** A fogyasztás meghatározása az ECE vezetési ciklus (93/116/EC) alapján történt. A fogyasztás mellett a CO₂-kibocsátás mérése is megtörtént. A feltüntetett fogyasztási értékek az alapfelszereltségű járművekre vonatkoznak.

A feltüntetett értékhatárok figyelembe veszik a választható kerék- és abroncs méretében tapasztalható különbségeket. A jelölt adatok meghatározása már az új WLTP tesztciklus alapján történt, és azok az NEDC-ekvivalens értékekre lettek átszámítva az egyes gépjárművek értékeinek összehasonlíthatósága céljából. Ezeknél a gépjárműveknél az olyan adók és egyéb gépjárművet terhelő illetékek meghatározásánál, amelyek a széndioxid-kibocsátáson (is) alapulhatnak, az itt megadott értékektől eltérő értékek lehetnek alkalmazandóak.

Az új személyautók hivatalos üzemanyag-fogyasztásáról és CO₂-kibocsátásáról további információt a márkakereskedőknél ingyenesen kapható, a Deutsche Automobil Treuhand GmbH Helmuth-Hirth-Str. 1 73760 Ostfildern, Németország postacímen megrendelhető, „Leitfaden über Kraftstoffverbrauch, die CO2-Emissionen und den Stromverbrauch neuer Personenkraftwagen" [Az új személygépjárművek fogyasztásával, CO2-kibocsátásával és energiafogyasztásával kapcsolatos tudnivalók]" című brosúrából, vagy a https://www.dat.de/co2/ weboldalon kaphatsz.