kongói Demokratikus Köztársaságban megvalósított közvetlen közös projektünk révén szeretnénk megérteni a helyi emberek élet- és munkakörülményeit. A káros hatások elkerülése vagy megoldása érdekében megbíztuk a Német Nemzetközi Együttműködési Ügynökséget (GIZ GmbH) a kézzel történő kobaltbányászat munkakörülményeinek javításával a Kongói DK-ban. Tisztában vagyunk a nyersanyag normális körülmények között történő bányászatában és feldolgozásában viselt felelősségünkkel. Rendszeresen ellenőrzünk a helyszínen, ismerjük a bányákat és partnereink munkamódszereit, így gondoskodunk a tiszta előállításról. Mindezeken felül a kritikus nyersanyagok (mint a kobalt) szükségességének általános csökkentése érdekében a BMW Group az újrahasznosított kobalt felhasználását szorgalmazza az akkumulátorcellák gyártása során.

MILYEN LÉPÉSEKET TESZÜNK AZ ALUMÍNIUM FAIR ÉS FENNTARTHATÓ BESZEREZÉSE ÉRDEKÉBEN?

Az alumínium beszerzése során nemcsak saját szükségleteinknek megfelelően vásárlunk, hanem a nyersanyagot beszállítóink számára is biztosítjuk, megbízható módon és előre tervezhető árakon. Mindez biztosabb tervezhetőséget eredményez mindkét fél számára. A fenntartható módon termelt alumíniumra vonatkozó hosszú távú, jövőbeli igényeink kielégítése érdekében a BMW Group lett az első autógyártó, amely csatlakozott az Aluminum Stewardship Initiative szervezethez – aktívan megkövetelve az igazolt eredetű alumínium környezetvédelem és társadalom szempontjából egyaránt fenntartható beszerzését a teljes alumíniumgyártási folyamatban, a bányáktól egészen az újrahasznosításig. Gyártási folyamataink során az újrahasznosított alumínium részarányának fokozására is törekszünk. A másodlagos alapanyagok használata pozitív hatással jár, különösen a fenntarthatóság következő területein: a biodiverzitásban, a CO2-kibocsátásban (különös tekintettel az energiaintenzíven előállítható nyersanyagokra, mint az alumíniumra, az acélra és a rézre) és a hulladék mennyiségének csökkentésében. Járműveinkben a másodlagos alapanyagok részaránya 20%, az alumínium esetében pedig 40%. Az Aluminum Stewardship Initiative együttműködés részeként az alumíniumbeszállítók igazolási rendszerén is dolgozunk, egy körvonalazott fenntarthatósági standard mentén. További információ: aluminium-stewardship.org

HONNAN SZÁRMAZIK A LÍTIUM ÉS HOGYAN GONDOSKODUNK ANNAK FENNTARTHATÓ BESZERZÉSÉRŐL?

A MINI Cooper SE alkatrészeihez felhasznált lítium Ausztráliából származik. A nyersanyag kinyerése sziklás forrásokból történik, amelyekre a legmagasabb fenntarthatósági standardok vonatkoznak. A BMW Group folyamatos kutatásokat végez a lítiumhoz hasonló nyersanyagok újrahasznosítása (például az akkumulátorok újrahasznosítása) terén – például az újragyártás vagy "zártkörű" koncepciók formájában.

MILYEN LÉPÉSEKET TESZÜNK ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY BESZÁLLÍTÓINK MEGFELELJENEK A FENNTARTHATÓSÁGI KÍVÁNALMAKNAK?

A beszállítói lánc maximális átláthatósága segít a problémák azonosításában és hatékony megoldásában, gyakran a beszállítókkal és egyéb érdekeltekkel közösen. A beszállítói hálózatunk átláthatóságának és beszerzési hatékonyságának növelése során az alapot a BMW Group által meghatározott környezetvédelmi és társadalmi standardoknak való megfelelés jelenti. Minden beszállítónknak ajánlatában ki kell térnie a BMW Group fenntarthatósági előírásainak való megfelelésre. Mindezeken felül olyan nemzetközi standardokat is alkalmazunk, mint az ENSZ Globális Megállapodása (Davos, 1999. január) és a „Munka világára vonatkozó alapelvekről és jogokról szóló nyilatkozat" (Genf, 1998. június), a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) kellő gondoskodásra vonatkozó folyamatelőírása, valamint az ENSZ „Üzleti és emberi jogokra vonatkozó irányelvei".

MIKOR VÁLIK A MINI COOPER SE ZÖLDEBBÉ, MINT EGY MINI COOPER S?

Egy elektromos autó környezetbarátsága alapvetően az akkumulátora által használt elektromosságtól függ. A teljes élettartama alatt termelt CO2-lábnyom másik tényezője az akkumulátorcsomag gyártása során felhasznált energia forrása. Ezt észben tartva a tesztek szerint egy megújuló forrásból származó elektromossággal feltöltött MINI Cooper SE a gyártása során keletkezett CO2-t nagyjából 19 000 km után „dolgozza le". Teljes élettartama során egy MINI Cooper SE károsanyag-kibocsátása egy benzinmotoros MINI Cooper S-éhez képest 40% (EU mix) vagy 70% (megújuló energiaforrások). Más szóval az átlagos naponta megtett távolsággal számolva egy MINI Cooper SE alig 12 hónap alatt már megtakarítja a gyártsa során keletkező üvegházhatású gázokat.
mini elektromobilitás – elválasztó vonal
mini elektromobilitás – áttekintés
ELEKTROMOBILITÁS.

ELEKTROMOS MEGHAJTÁS.

A hajtáslánc elektromossá tétele a jövő mobilitását jelenti. Tekintsük át a MINI különböző rendszereit, és ismerkedjünk meg néhány gyakori kifejezéssel!
mini elektromobilitás – hatótáv
HATÓTÁV.

MÉG MESSZEBBRE.

Áttekintjük az elektromos autó hatótávolságát befolyásoló fő tényezőket.
mini elektromobilitás – elválasztó vonal